Par aktuālo Rīgā (14.01.)

Par aktuālo Rīgā (14.01.)

15.01.2016
Uzdod savu jautājumu šeit

#1501 Normunds 2015-12-12 16:49:38
Kas pašlaik notiek ar bijušo “Aldara” teritoriju Bruņinieku ielā 2 ? No malas skatoties šķiet, ka tā tāpat, kā citas vēsturiski nozīmīgas celtnes(piem. koka ēkas starp E.Melngaiļa un Lāčplēša ielu) Rīgas pilsētā, ir privātīpašums un tiek mērķtiecīgi “apsaimniekotas”, lai pēc iespējas ātrāk nokļutu grausta statusā un sagrūtu un to vietā varētu uzbūvēt kārtējo bezgaumīgo plastikāta pili. Vai tiešām RD nav nekādu iespēju iespaidot šādus īpašniekus ???

Nekustamais īpašums Bruņinieku ielā 2, pieder MSIA “Valdemāra parks”,  29.04.2014. septiņas būves tika skatītas Vidi degradējošo būvju komisijā. Būvēm piešķīra A, B un C kategorijas un paaugstināto nekustamā īpašuma nodokļa likmi .

Savulaik uzņēmumam bija grandiozi plāni attiecībā uz šo teritoriju  – http://www.db.lv/ipasums/nekustamais-ipasums/kvartala-valdemara-parks-izveide-ieguldis-65-70-milj-eiro-182987. Bet tā kā SIA ir noteikta maksātnespēja, tad šajā adresē pārskatāmā nākotnē visticamāk nekas nemainīsies. Rīgas dome, lai veicinātu nekustamo īpašumu sakārtošanu piemēro  īpašniekus ar paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokļa likmi, vai arī gluži pretēji nodokļu samazinājumiem, ja īpašnieki ir gatavi saviem spēkiem sakārtot sev piederošo nekustamo īpašumu.

 

#1500 Andris Veiders 2015-12-12 16:01:31
Skvēriņš starp Nometņu ielu un Kokles ielu ir nolaists līdz kliņķim, Arkādijas parks gods godam skaisti sakopts. Vai skvēriņu taisāties izandelēt? Ja tā tad korupcija Domē redzama ar neapbruņotu aci. 2.Mūksalas ielas 44 nams, sašķiebies un noteikti kādreiz uzgāzīsies kādam virsū, vai nevajadzētu kautko darīt?

Skvēra starp Nometņu ielu un Kokles ielu īpašniekam (privātpersonai) par administratīviem pārkāpumiem (Mazā Nometņu ielā, kadastra Nr.0100 057 2052, Rīgā) vairākkārtīgi ir nosūtītas gan brīdinājuma vēstules, gan sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli. Pēdējais administratīvā pārkāpuma protokols tika sastādīts 30.11.2015.

Jautājums par ēku Mūkusalas ielā 44 skatīts Vidi degradējošo būvju komisijā 18.09.2015. Ēka pieder SIA “Aģentūra M”. Komisija klasificēja to kā B kategorijas graustu un uzdeva Rīgas domes Īpašuma departamentam sagatavot Rīgas domes lēmuma projektu par ēkas piespiedu sakārtošanu. Uz šo brīdi notiek komunikācija ar īpašnieku, kuram ir jāiesniedz rīcības plāns un būves sakārtošanas grafiks. Šonedēļ no īpašnieka saņemta vēstule, kurā SIA informēja, ka ir noslēgts līgums par ēkas demontāžu un trīs mēnešu laikā būvfirmai ir jāsaņem būvatļauja šo darbu veikšanai. Mēneša laikā pēc būvatļaujas saņemšanas būve būs jānojauc.

 

#1499 Mārtiņš 2015-12-10 12:20:55
Dzīvoju Imantā netālu no Imantas dzelzceļa stacijas. Aktuāls ir jautājums par to, kā plānots risināt gadiem ilgo problēmu ar sastrēgumiem uz dzelzceļa pārbrauktuves pie Imantas stacijas, un ņemot vērā to, ka nākotnē plānots būvēt blakus Rail Baltica sliežu ceļu. Vai varētu pastāstīt par variantiem un plāniem šim dzelzceļa šķērsojumam nākotnē un ko Rīgas dome plāno darīt sakarā ar turpat netālu esošo posmu no dzelzceļa līdz Zolitūdes ielas un Jūrmalas gatves krustojumam, kas arī rītos un pēcpusdienās pēc 16:30 vienmēr ir smagi sastrēdzis.

Patlaban pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma tiek projektēts  pārvads, kas savienos Anniņmuižas ielu ar Anniņmuižas bulvāri, lai savienotu Imantu ar Zolitūdi, tādējādi atvieglojot pārvietošanos.

Esam plānojuši, ka projektu varētu īstenot Rail Baltica projekta ietvaros. Par šī projekta realizāciju gan jāvaicā projekta koordinatoriem, kuri pakļauti valstij,  nevis pašvaldībai.

 

#1498 Guntis 2015-12-09 15:15:54
Labdien ! Velējos uzdot jautājumu par 13 autobusa maršrutu un pieturu Katlakalna ielā (virzienā uz Preču 2).Ja nemaldos,tad 13 maršruta autobusa maršruts ir viens no garākajiem Rīgas teritorijā (Preču 2 – Babīte),tātad naivi būtu cerēt,ka autobuss kurš kursē no Pārdaugavas puses ar intervālu aptuveni pusstundu,kaut reizi darbdienās varētu iekļauties grafikā . Jautājums ir par pieturu Katlakalna ielā…pietura atrodās klajā vietā,vai tiešām Dome nevar noorganizēt pieturu,kur pasažieriem paslēpties no lietus un vēja gaidot 13 autobusu,kurš regulāri kavējās ?Rigas satiksme atteikumu pamato,ka tā pietura esot domāta izkāpsanai…varētu kādu pārstāvi no Domes vai RS atsūtīt uz pieturu ,izsēdināt un likt sagaidīt nākamo reisu. Paldies !

Saskaņā ar RP SIA „Rīgas satiksme” dalībnieku sapulcē apstiprināto investīciju projektu „Par Rīgas maršrutu tīkla pieturvietu nojumju izbūvi, ierīkošanu, labiekārtošanu un uzturēšanu” notiek minētā projekta realizācija. Pakāpeniski pieturvietu nojumes ar soliņiem tiek uzstādītas pieturvietās, kur tas ir iespējams un nepieciešams, to nomaiņu/uzstādīšanu sākot pieturvietās ar lielu pasažieru plūsmu. Sabiedriskā transporta pieturvietā “Katlakalna iela” virzienā uz “Preču – 2” šobrīd nav paredzēts uzstādīt pieturvietas nojumi, jo šajā pieturvietā ikdienā ir salīdzinoši neliels pasažieru skaits, tomēr izskatīsim iespēju iekļaut minēto pieturvietu turpmākajos projekta posmos.

 

#1497 Anonīms 2015-12-07 12:34:05
Andri, Ainār . PALDIES par foršo raidījumu. Priecīgus Ziemassvētkus. Lai veicās un labu veselību Jaunajā gadā. ;-) Un par 5min garāku raidījumu
#1496 Uģis Zvejnieks 2015-12-06 12:36:52
Labdien! Uz Vaidelotes ielas saliktās zīmes, kas aizliedz automašīnas novietot stāvēšanai ielas labajā pusē ir padarījušas bīstamu šīs ielas šķērsošanu pie daudzstāvu mājām. Kreisajā pusē novietotās mašīnas padara ļoti nepārskatāmu un bīstamu Vaidelotes ielas šērsošanu, piemēram, bērniem, kuri steidz uz trolejbusu. Iesaku atļaut mašīnu novietošanu labajā un aizliegt kreisajā pusē, kā tas bija agrāk. Manuprāt, vairāku 9 stāvu māu iedzīvotāju intereses ir svarīgākas par 3 privātmāju interesēm.

Šī gan nebija privātmāju iedzīvotāju iniciatīva, bet gan tieši daudzstāvu mājas iedzīvotāju iniciatīva. Vaidelotes ielas platums ir 6 metri, iela nav intensīvi noslogota un ir pieļaujams organizēt automašīnu novietošanu vienā ielas pusē. Speciālisti aizbrauks uz vietas un pārbaudīs, lai pārliecinātos, ka problēmas ir un, ja konstatēs nepilnības, satiksmi pārorganizēs.

Atgādinām, ka automašīnu skaits ir pieaudzis, visi grib novietot auto bez maksas, līdz ar to ielas ar auto ir pārblīvētas.

 

#1495 Ģirts 2015-12-03 19:02:18
Sveiki! Vai ir plānots uzbūvēt gājēju pāreju Slokas ielas krustošanai pie Nometņu ielas? Tuvākā iespēja droši šķērsot Slokas ielu ir pie Kalnciema ielas un pie Bellevue Park Hotel Riga (Slokas iela 1), taču ne pie Nometņu ielas. Vecāki ar bērniem mēdz šķērsot ielu, lavoties starp braucošām mašīnām, tramvajiem, vedot tos uz tuvējo bērnudārzu. Bez vecākiem ar bērniem ir arī “parastie” iedzīvotāji, kuriem ielu kaut vai laika ietaupījuma dēļ ērti ir šķērsot pie Nometņu ielas.

Slokas un Nometņu ielu krustojumā būtiskas pārmaiņas ir gaidāmas. Plānots izbūvēt regulējamu krustojumu, lai būtu ērti šķērsot brauktuvi visiem satiksmes dalībniekiem. Būvprojekts ir finiša taisnē un vēl šajā gadā plānots to izbūvēt.

 

#1494 Māris 2015-12-03 18:45:54
Es gan gribu pateikt paldies. Paldies radio SWH par raidījumu, tādējādi dodot iespēju aktuālajām problēmām nonākt dzirdīgās ausīs (kā redzams, pa tiešo namu pārvaldē ziņojot, nekas nenotiek). Un paldies arī Andrim. Nkārtīgi jūsu radio aprunātā lietus gūlija pie Zvaigznāja gatves devīta nama ir salabota un tā pat darbojas. Paldies ;)

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes