INGRID LUKAS – IGAUNIJA/ŠVEICE

INGRID LUKAS – IGAUNIJA/ŠVEICE

19.01.2016

INGRID LUKAS ir dziedātāja, kura pārstāv divas valstis – Igauniju un Šveici.  Kāpēc tā? Tāpēc, ka mūziķe ir dzimusi Igaunijā, bet 10 gadu vecumā pārcēlās uz dzīvi Šveicē.  Abas valstis viņa sauc par mājām.

Neskatoties uz to, ka mūziķes dziesmas  lielākoties ir angļu valodā,  atradīsiet kompozīcijas arī igauņu  valodā vai pat abās valodās kopā.  INGRID ir ietekmējusies arī no igauņu tautas mūzikas.

To, ka vēlas būt mūziķe, apzinājusies 5 gadu vecumā , kad kopā ar kaimiņiem stāvēja Baltijas ceļā un dziedāja. Protams, ņemot vērā vecumu, INGRID toreiz nav īsti apzinājusies, kāpēc šāds pasākums tiek rīkots, tomēr sajutusi lielu enerģiju un entuziasmu no apkārtējiem, kas radījusi vēlmi dziedāt arī nākotnē.

Mūziķe no 5 gadu vecuma spēlē klavieres. Dzīvojot Šveicē, apguvusi arī džezu. 13 gadu vecumā uzrakstījusi pirmo dziesmu vācu valodā. Kāpēc vācu? Tāpēc, ka Šveicē ir 4 valodas, un INGRID uzaugusi Šveices vāciski runājošajā teritorijā.

No festivāla Eurosonic Noorderslag 2016 mūziķe sagaida prieku. Apzinās, ka dalība šajā festivālā ir lieliska iespēja mūziķiem sevi parādīt, un norāda, ka tādas iespēja noteikti jāizmanto. Tāpat INGRID atklāj, ka joprojām pirms uzstāšanās nervozē, tāpēc viņa  pirms šoviem cenšas relaksēties un atbrīvoties dejojot!

Runājot par mūzikas pasauli abās valstīs, INGRID apgalvo, ka Igaunija šobrīd piedzīvo īstu mūzikālu sprādzienu. Igaunijā ir daudz vietas kreativitātei. Grupas augot kā sēnes mežā. Arī Šveice izceļas gan ar vēsturiskām tradīcijām, gan lieliskām grupām.

Iemesli, kāpēc jāapciemo Šveice – labākā šokolāde pasaulē, Cīrihe un kalni. Iemesli, kāpēc jāapciemo Igaunija – dziesmu svētki, meži un jūra.

INGRID uzskata, ka ikvienai sievietei ir svarīgi just un būt tādai, kā viņa patiesi jūtas.  Jābūt drošām. Bet, ja kādreiz vēlēsieties iepriecināt mūziķi ar ziediem, tad ziniet – viņas mīļākās puķes ir zilās vizbulītes.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes