Tīrkultūra

Tīrkultūra

05.01.2015

Šīs nedēļas raidījumā tā autori dodas izzināt svaigākās vēsmas skaņu kultūrā – no skaistākās mūsdienu akadēmiskās mūzikas līdz drosmīgākajiem eksperimentiem un gaumīgai popmūzikai no modernās kultūras metropolēm Berlīnes un Ņujorkas.

Šī gada pirmajā pārraidē īpašu artavu “Tīrkultūrā” devusi Latvijas Republikas kultūras ministre Dace Melbārde – daloties iespaidos par savām attiecībām ar skaņu, tāpat iedvesmojoši izklāstot skatījumu uz latviskās identitātes uzplaukumu drosmīgā sabiedrībā. “Mums kā tautai – primāra ir pašcieņa. Un diemžēl joprojām ir novērojams, ka mēs savas vērtības meklējam ārpus.” saka kultūras ministre. Tāpat svarīgs sarunas temats – jaunatnes attiecības ar kultūru: “Gadsimtu identitātes kodi ir jākodē vaļā ar mūsdienu līdzekļiem. Ceļš kā bērnus vest iekšup kultūras pasaulē, kā viņiem ļaut izzināt pārbaudītas lietas – ar mūsdienīgiem instrumentiem, ar laikmetīgām tehnoloģijām, kā arī, protams, ar mūsdienīgu interpretāciju.”

Klausītājiem būs iespēja dzirdēt skaņdarbus no Warpaint, Hundred Waters, Library Tapes, tāpat Ērika Ešenvalda kora mūziku, Ryoji Ikeda mikro trokšņus, Šarla Aznavūra, Joy Division klasiskās skaņas rubrikā “Mēslojums” un salīdzināt Frederika Šopēna un Laimas Jansones stīgu vibrācijas.

1 Komentārs
Inline Feedbacks
View all comments
iveta
9 gadi

Ļoti dvēseliski dzīļa un skaista mūzika! Pat ministres monologi ievīstīti fona mūzikā, neradija sajūtu, ka runā politiķe, bet gan dzejniece 😉 Un mākoņainās raidījumu vadītāju balsis maigs papildinājums liegajai mūzikai. Saskanīgi vēlams raidījums – neapsīkstošu mūzikas krājumu, nebeidzamu radošumu – ilgu mūžu! 😀 Paldies!


Aktualitātes