CARNIVAL YOUTH UN EUROSONIC NOORDERSLAG 2016

CARNIVAL YOUTH UN EUROSONIC NOORDERSLAG 2016

12.01.2016

Pašlaik mīlētākā Latvijas jaunā grupa Carnival Youth trešdien, 13. janvārī, svinīgā ceremonijā Nīderlandes pilsētā Groningenā saņems European Border Breakers Award (EBBA).

Eiropas Komisijas balva jau vairākus gadus tiek pasniegta 10 jauniem Eiropas mūziķiem, kuriem ar savu debijas ierakstu izdevies iegūt atzinību ārpus savas valsts robežām. Carnival Youth EBBA balva piešķirta par albumu No Clouds Allowed. Grupa kopš 2014. gada intensīvi koncertējusi ārpus Latvijas un ierakstā iekļautās dziesmas atskaņotas Eiropas radiostacijās.

EBBA mājaslapā Carnival Youth debijas albums raksturots kā “gudrs indie-folk ieraksts ar moderniem ritmiem, labiem tekstiem un melanholiskām melodijām”. Grupas skanējums pielīdzināts tādiem māksliniekiem kā Bombay Bicycle Club un Arcade Fire. Tas, ka Carnival Youth saņems EBBA balvu tika izziņots aizvadītā gada rudenī, neilgi pēc tam grupa devās uz Lietuvu, lai sāktu darbu pie sava otrā albuma.

Par 2014. un 2015. gadā izdotajiem albumiem balvu saņems arī beļģu apvienība Oscar and the Wolf, vācu elektroniskās mūzikas jaunā zvaigzne Robins Šulcs, britu elektropopa grupa Years & Years, spāņu mūziķis Alvaro Solers, kā arī vairākas Eiropas jaunās dziedātājas – franču Christine and the Queens, SOAK (Īrija), Kovacs (Nīderlande), AURORA (Norvēģija) un Seinabo Sey (Zviedrija), kura jūlijā viesosies festivālā Positivus. Apbalvoto mākslinieku izpildītie hiti regulāri izskan arī Latvijas radiostaciju ēterā. Tā ir kvalitatīva populārā mūzika – viegla rokmūzika, elektroniskās mūzikas kompozīcijas, kuru ritmi aicina dejot, sapņaini un spēcīgi sieviešu vokāli. Balvas kandidāti tiek izvēlēti, apkopojot datus par mūziķu dziesmu atskaņojumu Eiropas raidstacijās, un pēc tā, cik bieži jaunie censoņi uzstājas ārpus savas valsts robežām. EBBA ceremonijas vakara intriga – kurš no desmit jaunajiem mūziķiem iegūs Publikas simpātijas balvu.

Carnival Youth ir pirmā muzikālā apvienība no Latvijas, kurai piešķirta EBBA balva. Iepriekšējos gados apbalvojumu saņēmusi gan Eiropas popmūzikas dīva Adele, gan indie un folk apvienības Mumford & Sons, Of Monsters and Men, igauņu populārākā grupa Ewert and The Two Dragons, pēdējo gadu uzlecošās zvaigznes Hozier, Emēlija Sandei, Džons Ņūmens (vēl viens Positivus 2016 viesis), kā arī jau ilgāku laiku mīlēti Eiropas mākslinieki – The Ting Tings, dziesminieks Demiens Raiss un zviedru dziedātāja Like Lī.

EBBA balvu pasniegšanas ceremonija notiek mūzikas industrijas konferences un festivāla Eurosonic Noorderslag (ESNS) laikā. Trešdienas vakarā Groningenā tiks sadalītas arī Eiropas festivālu balvas, kurām izvirzīts arī Baltijas lielākais mūzikas festivāls Positivus.

Eurosonic Noorderslag laikā Groningenā notiek mūzikas industrijas pārstāvju tikšanās, kā arī koncerti, kuri noris dažādās pilsētas vietās. Latviju šogad festivālā pārstāv trīs grupas Carnival Youth, Momend un The Big Bluff. Iepriekšējos gados ESNS uzstājušies Triānas parks, Prāta vētra, Instrumenti.

1 Komentārs
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes