Spoku koks

Spoku koks

13.06.2014

No 28.aprīļa līdz 29.jūnijam Radio SWH un Mārtiņa Freimaņa fonds aicināja piedalīties vides objekta Spoku koks veidošanā. Ikviens varēja nobalsot par savām iecienītākajām Līvu dziesmām.

Tieši klausītāju balsojums noteica 30 populārākās un tautā mīlētākās Līvu dziesmas, kuru nosaukumi tiks iekalti bruģī ap Spoku koku. Tās ir:

Saldus saule, Piedod man, Dzimtā valoda, Ziņģe par bailēm, Zīlīte, Ozolam, Bailes par ziņģi, Dzelzgriezējs, Kurzeme, Zelta sirds, Dieva dēls, Es karājos tavā bizē, Rudens vēju muzikants, Karogi, Deviņvīru spēks, Nekad, Zābaku dziesma, Zvani, Eglīte, Meitene Zeltene, Līviskā ziņģe, Aprīļa pilieni, Ar tevi kopā, Kādā brīnišķā dienā, Metāla sirds, Pūlī, Rožu laukums, Saules ceļš, Straume, Svētelis.

29. augustā Liepājas koncertestrādē „Pūt, vējiņi” notiks Līvu dziesmu lielkoncerts „Nezāles neiznīkst” par godu grupas leģendai veltītā vides objekta „Spoku koks” atklāšanai. Klausītāju balsojumā tika noteiktas  Top 10  dziesmas, kuras tiks iekļautas koncerta „Nezāles neiznīkst” programmā:

Saldus saule, Piedod man, Dzimtā valoda, Ziņģe par bailēm, Zīlīte, Ozolam, Bailes par ziņģi, Dzelzgriezējs, Kurzeme, Zelta sirds.

Vides objekta ideja radusies ieklausoties Aivara Neibarta rakstītajos “Līviskās ziņģes” vārdos: „Līvs – tas ir koks, Līvs – tas ir spoks, Līvs – tas ir spoku koks”. Objektu veido metālmākslinieks Reinis Kuncītis.   Tas iecerēts kā cieņas un mīlestības apliecinājums gan joprojām aktīvajiem, gan jau aizgājušajiem Līvu dalībniekiem, gan grupas faniem. Taču visvairāk tas ir godinājums Līvu garam – sīkstam un nesalaužamam, sava laika Latvijas jundītājam un stiprinātājam


Īsziņas cena 1 EUR.
Balsošana no 28. aprīļa līdz 29. jūnijam.

Spoku koka izmaksas ir 50 257,01 EUR.  Jau saziedoti 20 522,08 EUR, projekta realizēšanai vēl nepieciešami 29 734,93 EUR. Atbalstu vides objekta izveidei sniegs Liepājas pilsētas dome, kā arī Līvu paveikto cienoši uzņēmēji un uzņēmumi. Arī katra nopirktā biļete uz koncertu „Nezāles neiznīkst” būs ieguldījums Spoku koka tapšanā. Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un internetā. Ziedojumus iespējams veikt arī  MFF.lv

 

2 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
Ēriks Anaitis
9 gadi

a kur pārējās dziesmas?

es gribētu par Lakstugaili nobalsot, piemēram…

Uldis
9 gadi

Kur Nezāles neiznīkst???


Aktualitātes