Tallinn Music Week ziņas

Tallinn Music Week ziņas

29.03.2016

Šogad Tallinn Music Week saviem apmeklētājiem piedāvā arī aktivitātes ārpus telpām un viena no tām ir projekts soundWAVES, kuras ietvaros Tallinā tiks izvietotas trīs unikālas mākslas un mūzikas kokmateriālu instalācijas, kas Igaunijas galvaspilsētā ienesīs festivāla arhitektūras un muzikālās vēsmas. To autori ir Igaunijas Mākslas akadēmijas Interjera un arhitektūras fakultātes studenti, kā arī arhitekti Sille Pihlaka and Siims Tuksams. Instalācijas Tallinas ielās atgādinās par festivāla urbāno pusi sākot jau no Musumägi jeb skūpstu klints un vecpilsētā esošās Nunne ielas līdz pat Telliskivi – Tallinas radošajam rajonam.

Savukārt par instalāciju muzikālo noformējumu parūpēsies muzikālā apvienība Musicity Tallinn, kurā darbosies BBC Radio 3 diktors Niks Luskombe no Lielbritānijas, grupas “Death in Vegas” dibinātājs, skaņu mākslinieks Stīvs Helliers un Tallinā bāzētais mūziķis, producents un viens no festivāla kuratoriem Aivars Tõnso. Mūziķu radītie darbi, kas atspoguļos Tallinu, sastāvēs no pilsētā ierakstītajām skaņām, kas tiks miksētas ar autoru kompozīcijām un ar Tallinu saistītiem mūzikas fragmentiem.

Projekta soundWAWES atklāšana un Musicity Tallinn prezentēšana notiks 30. martā pulksten 19:00 koncertzālē Erinevate Tubade Klubi. Tajā ar īpaši šim pasākumam veidotu mūzikas un audiovizuālās mākslas koncertu, kas apmeklētājus iepazīstinās ar Tallinas neseno vēsturi un tās atmosfēru, uzstāsies mākslinieks Tencu.

Paldies, ka klausījies Tallinn Music Week ziņas radio SWH un tiekamies jau šonedēļ festivālā!

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes