12.maijs. Pēc sešām spēļu dienām Latvija līderos soda minūšu ziņā.

12.maijs. Pēc sešām spēļu dienām Latvija līderos soda minūšu ziņā.

12.05.2016

Pēc sešām spēļu dienām Latvijas izlase kopumā un arī vairāki tās spēlētāji atrodas Pasaules hokeja čempionāta statiskas rangu galvgalī, tiesa, ne tikai patīkamajās tās sadaļās.

Taču, sāksim ar labajā ziņām. Starp visu komandu vārtsargiem tiktāl atvairīto metienu procentu ziņā trešajā vietā ir Elvis Merzļikins. Viņš divos mačos ir ticis galā ar 92,59% Zviedrijas un Krievijas hokejistu metienu. Labāks šis rādītājs ir tikai kanādietim Kemam Talbotam (97,37%) un Dānijas valstsvienības vārtsargam Sebastianam Dāmam (93,75%). Tikmēr pēc vakardienas mača ar Šveici uz 16.pozīciju ir noslīdējis mūsu Edgars Masaļskis. Viņš divās spēlēs ar jau pieminētajiem šveiciešiem un Čehijas valstsvienību  ir atvairījis 87,14% metienu. Šajā rangā gan ir ņemti vērā tikai tie vārtsargi, kuri ir aizvadījuši Pasaules čempionātā vismaz divas spēles. Čeham Dominikam Furham un somam Jusem Sarosam savos vienīgajos mačos ir izdevies nostāvēt “sausā”.

Augstajā septītajā vietā rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pēc četrām aizvadītājām spēlēm patlaban atrodas Miķelis Rēdlihs ar 3 vārtiem un 2 piespēlēm un kopā sakrātajiem 5 punktiem. Tiesa gan, šajā čempionātā šo statistikas sadaļu viņš vairs papildināt nevarēs. Atgādināsim, ka spēlē pret Šveici Miķelis guva ceļgala savainojumu, un viņam jau ir nopirkta biļete mājupceļam uz Rīgu, lai veiktu padziļinātas medicīniskās apskates. Līdzīga statistika kā Miķelim, patlaban ir somam Miko Koivu un šveicietim Nino Rīderraiteram. Rezultatīvāko spēlētāju pirmajā trijniekā šobrīd ir somi Patriks Laine 7 (4+3) un Mikaels Granlunds 7 (2+5), kā arī ziedrs Gustavs Nīkvists 6 (5+1).

Labāko piespēlētāju rangā 20.pozīcijā ir Andris Džeriņš, ar 3 rezultatīvām piespēlēm, bet aizsargu vidū 9.rezultatīvākais ir Kristaps Sotnieks, kurš iekrājis 1 gūtus vārtus un 2 rezultatīvas piespēles. Iemetiena punktos 6.labākais cīnītājs tiktāl ir bijis Aleksejs S

Širokovs ar 63,64% gadījumu izcīnītām ripām. Tiesa, viņš iemetiena punktā ir stājies tikai 7 reizes. Šajā spēles elementā 21.labākais cīnītājs bijis Māris Bičevskis ar 57,89% vinnētu iemetienu, turpat līdzās 24.pozīcijā atrodas Zemgus Girgensons ar 56,16%, taču viņš iemetienos cīnījies 41 reizi, no tām 32 gadījumos ripa nonākusi Latvijas izlases rīcībā.

Individuālā top galvgalī Latvijas hokejisti ir atrodami nedisciplinētāko spēlētāju sadaļā. Tajā kā pirmais ar 27 soda minūtēm ir Ronalds Ķēniņš, bet piektais – Andris Džeriņš, kurš ticis pie 14 soda minūtēm. Nav brīnums, ka arī nedisciplinētāko komandu sarakstā Latvijas izlase šobrīd ir otrajā vietā ar kopumā sapelnītu 71 soda minūti, un par divām vairāk ir tikai Baltkrievijas valstsvienībai. Mūsu komandai ir 8.labākais skaitliskā vairākuma realizācijas procents čempionātā – 23,53 (4/17), kā arī vārtsargu sniegums – 90,07% atvairīto metienu (136/151). Līderi šajās statistikas sadaļās ir attiecīgi Kazahstānas (41,18% (7/17)) un Somijas (36,84 (7/19)) valstsvienības. Mazākumā Latvijas izlase patlaban ir iekrājusi 9.labāko procentu visu 16 komandu vidū – 77,78% (4/18), kas gan tālu atpaliek no Somijas iespētajiem 92,31% (1/13). 

Lielā mērā pateicoties jau aizvadītai spēlei ar mājinieci Krieviju mūsu izlases spēles arī šobrīd ir 5.skatītākās – tās apmeklējuši kopumā 25 202 skatītāji jeb vidēji 6300 katrā mačā. Par līderiem šajā sadaļā šaubu nav – tie ierasti ir laukuma saimnieki. Krievijas valstsvienības spēles VTB Ledus pilī klātienē redzējuši 30 255 skatītāji jeb vidēji 10 085 katrā no trim aizvadītājiem mačiem.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes