11.maijs. Ankipāns: Ja visi spēlētu tā, kā abi vārtsargi, mēs šobrīd būtu citā vietā

11.maijs. Ankipāns: Ja visi spēlētu tā, kā abi vārtsargi, mēs šobrīd būtu citā vietā

11.05.2016

Latvijas izlases šī rīta treniņā uz ledus bija visi hokejisti. Īpaša uzmanība tika pievērsta skaitliskā vairākuma izspēlei, kur katrā laukuma galā darbojās pa vienam uzbrukuma pieciniekam. Vienā bija uzbrucēji Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš un Roberts Bukarts ar aizsargiem Kristapu Sotnieku un Oskaru Cibuļski, bet otrā – Ronalds Ķēniņš, Zemgus Girgensons un Kaspars Daugaviņš, kā arī Guntis Galviņš un Maksims Širokovs.

Viens no Latvijas izlases treneriem Ģirts Ankipāns sarunā ar Latvijas žurnālistiem oficiāli apstiprināja iepriekš neoficiāli izskanējušo informāciju, ka vārtu drošība mačā pret Šveici tiks uzticēta Edgaram Masaļskim. Lēmums par to, ka Elvis Merzļikins spēlēs pret Krieviju, bet Edža pret Šveici, pieņemts pēc mača ar čehiem. Ankipāns arī atzina, ka abi vārtsargi ir izlases balsti, un, ja visi spēlētu tā kā viņi, Latvijas izlase šobrīd turnīra tabulā būtu citā vietā.

Par pretiniekiem Ankipāns izteicās, ka viņi jau gadiem spēlē vienu un to pašu hokeju – aktīvi un agresīvi. Jau esot izanalizētas arī pašu pieļautās kļūdas iepriekšējā spēlē, kad diezgan lielas problēmas bija vidējā zonā. Tāpat esot jāuzlabo jau pieminētais vairākums. Sīkāk par izmaiņām spēlētāju sastāvā, proti, kuri divi laukuma spēlētāji mačam pret Šveici netiks iekļauti sastāvā, Ankipāns nevēlējās izteikties, taču pēc treniņā redzētā bija nojaušams, ka no uzbrucējiem “liekais” varētu būt Vitālijs Pavlovs, kuram mugurā citas krāsas krekls nekā pārējiem ceturtās maiņas spēlētājiem. Savukārt starp aizsargiem malā palicējs varētu būt vai nu Ralfs Freibergs, vai Jānis Andersons.

Latvijas izlases

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes