SEZONAS GARŠAS – KEILS ikdienā

SEZONAS GARŠAS – KEILS ikdienā

2016. gada 26. maijs

Produkts, kurš tiek apskatīts padziļināti žurnālā. Šoreiz tas būs keils.
Šis ‘zvērs’ pie mums, Latvijā, ir ieradies pavisam nesen. Un ļoti labi, ka beidzot Keils ir arī pie mums, jo tas tiešām ir superprodukts! Daudzviet pasaulē keila lapas kļuvušas par kulta produktu, un tas ir viens no plašāk atzītajiem superfoods.

29. maija raidījuma recepte:

Keila salāti ar riekstu un saulē kaltētu tomātu mērci

Sastāvdaļas:

200 g keila

1 bumbieris, nomizots, iztīrīts,sagriezts kubiņos

100 g pekanriekstu

Mērce:

50 g Indijas riekstu

1/2 citrona sula

1 tējk. jūras sāls

4 saulē kaltēti tomāti eļļā + 30 ml pašas eļļas

Pagatavošana:

Bļodiņā ieber Indijas riekstus, pārlej ar dzeramo ūdeni un izmērcē 4 h.

Visas mērces sastāvdaļas liec blenderī un sablenderē, līdz iegūsti viendabīgu mērci.

Saplucini keilu, liec bļodā, pārlej ar mērci un kārtīgi samaisi. Pievieno bumbierus, pārdrupini pāri pekanriekstus un pasniedz.

 

4 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
Gerda
5 gadi

Vai keils nav bīstams bērniem?

Četras Sezonas
5 gadi
Reply to  Gerda

Paldies, Gerda, par jautājumu. Keils nav bīstams bērniem, tieši otrādi, šajā produktā ir milzum daudz vitamīnu un citu labo vielu.

Anna
5 gadi

Pāris dienas atpakaļ saņēmu dāvanā lielo “Signes grāmatu” (Laiks gatavot), kolosāla 🙂 29 pastas veidi? neticami – un katrai savs “pielietojums”…
Es ar gatavošanu neesmu uz Jūs, bet turos pie zināmajām receptēm, bīstos ko jaunu mēģināt, jo nav saprotams, ko ar ko kopā likt, un bieži mani eksperimenti beidzas ar fiasko. Bet šī grāmata vieš cerības, ka es varētu izprast kā to visu sastiķēt kopā. Turklāt, tās garšīgās bildes un receptes.. Kanēļmaizītes JAU kūst man mutē (manās fantāzijās :)) )
Esmu iedvesmota!

Četras Sezonas
5 gadi
Reply to  Anna

Paldies, Anna, par labajiem vārdiem! Tie iedvesmo! 🙂


Aktualitātes