Par aktuālo Rīgā (02.04.15)

Par aktuālo Rīgā (02.04.15)

07.04.2015


 

#1313 Ilga  2015-03-12 19:09:36

Kādēļ rīgas satiksmes minibusos uz ekrāniem cirkulē informācija krievu valodā? Kurš par to maksā?

Minibusu pakalpojumu nodrošina nevis RP SIA „Rīgas satiksme”, bet cita juridiska persona – Pilnsabiedrība “Rīgas Mikroautobusu Satiksme”. Minibusos pārraidīto programmu nodrošina MASSmedia mobilā televīzija (www.massmedia.lv) un tās pārraidītais saturs atbilst visiem Latvijas Republikā spēkā esošajiem reklāmas jomu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem. Tā ir dinamiska TV platforma ar informatīvi izklaidējošu programmas saturu, kas tuvināts klasiskajai televīzijai, un bagātināts ar sabiedriskajam transportam pielāgotu funkcionalitāti.

Nepieciešamību pēc satura, kurš atbilstoši likumdošanā noteiktajiem nosacījumiem sabalansēts gan valsts valodā, gan citās valodās, pamato Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes dati  par iedzīvotāju skaitu pašvaldībās pēc nacionālā sastāva (www.pmlp.gov.lv), pēc kuriem var spriest, ka Rīgā dzīvo apmēram 43% latviešu un 57% citu tautību iedzīvotāju.

 

#1312 klausītājs 2015-03-12 19:07:40

Labvakar. Vai šogad tiks turpināti pagalmu remontadarbi Mežciemā ? Ja būs, kuras ielas vai pagalmi? Kad tiks aizbērtas dziļās bedres Hipokrāta ielā19?

Rīgas Ziemeļu izpilddirekcija šogad Mežciemā iekškvartālu piebraucamo ceļu remontdarbus veikt nav paredzējusi. Šogad tos paredzēts veikt Čiekurkalnā, Teikā un Sarkandaugavā.

 

#1311 Kaspars Iesaliņš 2015-03-12 14:18:07

Labdien, jautājums man ir tāds, dzīvoju es Kr.Valdemāra ielā 143,mums ir pie mājas pieguļošā zeme, kas ir mūsu īpašumā maksājam par to brangu naudu, it kā skaitās zaļā zona, kaut gan par zaļo zonu to nevar nosaukt nekādā gadījumā. Tiklīdz es atstāju savu auto pie mājas uz tā saucamās ZAĻĀS zonas, tā pašvaldības policija mani apbalvo ar 30 eur čeku. Kā tad īsti sanāk, zeme ir mana, bet noliekot auto uz SAVAS zemes man ir jāmaksā sods? Paldies.

Reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām, 2015.gadā Rīgas pašvaldības policijā ir uzsāktas 7 (septiņas) administratīvā pārkāpuma lietvedības par transportlīdzekļu novietošanu apstādījumos pie dažādu korpusu namiem Valdemāra ielā 143, Rīgā. Par iepriekšminēto pārkāpumu nav noteikts konstantais sods, taču, attiecīgo izpilddirekciju izpilddirektori, izskatot katru gadījumu atsevišķi var piemērot brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu fiziskām personām no 10 līdz 350 euro.

Rīgas domes 2013.gada 15.janvāra saistošo noteikumu Nr.204 „Rīgas pilsētas apstādījumu uzturēšanas un aizsardzības saistošie noteikumi” (turpmāk – noteikumi) 2.punkts nosaka, ka visi apstādījumi Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā uz valsts, pašvaldības un privātīpašumā esošās zemes ir aizsargājami pilsētas apstādījumi, savukārt visiem kokiem pilsētā ir sabiedriska vērtība. Noteikumu 7.2.punkts aizliedz publiskajos apstādījumos braukt un novietot mehāniskos transportlīdzekļus, ja tas nav saistīts ar apstādījumu apsaimniekošanu. Tādējādi, ja Jums piederošā „zaļā zona” ir publiski pieejamie apstādījumi, novietot tur transportlīdzekli stāvēšanai ir aizliegts. Papildus vēršam Jūsu uzmanību , ka to vai teritorija uzskatāma par  „zaļo zonu” nosaka nevis pēc zāles un citu augu daudzuma, bet pēc plānojuma un inventarizācijas lietas. Ja tiks izveidots stāvlaukums pēc saskaņota projekta, ar atbilstošu segumu,  kā arī izmaiņām inventarizācijas lietā, tad Jūs būsiet tiesīgi novietot tur transportlīdzekli stāvēšanai.

 

#1310 Zvejniekciemu ielas iedzīvotāji 2015-03-12 11:00:42

Ir noticis brīnums. Šodien, 12.03.2015. plkst. 8.50 ir sākta bedrīšu lāpīšana un pauguriņu uzlikšana uz ielas, kas atrodas- Rīgā, Mangaļsalā, Zvejniekciema ielā! Mēs esam patiesi pateicīgi, jo šī iela NEKAD nav remontēta par pašvaldības līdzekļiem. Tas ir skaidrs, šāds remonts nozīmē pagaidu atrisinājums, jo iela ir sliktā stāvoklī un netikai šī iela. Mums ir papildus jautājumi- Kad Rīgā, Mangaļsalā būs ielu kapitālais remonts ? Vai Rīgas domē ir atbildīga iestāde, kas apseko ielas un nosaka, to stāvokli, vai arī kas sūdzas vai palūdz, tam arī tiek, kā tas notiek ? Būsim pateicīgi par atbildi.
Lai veiktu Mangaļsalā nopietnus remontdarbus, jāveic pilna ielas rekonstrukcija. Diemžēl, šī iela, kā daudzas ielas, ir nesakārtoru īpašuma tiesību dēļ ir atstāta novārtā.

Iespēju robežās Rīgas domes Satiksmes departaments veic seguma uzlabošanu, labošanu, taču būtiskus uzlabojumus nevaram apsolīt.

 

#1309 Zvejniekciemu ielas iedzīvotāji 2015-03-11 17:08:58

Labdien, Lūdzu, vai varētu pateikt, kad ir pēdējo reizi remontēta Zvejniekciema iela, Rīgā, Mangaļsalā. RD ir taču kaut kādas atzīmes par bedrīšu lāpīšanu ? Būsim pateicīgi par atbildi.

Atbilde sniegta pie jautājuma Nr.#1310

 

#1308 Andris 2015-03-10 11:20:19

Papildinājums Jāņa teiktajam par neērtajām jaunajām pieturvietām. Varēja tak vecajās nozāģēt soliņus, bet vismaz paliktu sānu malas pieturām un lietū, sniegā, vējā būtu kur patverties, kamēr jāgaida sabiedriskais, kurš tomēr nekursē ik pa 3 minūtēm. Bet diemžēl Amerika kungam laikam to nesaprast, jo diez vai ikdienā brauc ar sabiedrisko.

Atbilde pēc būtības ir sniegta pie jautājuma Nr. #1282.

 

#1307 Ainārs B 2015-03-09 13:58:01

Nereti nākas ieklīst tuneļos ap dzelzceļa staciju tirgu un autoostu. Jāsaka – ir pretīgi tur atrasties, tie ir piesmēķēti, netīri, vietām piegānīti, publika smēķē tur pat īpaši neslēpjoties. Visu skrobi vienā teikumā nevar pateikt. Bet alternatīvu jau nav. Lai tiktu pāri tām ielām tas ir vienīgais ceļš. Jau daudzus gadus atpakaļ un vairākas RD paaudzes ir solījušas padarīt šos objektus par Rīgas vizītkartes cienīgiem. Vai pašreizējās Rīgas vadības priekšstats par Rīgas vizītkarti atbilst šo objektu esošai kondīcijai? Liela daļa problēmas ir infrastruktūrā – kioskos, spēļu zālēs utt, kas tur izvietoti un piesaista vienu konkrētu – ne to patīkamāko publikas daļu. Toreiz kā problēma tika minēti noslēgtie līgumi, bet nu jau tie līgumi sen beigušies? Vai uzskatāt, ka tur viss ir kārtībā, vai tomēr kaut ko plānojat darīt lietas labā?

Vēlamies norādīt, ka jautājums par vienotu un galvaspilsētu reprezentējošu vizuālo noformējumu tiek diskutēts gadiem. Diemžēl, problēma ir tajā, ka katrai struktūrvienībai ir savas atbildības jomas. Piemēram, Satiksmes departamentam valdījumā ir tuneļi, kuri tiek izīrēti privātīpašniekiem pēc izsoles principa. Satiksmes departamenta funkcijas un pienākumos neietilpst vienotu vadlīniju izstrādāšana Rīgai, tāpēc jautājums līdz šim nav sakārtots. Taču departamentam nav maznozīmīgs Rīgas vizuālais noformējums, tāpēc šobrīd tiek domāts un rasti risinājumi. Konkursi uz tuneļu dizainu nekad īpaši nav rīkoti, bet t.s. Zelta zivtiņas tunelis ir labs piemērs kā sadarbojoties ar uzņēmējiem iespējams uzlabot šo tuneļu tēlu. Tā kā minētajā piemērā uzņēmēji arī paši ir tie, kas šo vizuālo noformējumu uztur to kārtībā, tad šāda noformējuma izveide var būt tikai paša uzņēmēju iniciatīva. Ja šāda iniciatīva no uzņēmēju puses būs, Rīgas domei nav iebildumu, ka tuneļos tiek zīmēti kvalitatīvi mākslas objekti.

Smēķēšanas aizliegumus nosaka likuma „Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu” 11.pants. Informēju, ka gājēju apakšzemes tuneļos likumdevējs nav noteicis smēķēšanas ierobežojumus.

Ja persona konstatē, ka kāds gājēju apakšzemes tunelī ubago vai izdara citus sabiedriskās kārtības pārkāpumus, viņa var vērsties Rīgas pašvaldības policijā, zvanot uz vienoto policijas tālruņa numuru 110 vai izmantojot mobilo lietotni, kuru var ielādēt iOS vai Android ierīcēs.

Rīgas pašvaldības policijas kompetencē ietilpst tikai personas, kuras atrodas sabiedriskās vietās tādā reibuma stāvoklī, kas aizkar cilvēka cieņu, savukārt, ja cilvēks ir netīrā apģērbā vai kāda persona uzskata, ka šī cilvēka izskats ir necienīgs, Rīgas pašvaldības policija šo apstākli ietekmēt nevar.

 

 

#1306 Jānis 2015-03-05 18:48:26

Sajūsmināja Amerika kunga skaidrojums par sabiedriskā transporta pieturvietu nojumēm un to dizainu – lai bomžiem būtu neērti gulēt uz soliņiem, šie pieturvietu soliņi ir jāpadara neērti visiem pasažieriem! Tās tiešam ir patiesas rūpes par klientu ērtībām!

 

Atbilde pēc būtības ir sniegta pie jautājuma Nr. #1282.

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes