PIRMAIS POSITIVUS 2016 GALVENAIS MĀKSLINIEKS –  ELIJA GOLDINGA

PIRMAIS POSITIVUS 2016 GALVENAIS MĀKSLINIEKS – ELIJA GOLDINGA

30.11.2015

Nākošgad Positivus festivāls svinēs savu 10.jubileju, un par godu šīm svinībām tajā uzstāsies festivāla apmeklētāju paši gaidītākie mākslinieki. Kā pirmo no nākamā gada Positivus galvenajiem māksliniekiem varam nosaukt britu dziedātāju Eliju Goldingu (Ellie Goulding), kura, lai arī jau vairākkārt ir priecējusi savus fanus Latvijā, šobrīd ir teju visvairāk atskaņotā un slavenākā dziedātāja popmūzikas lauciņā.

Ellie Golding turpina pārspēt vienu rekordu pēc cita. Simtos miljonu spēlētu dziesmu slavenākajos mūzikas platformās un kanālos. Sagaidāms, ka nupat izdotais viņas jaunākais albums Delirium tikai papildinās jau tā iespaidīgo sasniegumu sarakstu. Elijas Goldingas vārds ir cieši saistīts arī ar kino industriju – viņas izpildītās dziesmas skanējušas arī pēdējo gadu lielākajos kino grāvējos, to skaitā Krēslas (Twilight), Bada spēļu (Hunger Games), un Citādie (Divergent) filmu sērijās un vēl vairāk nekā piecdesmit citās filmās un TV seriālos.

Goldinga joprojām ir viena no pieprasītākajām dziedātājām populārās mūzikas zvaigžņu vidū, lielu lomu tajā spēlē ne tikai viņas aktuālais repertuārs, bet arī īpatnā, tikai Elijai raksturīgā balss ar īpaši emocionālu tembrālo noskaņu dažādību, plašajām vokālajām iespējām (viņas balss diapazons ir trīsarpus oktāvas) un daudzslāņainību. Žanriski viņas dziesmās iespējams saklausīt gan indie un sintīpopa iezīmes, gan atspulgus no elektronikas, pat folktronikas, taču vienmēr pašu galveno noskaņu rada nepārtraukta emociju klātesamība.

Organizatori atgādina, ka vēl tikai 3 dienas biļetes uz Positivus festivālu iespējams iegādāties par pagājušā gada cenām – trīs dienu biļete maksā 65 €, trīs dienu biļete ar telts vietu – 73 €.  Telts vietu atsevišķi var iegādāties par 10 €, šī cena paliks nemainīga līdz pat festivālam. No 3.decembra biļešu cenas kāps.

Positivus festivāls ir lielākais mūzikas un mākslas notikums Baltijā, kas pēdējos gadus pulcē ap 30 tūkstošiem apmeklētāju no visas pasaules, ļaujot klātienē baudīt mūzikas lielāko zvaigžņu koncertus, kā arī piedzīvot īpašo, tikai Positivus festivālam raksturīgo atmosfēru priežu ieskautajā parkā pie Baltijas jūras līča. Positivus festivāla pastāvēšanas laikā tajā ir uzstājušās populārās mūzikas lielākās zvaigznes, to skaitā Robert Plant, Muse, Kraftwerk, Sigur Rós, Ellie Goulding, Manic Street Preachers, James, Moby, Sinéad O’Connor, Prāta Vētra un daudzi citi ievērojami ārzemju un pašmāju mākslinieki. Īpašu gaisotni rada arī cita veida mākslas un kultūras notikumi – filmu seansi, dažādas performances, teātra izrādes, turklāt padomāts ir arī par pašiem mazākajiem festivāla apmeklētājiem, kuri var piedzīvot dažādas atrakcijas bērnu zonā. 2016.gadā Positivus festivāls notiks no 15.līdz 17.jūlijam.

 

Festivāla Positivus galvenais partneris ir Latvijas vadošais tehnoloģiju uzņēmums Lattelecom, kas katru gadu festivāla vajadzībām izveido ne tikai nozīmīgu tehnoloģisko risinājumu, bet ar īpašo TV kanālu pagarina festivāla Positivus norisi.

 

Papildu informācija:

https:/www.positivusfestival.com

press@positivus.com

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes