Ventspils tiesa bijušajām “Ventspils siltums” darbiniecēm par naudas piesavināšanos piemēro reālus cietumsodus

Ventspils tiesa bijušajām “Ventspils siltums” darbiniecēm par naudas piesavināšanos piemēro reālus cietumsodus

27.04.2016

Ventspils tiesa, šodien pasludinot spriedumu krimināllietā par vairāk nekā 1 045 000 eiro piesavināšanos no pašvaldības SIA “Ventspils siltums” kases, trim bijušajām uzņēmuma darbiniecēm piesprieda brīvības atņemšanu uz laiku no pusotra līdz trim gadiem.

Vienai apsūdzētajai tiesa piespriedusi brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, konfiscējot mantu. Pārējām divām apsūdzētajām piespriesta brīvības atņemšana uz vienu gadu un sešiem mēnešiem un brīvības atņemšana uz trim gadiem – abos gadījumos bez mantas konfiskācijas.

Tikmēr “Ventspils siltums” bijušās galvenās grāmatvedes advokāts apšauba notiesājošā Ventspils tiesas sprieduma objektivitāti.

Advokāts paziņojumā masu medijiem paudis neizpratni par Ventspils tiesas spriedumu. Aizstāvības ieskatā prokuratūra šajā lietā nav varējusi tiesai pierādīt noziedzīgā nodarījuma sastāvu par piesavināšanos lielā apmērā  daļā pret bijušo galveno grāmatvedi, kurai tiesa piespriedusi  brīvības atņemšanu uz trim gadiem.

Advokāts bija lūdzis tiesu attaisnot apsūdzēto bijušo galveno grāmatvedi noziedzīga nodarījuma sastāva trūkuma un pierādījumu neesamības dēļ.

1 Komentārs
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes