Radio SWH sniedz vairāk!

Radio SWH sniedz vairāk!

02.12.2014

1993.gadā Radio SWH atklāšanas koncertā Skanstes ielas pagalmā Rīgas Doma zēnu koris izpildīja slaveno Queen dziesmu Radio GaGa, kas arī pēc 20 gadiem bija Radio SWH dziesma numur viens. Esam auguši kopā ar Rīgas Doma kora skolu un redzējuši, kā veidojas jaunie Latvijas mūziķi.

Pagājušogad, 20.pastāvēšanas gadā Radio SWH aicināja klausītājus, sabiedrību, ik vienu  kopā ar mums izveidot stipendiju fondu Rīgas Doma kora skolas jaunajiem talantiem. Iegādājoties Ezerkauliņu graužamos burkānus ar īpašo akcijas uzlīmi ar katru pirkumu tika ziedots viens santīms Rīgas Doma kora skolas stipendiju fondam.

Šodien varam atskatīties, izteikt pateicību mūsu klausītājiem un priecāties par kopā paveikto.

Jānis Pēlmanis

Janis_Berline

Janis_Berlines filharmonija
Izmantoju SWH sniegto iespēju un apmeklēju sev interesējošās mūzikas augstskolas – Štutgartes mūzikas akadēmiju un Berlīnes Hans Eisler mūzikas akadēmiju, kas ļāva salīdzināt divas dažādas izglītības iestādes vienas valsts ietvaros. Biju pārsteigts, jo mācību process un diriģēšanas skola atšķīrās ļoti krasi. Brauciens uz konsultācijām man pavēra jaunus muzikālus apvāršņus. Izdevās apmeklēt arī izdaudzināto Berlīnes filharmoniķu koncertu un Štutgartes operu, un saprast – lai piepildītu savu mērķi, nu nopietni jāpievēršas valodas studijām.

Sofija Svilste
Pateicoties Radio SWH stipendijai, man bija iespēja piedalīties Gētes institūta organizētajos intensīvajos vācu valodas kursos. Tas man ļoti palīdzēja Starptautiskajā kora nometnē Katolische Junge Bruderschaft Vācijā, Zārbrikenē. Priecājos, jo man bija iespēja strādāt ar jauniešu kori un Polijas, Itālijas, Amerikas, Anglijas, Vācijas, Šveices, Austijas jauniešus iepazīstināt ar latviešu kormūziku – koncertā tika atskaņots manis piedāvātais Ērika Ešenvalda skaņdarbs O Saulutaris Hostia.

Laura Štoma

Laura_Sigulda

Laura_Sigulda2
Radio SWH stipendiju izmantoju, lai segtu dalības maksu XI Starptautiskajos latviešu jauno mūziķu meistarkursos Siguldā. Par vislielāko ieguvumu es uzskatu iesaistīšanos jauno komponistu jaundarbu iestudēšanā, kas ļāva redzēt, kā darbs ar mūziku notiek pirms tās nokļūšanas pie izpildītājmāksliniekiem, tāpat arī iespēju mācīties pie Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem un jauniegūtos draugus no citām Eiropas valstīm.
Domāju, ka iegūtās zināšanas man palīdzēs turpmākajās profesionālajās gaitās.

Līva Blūma

Liva_Madona 2014

Liva_Sigulda2014
Par iegūto stipendiju man bija iespēja papildināt zināšanas kompozīcijas lomā, piedaloties divos meistarkursos – XI Starptautiskajos latviešu jauno mūziķu meistarkursos Siguldā un Meistardarbnīcā jaunajiem komponistiem Madonā. Siguldas meistarkursos tika praktizētas dažādas kompozīcijas tehnikas, tostarp elektroakustiskās mūzikas sintezēšana, kas man bija jauna un nebijusi pieredze kompozīcijā, tāpēc šos meistarkursus es uzskatu par ļoti vērtīgu pieredzi savā turpmākajā izaugsmē. Madonas meistarkursos galvenais uzdevums bija radīt skaņdarbu vokālās kamermūzikas žanrā, un man tās bija gan jaunas zināšanas, gan iespēja praktizēties darbā ar mūziķiem skaņdarbu iestudēšanas etapā, kas jaunajam komponistam ir ļoti nozīmīga pieredze.
Laura Lolita Perešivana
Finansiālais atbalsts man palīdzējis piedalīties 34. Starptautiskajā Hansa Gabora Belvedere jauno operdziedātāju konkursā Vācijā, Diseldorfā. Šogad, vidusskolas pēdējā gadā, man šī pieredze bijusi īpaši svarīga, jo tā man ļāvusi iepazīties ar daudziem profesionāliem vokālajiem pedagogiem, mūzikas aģentiem, operteātru direktoriem un operdziedātājiem, ar kuriem tuvākajā nākotnē domāta sadarbība. Tāpat šī konkursa laikā es guvu noderīgu informāciju par labākajām mūzikas augstskolām un citām iestādēm, kur turpināt mācības un papildināt savas vokālās prasmes.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes