Par aktuālo Rīgā (30.10.14)

Par aktuālo Rīgā (30.10.14)

03.11.2014


 

#1171 Mārtiņš Bārs 2014-10-11 03:38:14

vai keldiša ielas un lubanas ielas krustojuma ir luksaforā jadeg dienas režīma ja nakts laika par 2-3 stundu garuma neizbrauc neviena mašina atgadinašu ka valstīs un pilsetas kur nav amerika kunga tiek uzstaiti luksafori ar radaru sensoru kas ļauj piemeram helsinkos pilseta 38km no vuosariem -latisatama veikt 32 minutes pec deviniem vakara neapstajoties ne reizi j visi luksafori ir ar radara sensoriem un ja nav naudas tad prieks sapratiga risinajuma tad luksaforam 16. h dienaktī būtu jadeg dzeltenam

Nē, šādi luksoforu signālplāni Rīgā nav iespējami. Par to ir informēta sabiedrība, nepārtraukti runāts un diskutēts TV raidījumā „Zebra”.

Vēlamies akcentēt, ka Rīgā netiek lietoti dzeltenie mirgojošie luksoforu signāli nakts stundās ņemot vērā satiksmes drošību, kā arī lai samazinātu iespējamo konfliktu skaitu krustojumos.

#1170 Mārtiņš Bārs 2014-10-11 03:31:07

kad tiks parbūvets lubanas ielas saharova ielas un katlakalna ielas krustojums tur sastregums ir ir vismaz 6 stundas no darbadienas to vajadzeja izdarīt jau vakar bet vai par to domats ir sodien un ja ir tur projekts vai tas nebus atkal su….

Šovasar uzsākta krustojuma projektēšana. Tas nozīmē, ka nākamgad uzsāksim reālu krustojuma pārbūvi. Savukārt tuvākajā laikā tiks veikta luksofora signālplāna pārveide, lai automašīnas, kuras veic kreiso pagriezienu ērti to varētu darīt. Plānots, ka tiks aizturēts signāls pretī braucošajām mašīnām, lai varētu veikt kreiso pagriezienu, kā tas jau ir daudzos krustojumos.

 

#1169 Mārtiņš Bārs 2014-10-11 03:17:56

septembī kad tika uzstadītas ceļa zīmes ka rīga ir ieteicamais atrums 30km/h vai jums ar krapsi ir kada vienošanas ka viņa padotajiem ar melno subaru kura nr. GU-75?? nav atruma ierobežojumu un var pa rigas pilsetu vizinaties 200km/h (uz šo gadījumu ir video) ja netika ieslegti skanas un gaismas signali tad es pieļauju ka nebija izsaukums bet policijas darbinieki tadu parkapumu nevareja izdarīt skaidra prata

Ik gadu augusta beigās tiek uzstādīti satiksmes ierobežojumi pie mācību iestādēm 30km/h. Šoruden apmēram 50 pilsētas izglītības iestādēm Rīgas domes Satiksmes departaments atjaunoja uz vasaras brīvlaiku noņemtās ceļa zīmes ar transportlīdzekļu ātruma ierobežojumu līdz 30 km/h. Savukārt uz valsts galvenajiem autoceļiem pie Rīgas robežas tiks uzstādītas informatīvas zīmes, kas norāda,  ka visā pilsētā mācību iestāžu tuvumā ieteiktais  braukšanas ātrums ir 30 km/h .

Sākoties skolas laikam, autovadītājus aicinājām būt īpaši uzmanīgiem, kā arī ar izpratni izturēties pret bērniem, kuri pēc vasaras brīvlaika atgriezušies pilsētā, un samazināt vidējo braukšanas ātrumu visā pilsētā.

Kā ziņots, augusta pēdējās un septembra pirmajās dienās pastiprinātā sabiedriskās kārtības nodrošināšanā pilsētā iesaistīsies līdz 200 Rīgas pašvaldības policijas darbinieki. No 1. septembra organizēta pastiprināta policistu patrulēšana pie izglītības iestādēm.

Par valsts policijas automašīnu un maksimālā atļautā ātruma neievērošanu apdzīvotā vietā Rīgas domei informācijas nav, līdz ar to grūti komentēt situāciju.
#1168 Mārtiņš Bārs 2014-10-11 03:10:40

dzirdams ka atkal būs fotoradari uz rigas ielam vai jus atkal iesiet noruna ar zivtinam lidzigiem subjektiem un ieviesisiet uz visiem rigas tiltiem 30km/h ka tas jau bija 11-12 gada ziema (kautgan vienīga rīgas vēsture ar šādu noteikumu)

Satiksmes ātruma ierobežojumi uz satiksmes pārvadiem nebija tādēļ, ka tika uzstādīti radari, bet gan drošības apsvērumu dēļ. Ziemā straujāk virs ūdens tilpnēm veidojas apledojums – kā rezultātā tika pieņemts šāds lēmums.

Fotoradarus uzstāda valsts, ne pašvaldība! Taču vēlamies vērst Jūsu uzmanību, ka fotoradaru  uzstādīšana disciplinē autovadītājus, veicina to braukšanas kultūras un satiksmes drošības kopumā uzlabošanos. Līdz ar to – Rīgas domei nav iebildumu par fotoradaru uzstādīšanu Rīgas pilsētas ielās.\

 

#1167 Mārtiņš Bārs  2014-10-11 03:00:27

es noklausijos visus sis sezonas radijumus un biezzi tiek piemita kautkada komanda profesionallu grupa kas doma par satiksmes organizesanu un cella zimem man liekas ka Amerika kungs lej ūdeni no tukša trauka varonu ielas parvads brauciena no sarkandaugavas nav neviena cella zime kas norada ka tev tur tikt (ja ir velēšnas varu nosūtit video) atgadinasu ka vairakas reizes esmu rakstijis uz RDSD ka ceļa zīme ir uzstadīta nepareiza vieta tad šie jusu (konditoru, galdnieku,darznieku komanda) saukti par satiksmes specialistiem noņēma arī to vienīgo ceļa zīmi un ta nav vienīga ceļa zīme kura tiek noņemta pec manam vēstulēm kautgan iet runa ka uzstadīt vajaga pareiza vieta vel pastav jautājums par tiem jaunajiem satiksmes parvadiem vai tie ka tiks izbūveti vai ari nebūs uzstaīta neviena ceļa zīme kā uz tiem noķļūt vel jautajums kad uz dienvidu tilta tiks uzstadītas pareizas ceļa zīmes un noņemtas maldinošas kad pagrieziens no imantas uz babīti (kurs ir vienīgais 16;00-19;00) tiks izbūvets pareizi kas smago un vieglo auto nenonaktu regularas avarījas atgadinasu ka sini krustojuma pat nevar zivtina biznesu uztaisit ar kautkadu radaru cik milijonus tere satiksmes vadibas centrs par kuru nav dzrdejusi lielaka dala autovaditaju kuri parvietojas rigas ielas un ari LTV1 cik manits vairs nesazvanas no ritiem Amerika kungs vai tu esi gatavs iet uz derībam ka es noradīšu rīga uz centralajam ielam 50 aplamibas gan izbūve gan ceļa zīmes no tevis saukart prasisies noradīt ka jusu satiksmes specialisti ir nonakusi pie diplomiem jeb vai vispar viniem tie nav tadi kas jau ieprieks mineti kautgan pielauju domu ka varetu but kads arii ka zootehniķis ar augstako izglītibu kurš tevi konsulte par satiksmes drošību

Vēlos pateikties klausītājam par iedziļināšanos jautājumu būtībā, bet vēlos vērst Jūsu uzmanību, ka visi satiksmes organizācijas risinājumi tiek ieviesti ņemot vērā Ceļu satiksmes noteikumus un Latvijas Valsts standartus. Visas satiksmes organizācijas izmaiņas tiek ieviestas saskaņojot ar pašvaldības un valsts iestādēm – Latvijas valsts ceļiem, CSDD, valsts un pašvaldību policiju.

Savukārt satiksmes koordinācijas padomes sēdē ir iesaistīti profesionāļi, kuru kompetenci ir grūti apšaubīt, jo tie savā nozarē strādā vairāk nekā 10 gadus.
#1166 Kristaps D 2014-10-10 17:08:11

Labdien, Gribu Jums atklāt noslēpumu. Sabiedriskais transports skolniekiem Rīgā nav par brīvu. E-kartei stāvot makā, caurspīdīgā kabatiņā, pēc 2 gadiem nodila fotogrāfija. RS teica, ka tas esot tāpēc, ka nav iegādāts speciāls maciņš par 0.43 Eiro. Pēc pāris dienām kopš kartes maiņas, skolā vecākie skolas biedri saplēsa e-karti. To mainot vajadzēja maksāt soda naudu 2.85 Euro. Iesaku lauzt pašreizējo līgumu un iepirkt kvalitatīvākas kartes un apdrukas tehniku. Uz kartes nekur nav rakstīts, ka sabojāšanas gadījumā jāmaksā soda nauda. Kā saka ”štrunts par tiem Eiro”, žēl, ka bērns ejot mājās no RS raudāja un žēlojās, ka viņš nav vainīgs. Bērns ir dzīvojis pāris gadus Šveicē un kārtējo reizi atgādināja par atšķirību. Ar katru gadu man paliek arvien grūtāk paskaidrot, kāpēc mēs esam Latvijā nevis Šveicē…

Skolēna e-kartes pirmreizēja izgatavošana IR bez maksas,  savukārt atkārtota izgatavošana, ja e-talons ir nozaudēts vai bojāts pasažiera vainas dēļ tik tiešām ir maksas pakalpojums – tā cena 2.85 eiro. Savukārt, ja karte ir bojāta tehnisku iemeslu dēļ, par tās atjaunošanu nav jāmaksā. E-talona uzglabāšanai nav nepieciešams obligāti iegādāties vāciņus, taču pret to tiešām ir jāizturas saudzīgi un ja tas tā tiek darīts ar e-talonu nekam nevajadzētu atgadīties. Samaksa ieviesta, lai cilvēkus motivētu rūpēties par e-talonu, jo ir bieži gadījumi, kad tie pazūd vai tiek apzināti bojāti. E-talona aizmugurē ir ierobežota vieta, lai uzrakstītu visu informāciju par tā lietošanu, taču visa informācija ir pieejama: https://www.rigassatiksme.lv/lv/biletes/

 

#1165 Elga 2014-10-09 09:57:02

Ir bērnudārzi, kuros bērnam sasniedzot trīs gadu vecumu tikt iekšā nav problēmu, bet ir bērnudārzi, piemēram, 213., kur vadītāja man atklāti pasaka, ka tas būs neiespējams, jo šis bērnudārzs ir ļoti populārs un mikrorajonu sistēma ir atcelta. Bet kāpēc man bērns būtu jāsūta kaut kur citur, ja šis bērnudārzs atrodas man tieši pāri ielai un redzams pa dzīvokļa logiem?
Jā tā ir realitāte, ka ir bērnudārzi, kuros ir lielāks rindas un tādi, kuros mazākas. Centrā esošajos bērnudārzos mēdz būt lielākas rindas. Tā kā bērnudārziem nav noteikts mikrorajonu princips, tad vecāki savu mazuli var reģistrēt vairākos bērnudārzos. Parasti vecāki mazuli reģistrē vai nu dzīvesvietai vai darba vietai netālu esošajā bērnudārzā.

Vecāki savu bērnu reģistrējot rindā uz kādu iestādi, to dara elektroniski, tādējādi iekļūšanu bērnudārzā nosaka nevis iestādes vadītāja, bet gan šī elektroniskā sistēma, kas atlasa bērnus – potenciālos bērnudārza audzēkņus, vadoties pēc RD Saistošajos noteikumos noteiktajām prioritātēm un pieteikumu reģistrēšanas secības. Tā kā noteikti vecāki var savu mazuli reģistrēt tajā iestādē, kurā vēlas, taču jārēķinās ar Saistošajos noteikumos noteikto bērnu uzņemšanas kārtību (prioritātes un pieteikumu reģistrēšanas secība).

Ja bērna vecākiem tieši konkrētā bērnudārza atrašanās vieta ir svarīga, tad mazuli var pieteikt arī Rīgas 49. pirmsskolas izglītības iestādē, kas atrodas blakus minētajai iestādei.

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes