Arta Dvarionas intervija ar IMAGINE DRAGONS

Arta Dvarionas intervija ar IMAGINE DRAGONS

21.01.2016

Pēc tam, kad sarunas ievadā esam pasmējušies par mūsu lielajām augumu atšķirībām (Denam Reinoldsam – 1.95m, man – 1,59m) un nedaudz parunājuši par basketbolu un hokeju, IMAGINE DRAGONS vokālists atzīst, ka koncertu Arēnā Rīga gaida ar patīkamu satraukumu un lielu nepacietību.

Dienā, kad notiek telefona saruna, IMAGINE DRAGONS atrodas Luksemburgā. Tā esot balta kā Ziemassvētku kartītēs. Viss ir skaisti, cilvēki jauki, taču Dens atzīst, ka viņam šāds klimats ir par vēsu un viņš vairāk radis pie saules un siltuma. Eiropas aukstā ziema arī esot iemesls, kādēļ šajās trijās nedēļās grupa ceļo bez ģimenēm, kas parasti ir līdzās viņiem.

Jautāts par grupas ikdienu koncerttūres laikā, viņš stāsta, ka tā parasti ir šāda – no rīta pamošanās tūres busā, balss vingrinājumi, intervijas, skaņas mēģinājumi, bet vakarā – koncerts. Šāda rutīna dažkārt nogurdina, taču Denaprāt, tā vienalga ir labākā nodarbošanās pasaulē. Uzstāšanās lielas auditorijas priekšā dienas izskaņā uzlādē tā, kā nekas cits.

Šobrīd notiekošā, pavisam noteikti ir lielākā koncertturneja grupas pastāvēšanas vēsturē – visi koncerti notiek arēnās un atsaucība esot fantastiska.

Jautāts par dziesmu izvēli koncertos, Dens stāsta, ka grupa mēdz improvizēt un koncerti šajā ziņā mēdz atšķirties. Jo vakaru no vakara spēlēt vienu un to pašu, kā dara daudzas citas grupas, esot garlaicīgi. Vaicāju, vai Rīgas koncertā dzirdēšu man iepatikušos dziesmu ‘Friction’, kas atrodama viņu jaunākajā albumā, Dens saka, ka arī to viņi mēdz spēlēt uzstājoties un noteikti parūpēšoties, lai tieši Rīgas koncertā tā izskan.

Šī nav pirmā reize, kad IMAGINE DRAGONS viesosies Latvijā. Grupa te pabija 2013.gada Positivus festivālā. Denam Reinoldsam Latvija ļoti spilgti iespiedusies atmiņā, vinš atzīst, ka Positivus festivāls ir viens no labākajiem, kur jelkad spēlēts. 30.janvārī būšot grūti pārspēt Salacgrīvas lielisko atmosfēru, taču viņš cer, ka izdosies piedzīvot ko līdzīgu.

Tālāk sarunā pievēršamies IMAGINE DRAGONS jaunākajam albumam Smoke + Mirrors, kas ir otrais grupas diskogrāfijā. Mūzikas industrijā pastāv uzskats, ka izdot otru albumu, ja pirmais bijis ļoti populārs, nekad nav viegli. Dens atbild, ka viņu gadījumā tā neesot bijis. Psiholoģiskās nastas neesot bijis un par otro albumu viņi esot lepnāki kā par pirmo, tā radīšanas process bijis viegls un baudpilns. Otrajā albumā jūtams grupas briedums un IMAGINE DRAGONS cer attīstīties un augt arī nākotnē.

Vēlāk sarunā Dens atzīst ka vislabprātāk viņam patīk komponēt esot savās mājās un pavisam noteikti to nepatīkot darīt studijā. Tur jākoncentrējas pašam ierakstam un daudz labāk, ja radošais darbs jau līdz tam pabeigts.

Uz jautājumu, kura ir Dena mīļākā IMAGINE DRAGONS dziesma, viņš atbild izvairīgi, teikdams, ka IMAGINE DRAGONS ikdienā apzināti neklausās un neanalizē, atstājot šīs sajūtas tikai koncertiem. Tomēr piebilst, ka šobrīd viņa simpātijas pieder dziesmai The Fall, kas ir otrā albuma noslēdzošā dziesma un to, visticamāk, dzirdēsim kā pēdējo arī Rīgas koncertā.

Sarunas noslēgumā vaicāju, kas Denaprāt ir IMAGINE DRAGONS veiksmes pamatā. Viņš pauž viedokli, ka tā ir neatlaidība, darbaspars, disciplīna un, protams, veiksme, kas viņiem kā grupai no Las Vegasas, kas pazīstama kā spēlmaņu paradīze, ir klātesoša. Arī sociālajiem tīkliem ir milzīga nozīme un tajos grupa jau kopš pirmajām dienām esot gana aktīva un fani izteikti lojāli.

Saruna noslēdzas ar Dena Reinoldsa ierunāto Radio SWH identifikācijas džinglu un mūsu abpusēju nepacietību tikties 30.janvārī, Rīgā.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes