Par aktuālo Rīgā (04.06.15)

Par aktuālo Rīgā (04.06.15)

05.06.2015

#1374 Dainis 2015-05-18 17:41:58

Labdien ! Šeit vēlreiz par Turaidas ielu – nu nekas kopš pagājušās 3dienas (13.maija) nav mainījies, ja nu vienīgi uz slikto pusi. Greideris pēdējo reizi manīts , ja nemaldos, bija pirms 3-4 mēnešiem. Vēl kā risinājums, lai nebūtu jālauž mašīna – atcelt vienvirziena kustību, lai varētu nogriezties no Bērzaunes ielas pa kreisi. Ja Turaidas iela kaut vai reizi mēnesī tiktu “greiderēta” tad šādi jautājumi nebūtu jārisina.

Kā jau iepriekš esam norādījuši šīs būvsezonas laikā tiks pilnībā izbūvēta Turaidas iela ar atbilstošu segumu un visām nepieciešamajām komunikācijām. Jūnijā tiks izsludināts iepirkums par ielas būvniecību un pēc visu formalitātīšu sakārtošanas, tiks uzsākta būvniecība.

Jāsaprot, ka ielas greiderēšanai nepieciešami labvēlīgi laika apstākļi –  silts un sauss laiks un brīdī, kad šāds laiks iestājas tiek greiderētas visas ielas, kurām tas nepieciešams, „rindas kārtībā”, jo Turaidas iela diemžēl nav vienīgā ar grants segumu klātā iela Rīgā.

Papildus vēršam uzmanību, ka šajā rajonā ir ļoti attīstīta sabiedriskā transporta infrastruktūra – ir pieejams tramvajs, trolejbuss, autobuss, minibusi, kas kursē regulāri un ar maziem intervāliem, tādēļ iedzīvotāji aicināti izmatot arī to.

 

#1373 kaimiņiene 2015-05-18 12:02:42

…vēl jāpiebilst, ka Jelgavas ielas 48 – 9 ir deklarēts arī Rīgas Domes Saskaņas centra deputāts, kurš ir vairākkārt informēts par sava brāļa dzīves veidu un problēmām, ko tas rada apkārtējiem, taču nekādu reālu risinājumu līdz šim nav meklējis vai atradis…

Atbilde pēc būtības sniegta pie jautājuma Nr.#1370

 

#1372 Andis 2015-05-13 22:00:08

Vai tajās zemes platībās ,ko iedzīvotāji nomā par ” milzu naudu ” ,tomēr nevarētu ierīkot autostāvvietas ,ja jau reiz es maksāju par zemi ,bet nē , tā vietā Pašvaldības policija man uzliek vēl papildus “maksu” . Šķiet ka arī autovadītāji ir Rīdzinieki un tas ,ka ģimenei pieder viens auto nav nekas pārdabisks ,tātad 35 auto uz kāpņu telpu ,bet stāvvietas ir tikai 4-5. Jāliek maksas stāvvietā ,pareizi ,ekonomika ir jāsilda ! Plus vēl ir patīkami ar 2 maziem bērniem un mantām nākt puskilometru no stāvvietas uz mājām .Kamēr vēl nebija riepas apstādījumos varēja” pa kluso” uzbraukt uz apmales izkrauties un aizbraukt … Paldies par atbalstu daudzbērnu ģimenēm ! Atvainojos par juceklīgajiem jautājumiem. Būs vēl… 

Jautājumā par transportlīdzekļu stāvlaukuma izveidi dzīvojamo māju Salnas ielā 7, Rīgā un Salnas ielā 9, Rīgā piegulošajās teritorijās darām zināmu, ka šādā gadījumā vispirms jāsaņem atļauja no zemesgabala īpašnieka, jāizstrādā un jāapstiprina Rīgas pilsētas būvvaldē būvniecības projekts, kā arī dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopībai (dzīvokļu īpašniekiem pārstāvot dzīvokļu īpašumu vairākumu) jāpieņem lēmums par minētā transportlīdzekļu stāvlaukuma izbūvi pie tiem piederošās dzīvojamās mājas un nepieciešamā finansējuma nodrošināšanu stāvlaukuma izbūvēšanai.

 

#1371 Andis 2015-05-13 21:42:44

Vai Amerika kungs nav ko sajaucis par riepām apstādījumos Salnas ielā 7,jo tā pati situācija ir Salnas 9 ,kur zemi no īpašnieka nomā iedzīvotāji, kurus pārstāv RNP, tādējādi uzņemoties visus apsaimniekošanas darbus un arī saistošos sodus. Administratīvā inspekcija gan jau atkal pa kļūdai sodu aizsūtījusi īpašniekam, jo viņi jau nezin, kam īpašums jāapsaimnieko un uz mājas jau grūti izlasīt un saprast, kas apsaimnieko Pašvaldības īpašumu. Pēc zemes nomas līguma nosacījumiem šķiet, ka zemes īpašnieks uz doto brīdi nemaz nedrīkst veikt nekādas darbības uz iznomātās zemes un arī neticu, ka īpašniekam, kam pieder pie 100 ha zemes pēkšņi nav ko darīt un mēģināt sakopt 50 kvadrātmetrus!? Un vai tomēr nevajadzētu mēģināt novērst cēloņus nevis sekas, jo automašīnām stāvvietu nav!

 

Atbilde uz šo jautājumu pēc būtības sniegta pie jautājuma Nr.#1344

 

Papildus informējam, ka Rīgas domes Administratīvā inspekcija 18.05.2015.atkārtoti apsekoja nekustamo īpašumu teritorijas Salnas ielā, Rīgā (pie ēkas Salnas ielā 7, Rīgā ). Situācija nav mainījusies: nav nodrošināta nekustamo īpašumu teritoriju sakopšana – ir pieļauta atkritumu uzkrāšanās (teritorijās atrodas auto riepas).

Saistībā ar to, ka Rīgas domes 08.07.2008. saistošie noteikumi Nr.125 ir zaudējuši spēku, Administratīvā inspekcija sastādīja Apskates protokolu par Rīgas domes 28.04.2015. saistošo noteikumu Nr.146 „Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi” prasību neievērošanu.

Gadījumā, ja pārkāpums netiks novērsts noteiktā termiņā, tiks sastādīts Administratīvā pārkāpuma protokols un nosūtīts Rīgas Austrumu izpilddirekcijai lēmuma pieņemšanai.

19.05.2015. arī  SIA „Rīgas namu pārvaldnieks” nosūtīja Rīgas pašvaldības policijai vēstuli ar lūgumu uzlikt par pienākumu zemesgabala īpašniekam novākt un utilizēt izvietotās transportlīdzekļu riepas.

 

#1370 kaimiņiene 2015-05-13 16:52:00

Labdien! Rīgā, Jelgavas ielā 48 – 9 (pašvaldības dzīvoklī) ir izveidojies “pritons” – kur viens no deklarētajiem īrniekiem regulāri lieto alkoholu un arī narkotikas kopā ar saviem ” draugiem”. Par dzīvokļa apsaimniekošanu nemaksā (parāds ap 800 eiro), regulāri zog elektrību (ir iesniegumi un sertificēta elektriķa sastādīti akti) un ir parādā par elektrību, par ko oficiāli tā šim dzīvoklim atslēgta. Uz šo dzīvokli pēdējos 3-4 mēnešus (kopš Buru ielas mājai nogruva viena daļa) regulāri piestaigā baisa izskata personas, tur notiek “razborkas”, arī pagalmā, pēc kurām “dalībnieku” sejas ir sadauzītas. Regulāri “viesojas” arī romu tautības pārstāvji – gan dienā, gan naktī. Vairākkārt ir manītas nepilngadīgas meitenes. Vakar – 12.05. ap 16.00 fiksējām intravenozo narkotiku lietošanu mūsu dārzā, par ko informējām (iesūtot arī fakta fotogrāfijas) Valsts policiju, un Rīgas namu pārvaldi, kas ir nama apsaimniekotāji. Pirms aptuveni gada tika uzlauzts un izdemolēts 8.dzīvoklis. 9.un 10.dzīvoklim ir koplietošanas sausā tualete, kas gadījumā, ja 9.dzīvokļa “viesi” ir slimi ar kādām infekcijas slimībām apdraud kaimiņu veselību. Nereti ir piečurāta kāpņu telpa. Ir kļuvis nedroši atrasties gan pagalmā, gan nākt mājās vēlā vakara stundā. Mūs tiešām māc izmisums un bezspēcības sajūta un ir ļoti bail!!! Esam vairākkārtīgi par šo situāciju informējuši gan pašvaldības policiju, gan valsts policiju, namu pārvaldi un pašvaldību – ar mērķi – izbeigt šī pritona eksistenci un izlikt šos parādniekus. Risinājums joprojām nav atrasts!! Vai tiešām godīgi Rīgas pilsoņi nevar cerēt uz mierīgu dzīvi???

Rīgas pašvaldības policija savā patrulēšanas maršrutā sabiedriskās kārtības nodrošināšanas nolūkā ir iekļāvusi jautājumā minēto adresi. Ar Jelgavas ielas 48 9.dzīvokļa iedzīvotājiem ir veiktas pārrunas, kurās personas informētas par nepieciešamību neradīt neērtības kaimiņiem un ievērot sabiedrisko kārtību.

2015.gadā uz šo adresi ir fiksēti 6 telefoniski pieteikumi – 18.03.2015., 01.04.2015., 04.04.2015., 10.04.2015., 11.04.2015., pārsvarā par aizdomīgām personām 9.dzīvoklī. Pārbaudot informāciju visām personām dati bijuši kārtībā un sabiedriskās kārtības pārkāpumi nav novēroti.

Ievērojot administratīvos pārkāpumus, nepieciešams nekavējoties zvanīt policijai pa tālruni 110.

 

#1369 Zane 2015-05-13 15:11:00

Labdien, Vietā, kur Biķernieku iela krustojas ar Kaives ielu (pirms apļa, pie kura atrodas Biķernieku Rimi veikals), ir aizliegts kreisais pagrieziens gan braucot uz centru, gan no centra. Vidū ir ierīkota saliņa, kā arī ir likvidēta gājēju pāreja. Realitātē esmu pamanījusi, ka dažkārt automašīnas tomēr mēdz veikt apgriešanās manevrus pāri drošības saliņām, kā arī gājēji tur pāri dodas regulāri, jo abās pusēs atrodas daudzdzīvokļu mājas un tur ir iecienīti pastaigu, skriešanas un riteņbraukšanas maršruti. Kāpēc šajā vietā nevarētu ierīkot nogriešanās vietas, lai veiktu kreisos pagriezienus? Joslu skaits to atļauj. Ātrums tur arī parasti nav liels. Kreiso pagriezienu aizliegums vietās, kur tas būtu aktuāli daudziem (piemēram, pie Lubānas ielas Depo, uz Lubānas ielas, lai nogrieztos uz kapiem utt.), bet atļaušana vietās, kur dienā nogriežas daži autovadītāji (turpat uz Lubānas ielas ir tādas vietas, kā arī uz Biķernieku ielas pirms pašas Hipokrātu ielas braucot no centra ir mistiska iebrauktuve uz garāžām), tādā veidā radot avārijas situācijas, jo neviens negaida, ka tur pēkšņi kāds bremzēs un griezīs pa kreisi, tiešām pārsteidz!!! Vai ir kāda loģika, kāpēc uz vienas un tās pašas ielas, pie līdzīgiem apstākļiem kaut kur kreisie pagriezieni ir atļauti, bet kaut kur pēkšņi nē? Paldies!

Situācija nav tik viennozīmīga kā klausītāja apraksta. Pirmkārt, Biķernieku ielas sākums (ja raugāmies no apļa, kur ir RIMI) ir maģistrālais pievadceļš Rīgā un šīs ielas funkcija galvenokārt ir izvadīt satiksmes plūsmu no pilsētas! Tāpēc kreisā pagrieziena atļaušana nav pieļaujama. Attiecībā uz Lubānas ielu – pakāpeniski visā ielā kreisie pagriezieni neregulējamos krustojumos tiek liegti vai jau ir aizliegti.

Savukārt tos kreisos pagriezienus, kuri Biķernieku ielā pie meža un līdz Sergeja Eizenšteina ielai ir izveidoti vēsturiski, šobrīd vērtē satiksmes organizācijas eksperti. Ja tuvākajā laikā autovadītāju veiktie kreisie pagriezieni uz Biķernieku ielas būtiski kavēs satiksmi vai veidos satiksmes sablīvējumus – tos liegs.

Par gājējiem, kuri šķērso ielu pie Kaivas ielas – tas ir neapdomīgi un riskanti. Labāk lielāks apkārtceļš un droši nokļūt no punkta A uz punktu B, nekā apdraudēt savu un citu cilvēku dzīvību un veselību. Gājēju pārejas ierīkošana šajā vietā nav iespējama, jo to neatļauj valsts noteiktie standarti, kurus jāievēro pašvaldībām. Tie nosaka, ja ir divas vai vairāk braukšanas joslas katrā virzienā, tad neregulējamas gājēju pārejas ierīkošana nav iespējama.

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes