7.maijs. Ankipāns: Čehijas izlase spēlē viengabalaini un disciplinēti, kā “Jokerit”

7.maijs. Ankipāns: Čehijas izlase spēlē viengabalaini un disciplinēti, kā “Jokerit”

07.05.2016

Latvijas izlase pirms šī vakara spēles pret Čehijas valstsvienību šorīt aizvadīja pusstundu garu treniņu. Tajā nepiedalījās vien pieci hokejisti – vakardienas mača labākais spēlētājs Elvis Merzļikins, vienīgo vārtu autors Kristaps Sotnieks, aizsargi Guntis Galviņš un Oskars Cibuļskis, kā arī uzbrucēji Zemgus Girgensons, Ronalds Ķēniņš un Gunārs Skvorcovs. Tas tādēļ, ka treneri bija spēlētājiem ļāvuši pašiem izvēlēties, vai pēc vakardienas mača šorīt kāpt uz ledus, vai, piemēram, turpat līdzās “griezt riteni”. Interesanti, ka izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš uz ledus trenējās Kristapa Sotnieka cimdos, iespējams, tā mēģinot pievilināt veiksmi un vārtu guvumus. Un arī kopumā treniņš aizritēja pozitīvā gaisotnē, visiem kopīgi gan pajokojot, gan uzgavilējot par kādu skaistāku vārtu guvumu. Te īpaši izcēlās Andris Džeriņš, kurš kādā brīdī no aizvārtes iecēla ripu vārtu augšējā stūrīt virs Jāņa Kalniņa pleca, un šāds “meistartiķis” izpelnījās arī treneru atzinību, bet Leonīdam Beresņevam lika notikušajam pievērst Mika Indraša uzmanību, sak, re, kā Džeriņš tavu Rīgas “Dinamo” firmas gājienu atkārto!

Pēc treniņa Latvijas izlases treneris Ģirts Ankipāns sarunā ar Latvijas žurnālistiem atzina, ka pēc vakardienas mača galvenais pozitīvais secinājums ir tas, ka komanda aizvadīja kopumā pārliecinošu un viengabalainu spēli bez lieliem pārrāvumiem un haosa. Negatīvais – tas, ka mačs tika zaudēts un Latvijai izlasei neizdevās izcīnīt vēl vienu punktu, lai gan tas bij pelnīts. Runājot par šī vakara pretinieci Čehijas valstsvienību, Ankipāns uzsvēra, ka tā ir ļoti disciplinēta un viengabalaina komanda, kas atstāj iespaidu, it kā kopā būtu spēlējusi jau veselu sezonu. Viņš arī salīdzināja čehu spēles modeli ar Helsinku “Jokerit” un norādīja, ka viņiem patīk spēlēt uz pretuzbrukumiem. Tas savukārt nozīmē, ka mūsu hokejistiem šovakar laukumā vajadzēs spēlēt ļoti pacietīgi.

Runājot par sastāva izmaiņām Ankipāns izteicās, ka pagaidām tādas, salīdzinājumā ar vakardienas maču, Latvijas izlasē nav plānotas. Var gan nojaust, ka vārtus šovakar varētu sargāt Edgars Masaļskis, taču oficiāli tas pagaidām atklāts netiek. 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes