Par aktuālo Rīgā (10.12.)

Par aktuālo Rīgā (10.12.)

14.12.2015
Uzdod savu jautājumu šeit

#1486 Andris 2015-12-01 09:53:24

Publiski izskanējusi informācija, ka nākamgad sāksies Brīvības ielas remonts. Kā tas notiks, vai nebūs lieli sastrēgumi? 

Brīvības ielā segums tiks atjaunots gandrīz visā garumā, izņemot atsevišķu posmu no Matīsa ielas, kur Rīgas ūdens veiks ūdensvada izbūvi.

Protams, sastrēgumi būs – bez tiem neiztikt. Bijām plānojuši arī Skanstes ielas seguma atjaunošanu, bet atskārtām, ka autovadītāji tādā veidā tiktu ierobežoti, tāpēc Skanstes ielas seguma atjaunošana pārlikta uz aiznākamo gadu.

Tāpat segumu atjaunosim Lāčplēša ielā – tāpēc bez sastrēgumiem neiztikt. Toties autovadītāji varēs ērti braukt pa nule salaboto Kr.Barona ielu.

 

#1485 Ieva 2015-12-01 09:27:24

Manas divas mazās meitas apmeklē 49. bērnudārzu. Tur nepieciešami dažādi remontdarbi – virtuves rekonstrukcija, vārtu pārbūve un vēl citi. Vai Rīgas dome plāno kaut darīt mūsu dārziņā? 

Šī pirmsskola ir sākta renovēt viena no pirmajām, tāpēc vecākiem var šķist, ka pēdējā laikā netiek ieguldīts tik daudz. Virkne remontdarbu veikti no 2008 – 2010.gadam:

  • Veikti fasādes siltināšanas darbi (2008.g)
  • Veikti UK renovācijas darbi (2008.g)
  • Veikta žoga nomaiņa (2008.g).
  • Uzstādīta ugunsaizsardzības sistēma (2009.g)
  • Celiņu renovācija (2010.g)
  • Rotaļu laukumu renovācija (2010.g)

Virtuves renovācija 2016.gadā nav plānota, jo daļa iekārtu ir nomainītas, telpa ir apmierinošā tehniskā stāvoklī (2007.gadā veikts telpas remonts) un 2015.gadā veikts ventilācijas sistēmas remonts.

Diemžēl Rīgā ir pirmsskolas, kuru tehniskais stāvoklis ir sliktāks, līdz ar to tās remontējamas steidzamāk.

Jautājumā minētie vārtiņi, protams, tiks apsekoti un, konstatējot bojājumus, tie tiks novērsti.

 

#1484 Valentīns 2015-11-30 16:50:43

Esmu Ziepniekkalnā dzīvojošs pensionārs. Šī rajona iedzīvotāji izmato sabiedriskā transporta pieturu Ziepniekkalns 4 (centra virzienā). Vairāk kā pirms gada šajā pieturā tika uzcelta oranža koka celtne kā nepabeigta māja bez jumta. Mūsu priekšlikums būtu to pārklāt ar jumtu un aprīkot ar soliņiem, lai mums – iedzīvotājiem būtu nojume pieturvietā, kuras nav. Pensionāri un jaunās māmiņas būs Jums un Rīgas satiksmei pateicīgi.

Sabiedriskā transporta pieturvietā „Ziepniekkalns-4” ir SIA “Rīgas satiksme uzstādītā nojume.

Jautājumā minētais vides objekts tika uzstādīts labiekārtojuma projekta „Labas  vietas  TALKA’14” ietvaros. „Labas vietas  TALKA”  bija  pasākumu  cikls,  kura ietvaros apkaimes  iedzīvotāji  kopā  rada  idejas  kādai konkrētai  pilsētas vietai  ar  mērķi to  uzlabot,  padarīt  drošāku  un interesantāku.  Eiropas  kultūras galvaspilsētas  gadā  Rīgā projekts „Labas  vietas TALKA’14” tika realizēts divās apkaimēs – Ziepniekkalnā  un  Čiekurkalnā, ienesot  kultūras notikumu  aktivitāti  arī šajās apkaimēs. Projekta mērķis bija sociāli  un  funkcionāli  atdzīvināt Ziepniekkalna un Čiekurkalna  apkaimju publiskās telpas,  realizējot  reālas  pašu iedzīvotāju veidotas pārmaiņas pilsētvidē. 2014.gada martā  un aprīlī, Rīgas 94.vidusskolā norisinājās divas ,,IdejuTALKAS” radošās darbnīcas, kuru  laikā  skolēni, skolotāji,  vecāki un apkaimes  aktīvisti  apliecināja  savu ieinteresētību  un  gatavību piedalīties savas  apkaimes  sabiedriskās  dzīves  aktivizēšanā, publiskās telpas  dizaina  izstrādē  un izveidē.  Projekta „Labas vietas TALKA’14” darbnīcu  sesija noslēdzās 2014. gada maijā ar lielo plenēru.  Laikmetīgās mākslas foruma “Baltā nakts” laikā, 2014. gada 6. septembrī notika “Rīga 2014” projekta” “Labas vietas TALKA” sālsmaize Ziepniekkalnā, atklājot ar iedzīvotāju un dizaineru līdzdalību labiekārtoto skvēru Valdeķu ielā. Projekta iniciatori  ir  biedrība  ,,IdejuTALKA”  un Laikmetīgās arhitektūras  informācijas  centrs, sadarbojoties  ar ainavu projektēšanas  darbnīcu ,,ALPS”. Projekts ir noslēdzies un minētā apkaime ir ieguvusi sakārtotu skvēru, kuru apsaimnieko Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija.

 

#1483 Anta 2015-11-30 16:40:23

Labdien! Vai arī šoziem būs pieejams “Ziemas parks” Mažaparkā? Mums kā rīdziniekiem ar bērniem ļoti patika iepriekšējos gados piedāvātā iespēja ļauties ziemas priekiem tepat pilsētā.

Jā, arī šogad Sniega parks Mežaparka Lielās estrādes teritorijā būs. Plānotas gan kameršļūkšanas trases, gan slidotava, gan distanču slēpošana, tikai tam nepieciešami atbilstoši laika apstākļi. Var pat nebūt sniega, to sapūtīs sniega lielgabali, taču gaisa temperatūrai jāpieturas vismaz pāris grādus zem nulles. Gaidām ziemas iestāšanos!

 

#1482 Andrievs 2015-11-30 16:36:52

Labdien! Ziema mūs-riteņbraucējus šogad lutina un varam turpināt braukt ar riteņiem nu jau gandrīz visa gada garumā, tādēļ gribēju uzzināt vai jaunais riteņbraucēju celiņš Kr.Barona ielā jau ir lietošanas kārtībā un pa to varu braukt? Ja ne, kad būs?

 

Visus riteņbraucējiem, kuri šo pārvietošanos piekopj arī ziemas laikā varam tikai uzslavēt par uzņēmību. Kr.Barona ielā atsevišķos posmos, kur jau pabeigti darbi, var ērti pārvietoties ar velosipēdu, taču pa ielu visā tās garumā varēs pārvietoties no nākamā gada sākuma, kad visi būvdarbi tiks pabeigti.

 

#1481 juris 2015-11-23 11:12:38

Svieki Andri un Ainār. Nezinu vai sogad kautko var vest par labu rakstu 23,11,2015 Velns paravis nu cik ilgi vel cakares braucejus, gajejus, un privatmaju iedzivotajus Veldres iela. Aptuveni sakot jau + -100metrus no Malienas ielas. Katru reizi kad list, un vairaks dienas pec lietus ir PARPLUDIS sis posms . Lidz pat Malienas ielai uz sobridi kad ara temperatura ir +2 -3 izbraucot so parpluduso posmu udens vel labu gabalu tek no masinam, un nogiezoties pa labi vai kreisi uz Malienas ielu brauktuve paliek slapja un APLEDO !!! Ari asfalta segums tani posma ir izskalots , IELAPI VIENAS BEDRES, ari gajeju ietve tani posma ir zem udens, un izskalotiem asfalta gabaliem. Ierosinajums: varbut taja posma 100metru vai vismaz 50metru gauma var uzlikt zimes ar atlauju stavet noteikta laika,talai var iztirit to posmu no dubliem un vajadzibas gadijuma ja parpludis nosuknet udeni, nenoblokejot satiksmi Bet lai labak to situaciju saprastu vajag izbraukt pa so ielu (veldres) itseviski pec lietus

 

Paldies iedzīvotājam par informāciju un iesaisti. Informācija nodota ielu uzturētājiem. Problēma ir tajā, ka, kā praksē bieži notiek, autovadītāji ierobežojumus neņem vērā, līdz ar to, nav iespējams pilnībā notīrīt ielu.

Taču šajā gadījumā uzturētājiem nodotas visas instrukcijas, lai sakārto ielu posmu un sakopj to.

 

#1480 mežciemnieks 2015-11-23 10:06:48

Labvakar. Interese vai nākamgad 2016gada ir paredzēti iekšpagalmu remonti , konkrēti Mežciemā ? Šogad netika remontēts neviens pagalms. Kaut gan solija(āt) Piem S.Eizenšteina iela neviens pagalms nav redzējis svaigu asfaltu vai bruģi.

Ņemot vērā, ka Mežciema apkaimē 2014. gadā tika veikti iekškvartālu piebraucamo un koplietošanas ceļu un teritoriju segumu atjaunošana ar bruģakmeni  13280  kvadrātmetru platībā, Rīgas pašvaldība iekškvartālu remontdarbu programmas ietvaros remontdarbus ar pašvaldības līdzekļu piesaisti 2016. gadā plāno veikt citās apkaimēs.

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes