Par aktuālo Rīgā (04.02)

Par aktuālo Rīgā (04.02)

05.02.2016
Uzdod savu jautājumu šeit

#1518 Indra 2016-01-19 11:52:17

Tagad ārā ir sals un sniegs un tas ir liels pārbaudījums māmiņām ar ratiņiem pats par sevi, bet papildus pārbaudījums ir noteikti sabiedriskais transports, tādēļ vai tiešām nebūtu iespējams Rīgas satiksmes mājas lapā pie sarakstiem norādīt, kad nāks jaunais un, kad nāks vecais transports, jo ir taču zināms, kad tiek izsūtīti jaunie, kad vecie tramvaji, lai man nav jāstāv pieturā ar ratiņiem un jāsalst līdz atnāk jaunais transports, jo vecajos tramvajos ar ratiņiem iekāpt ir vienkārši neiespējami.

RP SIA “Rīgas satiksme” nemitīgi veic sabiedriskā transporta līdzekļu parka atjaunošanu, iepērkot jaunus transporta līdzekļus tikai ar zemo grīdu. Jau tagad vairāk nekā 80% autobusu un trolejbusu ir ar zemo grīdu. Plānots, ka tuvāko trīs gadu laikā visi autobusi un trolejbusi būs tikai zemās grīdas, tādejādi šāda opcija mājas lapā zaudēs jēgu. Lai klienti varētu plānot savu maršrutu un uzzināt, kurā laikā būs zemās grīdas transports, viņiem ir iespēja piezvanīt pa tālruni 80001919, kur minētā informācija tiks sniegta.

 

 

#1517 Zigurds 2016-01-19 11:46:03

Labdien Daudz runāts par to, ka iekšpagalmos ir nepietiekams autostāvvietu skaits. Šāda situācija ir arī Kr. Valdemāra ielas 143 un 145 visu korpusu māju iekšpagalmos, kur vēl piedevām ir arī pirmsskolas izglītības iestāde, kas vēl jo vairāk pasliktina situāciju, jo arī šo bērnu vecāki, kas atved bērnus grib kaut kur nolikt mašīnas, kamēr ieved tos dārziņā. Automašīnas regulāri tiek liktas zaļajā zonā, līdz ar to tā tiek izbraukāta un pašvaldības policija liek sodu. Beigās visi ir neapmierināti. Šajos iekšpagalmos ir lielas zaļās zonas, tostarp kādi 6-8 metri ir ārpusē pie bērnu dārza žoga. Kas jādara, lai vismaz daļu no šīs zaļās zonas pārbūvētu par autostāvvietām un vai tiešām nepieciešama 100% visu māju iedzīvotāju piekrišana?

 

SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” veic dzīvojamo māju Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 143 k-1, Krišjāņa Valdemāra ielā 143 k-2 un Krišjāņa Valdemāra ielā 143 k-3 pārvaldīšanu un apsaimniekošanu. Zemesgabals pie minētajām dzīvojamajām mājām pieder privātīpašniekam, tādējādi, lai uz tā izbūvētu transportlīdzekļu stāvlaukumu, vispirms jāsaņem atļauja no zemesgabala īpašnieka, jāizstrādā un jāapstiprina Rīgas būvvaldē būvniecības projekts, kā arī katras uzskaitītās dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopībai (dzīvokļu īpašniekiem pārstāvot dzīvokļu īpašumu vairākumu) jāpieņem lēmums par minētā transportlīdzekļu stāvlaukuma izbūvi pie tiem piederošās dzīvojamās mājas un nepieciešamā finansējuma nodrošināšanu stāvlaukuma izbūvēšanai.

Norādām, ka dzīvojamo māju Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 143 k-1, Krišjāņa Valdemāra ielā 143 k-2 un Krišjāņa Valdemāra ielā 143 k-3 iekšpagalmi ir kopīgi ar citām dzīvojamajām mājām, kuras nav RNP pārvaldīšanā. Tādējādi, ievērojot normatīvajos aktos noteikto kārtību, jāvērtē zemes īpašuma tiesības visām dzīvojamajām mājām kopumā. Ja pie kādas no dzīvojamām mājām zemesgabals pieder konkrētas dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašniekiem, tad, lai pieņemtu lēmumu par transportlīdzekļu stāvlaukumu izbūvi kopīpašumā, nepieciešams visu (100%) attiecīgās dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašumu īpašnieku pozitīvs balsojums.

Rīgas pilsētas būvvalde norāda, ka piemērotākā vieta šajā kvartālā autostāvvietu izbūvei būtu zemes gabals, kas atrodas dzīvojamo Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 145 k-1, Krišjāņa Valdemāra ielā 145 k-2 un Krišjāņa Valdemāra ielā 145 k-3 iekšpagalmā. Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas šīs, dzīvojamajām mājām nepiesaistītais zemes gabals pieder privātīpašniekam, tādēļ, lai to varētu izmantot, visupirms būtu jāslēdz attiecīgs nomas līgums ar zemes īpašnieku

 

 

#1516 Daiga 2016-01-19 11:33:57

Es kā māmiņa esmu patiesā neizpratnē un neziņā par sava bērna nākotni privātajā pirmsskolas iestādē. Tāpat kā lielākā daļa bērnu, arī mans bērns ir pašvaldības dārziņa rindā, bet vietas pašvaldības dārziņā viņam vēl nav un ir tā, ka es jau vairāk tiešām nevaru izsekot līdzi valsts un pašvaldības paziņojumiem par turpmāko rīcību šajā jautājumā. Pērn maijā tika paziņots, ka turpinās maksāt līdzfinansējumu par privāto dārziņu apmeklējumu, tad paziņoja, ka turpinās, tikai uzkraus uz pašvaldību pleciem, tad nolēma, ka tomēr maksās līdz šā gada maijam. Tagad medijos parādās informācija par kaut kādu 800 000 iztrūkumu budžetā, kaut pašreiz visas pašvaldības pēc valdībā apstiprinātās metodikas nemaz nav aprēķinājušas šā līdzfinansējuma privāto bērnudārzu apmeklējumam apmērus, tādēļ dīvains ir paziņojums, ka līdzekļu pietrūks, un jau aprēķināta trūkstošā summa. Vai jūs nevarētu vismaz man sniegt skaidru pašvaldības rīcības plānu šajā jautājumā. Būs vai nebūs kāds līdzfinansējums un kādā apmērā?

 

Varam komentēt tikai par Rīgas pašvaldības budžeta līdzekļiem, ne valsts. Rīgas domes līdzfinansējums ir aprēķināts, vadoties pēc jaunās metodikas, kas atrunāta Ministru kabineta noteikumos Nr. 709 “Noteikumi par izmaksu noteikšanas metodiku un kārtību, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātai izglītības iestādei.” No 2016. gada 1. janvāra Rīgas pašvaldības līdzfinansējums ir palielināts un tagad mēnesī par vienu bērnu, kas apmeklē privāto pirmsskolas izglītības iestādi Rīga maksās 173.10 eiro lielu līdzfinansējumu.

Rīgas pilsētas pašvaldības rīcībā nav informācijas, ka būtu jau pieņemti Ministru kabineta noteikumi, kuros valsts nosaka, kā tiks sadalīts līdzfinansējums no valsts puses un cik liels tas būs.

 

#1515 Liftnieks 2016-01-07 20:28:38

Labvakar, dzīvoju Purvciemā daudzstāvu namā ko apsaimnieko “Purvciemu nami” . Mans jautājums ir par liftos izvietoto reklāmu, kur paliek nauda par liftos izvietoto reklāmu ? Šovasar lifts kādu brīdi nestrādāja, bija jāremontē, bija izlikts paziņojums par remonta izmaksām, kuras jāsedz iedzīvotājiem. Vai tad reklāmas naudu nevar izlietot remontam?

Ienākumus no reklāmas vietas nomas lifta kabīnēs SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” novirza attiecīgās dzīvojamās mājas finanšu līdzekļu uzkrājumu fondā. Saņemtie finanšu līdzekļi tiek norādīti ikgadējā dzīvojamās mājas uzturēšanas un apsaimniekošanas faktisko ieņēmumu un izdevumu pārskata sadaļā “citi ieņēmumi”.

No dzīvojamās mājas pārvaldīšanas maksas tiek segta liftu tehniskā apkope un pārbaude, bet avārijas gadījumā remontdarbu izmaksu segšanai dzīvokļu īpašniekiem tiek piemērota papildus maksa.

Uzkrājuma fonda līdzekļi (kas ietver arī ienākumus no reklāmas laukumu nomas) tiek izmantoti plānotajiem remontdarbiem, t.sk. lifta remontdarbiem (izņemot gadījumus, kad veicami avārijas remonta darbi).

Dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieki var lemt par naudas līdzekļu, kas iekasēta no reklāmas lakumu nomniekiem, novirzīšanu arī citiem mērķiem.

 

#1514 Samanta Tanta 2016-01-07 12:27:43

Kāpēc šogad Pļavniekos nav publiskās slidotavas? Ne visi var tikt uz Uzvaras parku vai Sarkandaugavu..

Pļavniekos darbojas dabīgā ledus slidotava pie Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijas (A. Saharova iela 35), tur ir pieejams arī inventāra nomas punkts. Informācija par Rīgas pašvaldības nodrošinātajām slidotavām un slēpošanas trasēm, to darba laiku, atrašanās vietu, pieejama tīmekļa vietnē www.sports.riga.lv sadaļā “Aktuāli”. Rīgā uz šo brīdi darbojas:

Rīgas pilsētas publiskā mākslīgā ledus slidotavaEsplanādē
Rīgas ziemas sporta un atpūtas parka dabīgā ledus slidotavaUzvaras bulvāris 15                                                               
Reģionālais sporta centra „Sarkandaugava” dabīgā ledus slidotavaSarkandaugavas iela 24                                                                                            
Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas dabīgā ledus slidotavaParādes iela 5c                                                                       
Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijaA. Saharova iela 35                                                                    

 

Kuru katru brīdi sāks darboties arī slidotava pie Anniņmuižas vidusskolas (tā vēl nav minēta sarakstā).

 

#1513 anonīms 2016-01-06 17:50:21

Sveiki. Vai sogad kad tiks asfaltetas Brivibas un Lacplesa ielas ,pirms tam tiks parbauditas ari apakszemes komunikacijas ??? Trubas ,kabeli utt. Vai ari nomainitas tas, kas tuvakaja gada jamaina. Jebkurs piekritis, ka tas butu STULBI, ka menesi pec noasfaltesanas kautko raktu vala, un remontetu.

2016. gadā, pirms asfalta seguma atjaunošanas,  “Rīgas ūdens” plāno veikt sadzīves notekūdeņu kanalizācijas vadu atjaunošanas darbus ar beztranšejas metodi visā Lāčplēša ielas garumā no Salu tilta līdz Valdemāra ielai un Brīvības ielā no Raiņa bulvāra līdz Silciema ielai. Šajos pat posmos plānoti arī ūdensvada aizbīdņu un hidrantu remontdarbi.

Piekrītam, ka nav racionāli veikt seguma atjaunošanu, ja pēc tam plānoti pazemes komunikācijas darbi un segums tiek “uzlausts”, tāpēc Rīgas domes Satiksmes departaments ar pazemes komunikāciju valdītājiem divas reizes pusgadā tiekas, lai pirms darbu sākšanās saskaņotu plānus. Labais piemērs ir Brīvības iela, kurā no Lāčplēša ielas līdz VEF tiltam netiks veikta seguma atjaunošana, jo pazemes komunikāciju valdītāji salabos savas komunikācijas.

Tāpat varam minēt kā labo piemēru Barona ielu, lai nebūtu bruģis “jāceļ šogad augšā” pērn Rīgas ūdens veica savus darbu, tāpēc atsevišķos krustojumos nedaudz darbi ir iekavējušies.

 

#1512 Jānis Švirevičs 2016-01-05 09:38:38

Sveiki! Sakiet lūdzu, kāpēc vajag ar sāli sabojāt visu? Piesārņo dabu, bojā visas būves, ielas, tiltus, bojā iedzīvotājiem apavus, velosipēdus, automašīnas un dzīvniekiem sabojā ķepas – īpaši paralīzē satiksmi un gājējiem pa to sāls -sniega putru ir ļoti smagi iet… Jebkuram, kurš iet ar kājām – to ir izbaudīt, jebkurš braucējs ir sajutis, ka pa sniegu var normāli braukt – tiko jūs ieberat sāli – saķere vispār pazūd – nevar ne uzsākt braukt – ne apstāties – vadāmība ar nav! vakar bija izbaudāms, cik ļoti tas sāls tikai sabojā visu, jo pie lielākiem mīnusiem – sniegs nenokūst, tikai tas sāls visu sabojā! Rīdzinieki ir novērojuši, ka sniegu netīra – brauc ar paceltu lāpstu – tikai sāli ber… ??? vietās, kur nav sāls – var braukt normāli – atbilstoši ziemai, bet kur trāpijis sāls – nav iespējams pabraukt!!! P.S Vai tiešām jūs to neesat izbaudījuši? grūti to saprast, ka sāls tikai visu sabojā?

Šis ir stāsts, ko katru gadu atgādinām. Sāls reaģents tiek pielietots visā pasaulē un nav izdomāts labāks risinājums, kas kausētu sniegu. Sāls visātrāk reaģē un nokausē sniegu no brauktuves.

Attiecībā par sniega šķūrēšanu jānorāda, ka veicot sāls kaisīšanu uz brauktuves snigšanas laikā vienlaicīgi tiek veikta sniega šķūrēšana. Gadījumos, kad kaisītājs brauc uzpildīt kaisāmo materiālu, degvielu vai arī mēro ceļu līdz savam maršrutam, tam lāpsta ir pacelta.

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes