Par aktuālo Rīgā (10.09)

Par aktuālo Rīgā (10.09)

17.09.2015

#1406 Uģis 2015-08-27 18:26:25

Kad beidzot tiks apkarota kājāmgājēju nesankcionētā klaiņošana pa Jūrmalas šoseju un norobežojošā žoga postīšana ? Cik daudz nodokļu maksātāju naudas jau ir iztērēts žoga labošanai kopš tā uzstādīšanas?

Neviens, tai skaitā pašvaldība, nav pasargāts no negodprātīgas personu rīcības. Gan ceļu satiksmes noteikumu  ievērošanas kontrole, gan huligānisma novēršana ir policijas kompetence.

Lai gājēji varētu droši šķērsot K.Ulmaņa gatvi,  ir izbūvēti 3  gājēju pārvadi. Visi pārvadi aprīkoti ar rampām un nodrošina vides pieejamību arī cilvēkiem ar speciālām vajadzībām (ratiņkrēslos). Šādi pārvadi ir:

1) pie Beberbeķu ielas,

2) pie lielveikala SKY,

3) pie Kalnciema ielas.

Nākotnē atkarībā no teritoriju attīstības varētu tikt plānots vēl kāds gājēju pārvads.

Diemžēl bieži vien žogs tiek bojāts tiešā pārvadu tuvumā. Žoga remontam izlietots:  1) 2010. gads – 369.30 LVL  = 517 EUR

2) 2011. gads – 1797.09 LVL =2116 EUR

3) 2012. gads – 1551.16 LVL = 2172 EUR

4) 2013. gads – 906.50 EUR

5) 2014. gads – 542.80 EUR

6) 2015.gads –  2039 EUR

Kopā   8294 EUR

 

#1405 Juris Kalniņš 2015-08-19 21:40:55

Vai nav pienācis laiks sakārtot Kalnciema un Baložu ielas krustoju tā, lai neatļautā vietā viņu šķērsot nebūtu iespējams, vai vismaz aizvākt ietves nobrauktuves lai līdzīgs negadījums, kā aprakstīts http://extreme.lv, neatkārtotos ne ar velosipēdistiem ne ar bērnu ratiņiem?

Attiecībā uz satiksmes organizāciju minētajā krustojumā Rīgas domes Satiksmes departaments (turpmāk – departaments) šobrīd izvērtē vairākus minētās situācijas iespējamos risinājums, tādēļ, lai piedāvātu iedzīvotājiem optimālāko satiksmes risinājumu minētajā krustojumā, departaments vēlās sagaidīt izmeklēšanas rezultātus un izvērtēt arī tās rezultātā iegūtos secinājumus.

Saistībā ar jautājumā minēto negadījumu šobrīd varam tikai sniegt informāciju, ka Valsts policijas lēmums par minēto negadījumu vēl nav saņemts. RP SIA „ Rīgas satiksme” (turpmāk – Rīgas satiksme) balstīsies uz Valsts policijas lēmumu.

Papildus informējam, ka Rīgas satiksme izvērtē visus negadījumus, kas saistīti ar sabiedrisko transportu, un šis nav izņēmums. Uz katru negadījumu tiek nosūtīts Rīgas satiksmes avāriju izmeklēšanas inspektors, kas fiksē transportlīdzekļu atrašanos uz ceļa, veic foto fiksāciju, saņem paskaidrojumu no vadītāja, aptaujā un pieraksta negadījuma aculieciniekus un sastāda par katru negadījumu ceļa notikuma protokolu.  Savos paskaidrojumos vadītājs norāda, ka no Baložu ielas nogriezās uz Kalnciema ielu, kur negaidīti no ietves, nedodot ceļu trolejbusam, izbrauca velosipēdists, kas iebrauca trolejbusa sāna daļā. Jānorāda, ka vietā, kur velosipēdists paskrēja zem trolejbusa, nav ne gājēju pārejas, ne arī kādas citas ceļa zīmes, kuras būtu jāievēro pa Baložu ielu braucošam transportam un jādod ceļš tiem ceļu satiksmes dalībniekiem, kas pārvietojas pa ietvi.

 

#1404 DR. Miedziņš 2015-08-19 17:50:51

Labdien! Esmu Bērnu slimnīcas anesteziologs, kam jāpavada smagi slimie bērni uz ārstēšanos Paula Stradiņa KUS (pārsvarā onkoloģiskie slimnieki) un tur jādod bērnam narkoze. Atgriežoties no Stradiņiem bērni ir pusmiegā un mūsu galvenā problēma ir Indriķa ielas posms no Torņkalna ielas tilta uz leju kādus metrus 50… viss vienās bedrēs, komunikāciju akas ir sašķiebušās – šoferis pie labākās gribēšanas nevar šo gabalu veikt tā, lai bērni un personāls stipri nemētātos pa automašīnu. Vai Rīgas Dome nevarētu nākt pretī šiem smagi slimajiem bērniem un sakārtot šo posmu?

Minētais ceļa posms tuvākajā laikā tiks sakārtots.

 

#1403 Mamma 2015-08-18 13:47:13

Labdien! Vēlējos uzzināt kāda ir pašvaldības plānotā rīcība attiecībā uz graustiem Dzirnavu ielā 29. Jautājums mani satrauc, jo īpaši tāpēc, ka pagalma ēkā atrodas privātā pirmsskolas izglītības iestāde, kuru apmeklē arī mans bērns, savukārt ielas mājas savādāk kā par graustiem nosaukt nevar. To ieejas durvis un logi nav noslēgti un šīm mājām tiek regulāri vai nu vēja vai bomžu izdauzīti logi un stikli birst vārtrūmē un pagalmā, kur iet pavisam mazi bērni, kas var paklupt vai pacelt kādu stiklu un sagriezties ar tiem. Kam pieder šīs ēkas? Ko pašvaldība dara, lai tās tiktu sakoptas vai vismaz noslēgtas, pat tad, ja tās ir privātīpašnieku ēkas? Cik tās vispār ir drošas un vai nav pamata satraukties par to, ka tās varētu sabrukt kādiem garāmgājējiem “uz galvas”?

Jautājumā minētais īpašums pieder privātīpašniekam. 17.10.2014. Vidi degradējošo būvju komisija klasificēja to kā B kategorijas graustu un piemēroja 3% nekustamā īpašuma nodokļa likmi. Īpašnieks nav pārsūdzējis lēmumu. Diemžēl īpašnieks izvairās no komunikācijas ar pašvaldību – nosūtītās vēstules nesaņem. Šim objektam ir izsniegta būvatļauja uz rekonstrukciju. Būvatļaujas darbības laikā uz ēkas sakārtošanu vērstas darbības pašvaldība veikt nevar.

Informācija par minēto nekustamo īpašumu ir nosūtīta Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijai un Rīgas domes Administratīvajai inspekcijai un Pašvaldības policijai ar lūgumu pievērst pastiprinātu uzmanību tam kā īpašnieks ievēro saistošos noteikumus.

Gadījumā, ja sapratīgā termiņā īpašnieks neveiks ēkas sakārtošanas, lai tās vizuālais stāvoklis atbilstu saistošo noteikumu prasībām vai nojaukšanas pasākumus, Rīgas pilsētas pašvaldība var izskatīt iespēju veikt ēkas sakārtošanu piespiedu kārtā.

Papildus aicinām iedzīvotājus būt aktīviem un balsot par viņuprāt aktuālākajām vidi degradējošajām būvēm mājas lapā http://grausti.riga.lv/, tādā veidā veicinot to ātrāku sakārtošanu.

 

#1402 olafs 2015-08-12 18:00:19

Dzīvoju IMANTĀ. Kā jūs vērtējat, ka iekšpagalmu remonts notiek pie katras otrās mājas. Vai nebūtu pareizāk sākt no viena gala un lēnām iet līdz beigām. Tā nelāgi izskatās.

Atbildot uz ierosinājumu iekškvartālu  seguma remontdarbus Rīgā, Imantas apkaimē organizēt vienlaidus. t.i. remontēt visus iekškvartālus pēc kārtas, paskaidrojam, ka  šie darbi tiek organizēti atbilstoši Rīgas domes saistošo noteikumu Nr. 146 „Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi” p.10 noteiktajam, t.i., pašvaldība nodrošina pašvaldības valdījumā, publiskā lietošanā esošo pagalmu un piebraucamo ceļu labiekārtošanu un remontu.

Informējam, ka lielākā daļa Imantas apkaimē esošās zemes atrodas uz privātīpašumā esošas zemes.

Bez tam izvēloties remontējamos iekškvartālus tiek ņemts vērā vai piebraucamais ceļš ir viena no galvenajām iebrauktuvēm mikrorajonā, vai tas ir piebraucamais ceļš mācību iestādēm, medicīnas un kultūras centriem, iedzīvotāju skaits blakus piebraucamajam ceļam esošajās dzīvojamās mājās, satiksmes intensitāte, kā arī seguma tehniskais stāvoklis.

 

#1401 Agita 2015-08-05 23:23:11

Labdien! Vai, un kad Jaunciema iedzīvotāji var sagaidīt publisku peldvietas ierīkošanu Ķīšezera krastā, Jaunciemā? Ir labi, ka mums ir Zaržecka laivu piestātne, taču to būvējot (starp citu tajā NAV nodrošināta publiska piekļuve ezeram) tika nojaukta iepriekšējā peldvieta, un , patreizējā (neoficiālā), protams, ir bez jebkādas infrastruktūras. Paldies!

Minētā peldvieta Jaunciemā pie Ķīšezera nekad nav bijusi oficiāla peldvieta, kā arī šajā vietā Rīgas Ziemeļu izpilddirekcija nav veikusi nekādus labiekārtošanas darbus. Minētie zemes gabali, uz kuras atrodas gan minētā laivu piestātne, gan arī iedzīvotāja minētā patreizējā neoficiālā peldvieta, ir privātīpašumi, kas pieder fiziskām un juridiskām personām. Rīgas Ziemeļu izpilddirekcija nav tiesīga veikt labiekārtošanas darbus privātīpašumā. Diemžēl Jaunciemā nav tāda Rīgas pilsētas pašvaldībai piekritīga zemes gabala pie Ķīšezera uz kura būtu iespējams izveidot labiekārtotu peldvietu.

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes