Par aktuālo Rīgā (11.02)

Par aktuālo Rīgā (11.02)

12.02.2016
Uzdod savu jautājumu šeit

#1525 Veronika 2016-02-04 09:34:14

Sakarā ar jaunajām adrešu maiņām un mūsu 1 zemesgabala 2 esošajām ēkām tagad ir katrai savs numurs, jauns numurs piešķirts nedzīvojamajai ēkai. Šai sakarā vēlējos uzzināt vai tas nozīmē, ka karoga izkāršana jānodrošina pie abām šīm ēkām vai pietiek ar karoga izkāršanu pie dzīvojamās mājas kā darījām to līdz šim? Kur var pasūtīt numura zīmi ēkai, kurai tikai tagad numurs piešķirts? Vai ir vēl kādi pienākumi ar kuriem jārēķinās īpašniekam sakarā ar to, ka ēkai piešķirta numura zīme?

Latvijas valsts karoga likums nosaka pienākumu novietot valsts karogu noteiktajos datumos pie publisko personu ēkām, privāto tiesību juridisko personu un personu apvienību ēkām, kā arī dzīvojamām ēkām. Tādējādi, ja Jūs esat fiziskā persona un šīs nedzīvojamas ēkas īpašnieks, Jūs varat izkārt karogu tikai pie dzīvojamas mājas. Rīgas pilsētas un Latvijas valsts karogu personas lieto pie Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā esošām ēkām, garantējot karogam pienācīgu. Karogu aizliegts lietot:

1. pie ēkām, kas atrodas avārijas stāvoklī;

2. pie ēkām, kurām remontē fasādi;

3. bojātu vai izbalējušu;

4. citās nepiemērotās vietās un apstākļos.

Ēku numuru zīmēm ir noteiktas konkrētas prasības, kuras ir obligātas to izgatavošanā. Mājaslapā www.likumi.lv Jūs varat atrast Rīgas domes saistošos noteikumus Nr.62, kuros ir norādītas visas ēku numerācijas plākšņu izvietošanas īpatnības Rīgā. Tā kā nav noteikts, kuras personas ir tiesīgas izgatavot numura zīmes, tad numura zīmju izgatavošanu var pasūtīt pie uzņēmumiem, kuri sniedz šādu pakalpojumu. informācija par numura zīmju izgatavotājiem ir pieejama Rīgas pilsētas Būvvaldes mājaslapā, sadaļā – Adresācijas sakārtošanas projekts. Ēkas numura zīme ir jāuzstāda trīs mēnešu laikā.

Pēc adreses maiņas adresācijas objekta īpašniekam ir pienākums lietot jauno adresi. Standarta gadījumā pie ēkas jāpieliek jaunā adresācijas plāksnīte un jālieto jaunā adrese. Specifiskos gadījumos, piemēram, ja adresē ir reģistrēts uzņēmums un tā juridiskā adrese faktiski ir mainīta, personai pašai ir jāvēršas Uzņēmuma reģistrā, lai pārreģistrētu juridisko adresi, attiecīgi jāpārkodē kases aparāti, jāpārreģistrē speciālās atļaujas u.tml., ja šajā ēkā ir reģistrētas īpašas licences.

 

#1524 Pēteris 2016-02-02 16:34:20

Vēljoprojām par to stāvvietu pie Hartvik, kas atrodas Brīvības gatvē 216. Runājot par samērīgumu – tā patiesi ir teju vienīgā vieta uz Brīvības gatves kur atļauta šāda vienam uzņēmējam izdevīga, bet pārējo satiksmi NESAMĒRĪGI traucējoša stāvvieta. Diemžēl stāvvietu visneprasmīgāk izmanto tieši visai pajaunu un padārgu auto īpašnieki. Un tā ir problēmvieta VAIRĀKU GADU garumā un īslaicīgi kampaņveidīgi CS un PP reidi tur neko ilgtermiņā nav spējuši sakārtot, nespēj sakārtot un tāpēc arī neuzskatu, ka jelkad spēs sakārtot. Diemžēl nav ITINNEKĀDAS ticības PP spējām. TO rāda ilggadēji novērojumi! Var sarunāt tā, ka vai nu PP sakārto savu darbību tā, ka tuvāko mēnešu laikā visi iemācās tur netraucējot citus salikt savus dārgos transportlīdzekļus un man dienā vairākkārtīgi dodoties garām šai vietai neizdodas nofotografēt pārkāpumus vai nu 1. maijā slēdzam ciet šo stāvēšanas vietu? Lūdzu norādiet e-pastu uz kuru nosūtīt apstāšanās noteikumu pārkāpēju bildes! Es lieliski saprotu ka PP policijas kapacitātes vairāk kā par dažu dienu ilgu kampaņveidīgui aktivitāti NEPIETIKS! Ja reiz naivi uzskatāt, ka tur viss ir kārtībā un PP reāli šo vietu ir sakārtojuši vai spēj sakārtot, tad man būs ikdienas pasts uz kuru es varu pretējos pierādījumus sarūpēt skaitā no 1-3, kur pārkāpēji ir nevis tikai pa vienam, bet pārkāpj “grupveidā”…

Rīgas pašvaldības policijas (turpmāk-RPP) darbinieki regulāri pastiprināti veic kontroli par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu ievērošanu Rīgā, prioritāri uz maģistrālajiem ceļiem, lai novērstu satiksmes sastrēgumus. Arī uzdotajā jautājumā norādīta adrese ir iekļauta RPP apsekošanas un patrulēšanas maršrutā un transportlīdzekļu vadītāji, kuri neievēro apstāšanās/stāvēšanas prasības Brīvības gatvē 216, regulāri tiek saukti pie administratīvās atbildības.

Diemžēl pastāvīgi izvietot policijas ekipāžu vienā konkrētā vietā nav iespējams. Pēc RPP novērojumiem transportlīdzekļu novietošana pirmajā joslā, tādējādi traucējot satiksmei, notiek vakaros pēc darba laika beigām. RPP darbinieki veica, kā arī pēc saņemtās iedzīvotāja sūdzības, pastiprināti veiks iepriekš minētās adreses apsekošanu. Rīgas pašvaldības policijas e-pasta adrese ir rpp@riga.lv.

Ja iedzīvotāji konstatē transportlīdzekļu novietošanu pirmajā joslā, kā rezultātā tiek traucēta satiksme, vai citi apstāšanās/stāvēšanas noteikumu prasību neievērošana, viņi tiek aicināti informēt Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Operatīvās vadības biroju pa tālr.110. vai e-pasta adresi – ovb@riga.vp.gov.lv. Tiks norīkota piekritīgā policijas ekipāža, kas pēc iespējas īsākā laikā, novērsīs pārkāpumus.

 

#1523 Aivars 2016-02-01 14:34:02

Labvakar. Man jautajums par rigas ielam. Tagad ara nesnieg un sniegs ir nokusis skuret nevajaga. Ielu malas ir netiras un izkatas briesmigi. Vai nevar vinas tirit lai pavasari butu mazak darba un izkatas tirak

Tas nebūtu prātīgi no saimnieciskā viedokļa, jo, neskatoties uz to, ka šobrīd laika apstākļi ir pavasarīgi, ir ziemas sezona un nevaram paļauties uz to, ka pēkšņi neatsākties sniegs. Vislielākie putekļi un netīrība veidojas tieši no ziemas periodā izmantotajām smiltīm, sāls u.c. ielu uzturēšanas līdzekļiem, līdz ar to, ielu masveida tīrīšanu uzsāksim tikai pavasarī.

 

#1521 Valērijs 2016-01-19 15:03:46

Mani interesē kad tiks nojaukti tādi grausti kā poliklīnikas ēka Kalnciema ielā un “Sarkanā zvaigzne” pie Gaisa tilta.

             Ēka Raņķa dambī 14 (bijusī Kalnciema 2a) pieder SIA “Kalnciema rezidence”. 2012.gadā Rīgas domes Īpašuma departaments izdeva administratīvo aktu, ar kuru ēku klasificēja kā B kategorijas graustu un piemēroja paaugstināto nekustamā īpašuma nodokļa likmi. Lēmums tika pārsūdzēts gan Rīgas domē, gan tiesā. Administratīvā apgabaltiesa noraidīja īpašnieka pieteikumu. Ņemot vērā, ka lēmums netika pārsūdzēts, Rīgas domes pašvaldību ieņēmumu pārvaldei tika nosūtīts paziņojums par nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanu. Uz šo brīdi īpašniekam jāmaksā paaugstināto nekustamā īpašuma nodokli.  Uz šo brīdi Rīgas domē netiek plānota lēmuma projekta izstrāde par šī objekta piespiedu nojaukšanu. Rīgas dome nav informēta par šī nekustam īpašuma objekta īpašnieka plāniem attiecībā uz minēto nekustamā īpašuma objektu.

Bijusī Rīgas motorrūpnīca “Sarkanā Zvaigzne”. – Brīvības gatve 193 pieder  SIA „NEKUSTAMO ĪPAŠUMU SABIEDRĪBA “Zvaigznes centrs””. 2012.gadā Rīgas domes Īpašuma departaments izdeva administratīvo aktu, ar kuru ēku klasificēja kā B kategorijas graustu un piemēroja paaugstināto nekustamā īpašuma nodokļa likmi. Lēmums tika pārsūdzēts un vēl joprojām notiek tiesvedība. Līdz ar to paaugstināto nekustamā īpašuma nodokli īpašnieks vēl nemaksā.

 

#1520 Roberts 2016-01-19 13:16:41

Labdien! Dzirdēts, ka šogad tiks veikta Brīvības ielas vairāku posmu seguma atjaunošana un rekonstrukcija. Vai rekonstrukcijas gaitā ir paredzēts attiekties no autostāvvietām uz Brīvības ielas ietvēm un ielas malās? Piemēram, posmā starp Stabu un Matīsa ielu, starp Cēsu un Pērnavas ielu un citur. Uzskatu, ka maģistrālā ielā autostāvvietām nav jābūt, tāpat tām nav jābūt uz ietvēm, jo gājējiem tas rada papildus neērtības. Brīvības ielas telpu ir iespējams izmantot daudz lietderīgāk, piemēram, ierīkojot velojoslas, jo tās platums ir pietiekams.  

Šogad Brīvības ielai tiks veikta seguma atjaunošana. Paskaidrosim, ka seguma atjaunošana no ielas rekonstrukcijas būtiski atšķiras.

Seguma atjaunošanā tiek veikta brauktuves un ietves atjaunošana, bez būtiskiem satiksmes uzlabojumiem jeb komunikāciju aku pārbūves. Tāpat vēlamies atgādināt, ka darbi būs divos posmos: no Brīvības pieminekļa līdz Lāčplēša ielai un no VEF tilta līdz Silciema ielai Juglā.

Pa vidu Rīgas ūdens veiks ūdensvada pārbūves darbus, līdz ar to būs jārēķinās ar ierobežojumiem.

Kas attiecas uz velojoslu  uz Brīvības ielas – esam atraduši labu alternatīvu ieviešot rekomendējošo velojoslu paralēlajā –  Barona ielā. Tiklīdz tiks pabeigti darbi – velojosla tiks pilnībā nodota satiksmei velobraucējiem.

 

#1519 Alvils 2016-01-19 11:58:41

Kas tas par sviestu ar kupenām autostāvvietās ielu malās? Viena lieta, kad tās vēl ir noteiktajās bezmaksas stāvvietās, jo skaidrs, ka visiem uz tām nospļauties, bet kupenas ir arī maksas stāvvietās. Kas kompensēs šeit neiegūto peļņu?

RP SIA “Rīgas satiksme” apsaimniekotajās pašvaldības maksas autostāvvietās tiek veikta teritorijas attīrīšana no sniega, kā arī sniega izvešana. Minētie darbi tiek veikti katru dienu. Ņemot vērā laika apstākļus, teritorijas platību un sniega daudzumu, maksas autostāvvietu teritoriju uzkopšanai un sniega izvešanai nepieciešams ilgāks laiks. Gadījumā, ja iedzīvotājiem ir informācija par kādiem konkrētiem neiztīrītiem autostāvvietu objektiem, neizvestām sniega kupenām u.c., kurus nepieciešams steidzamā kārtā savest kārtībā, nepieciešams informēt RP SIA “Rīgas satiksme”.

Kopumā no Rīgas ielām jau izvesti vairāk nekā 35 tūkstoši kubikmetru sniega.

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes