Par aktuālo Rīgā (02.06.)

Par aktuālo Rīgā (02.06.)

03.06.2016
Uzdod savu jautājumu šeit

#1633 Staņislavs 2016-05-17 16:57:05

Vai ir tuvākā laikā plānots iekšpagalma ceļa remonts pie Mežciema 44 un 52 mājām? Ja nē, tad kur griezties, lai vismaz “aizlāpītu” šajā iekšpagalmā esošās nenormālās bedres un likvidētu no bojātās trotuāra apmales izlīdušās metāla armatūras paliekas, kas ne tikai var sabojāt auto riepas, bet arī traucē pārvietoties iedzīvotājiem? Paldies!

Uz koplietošanas ceļa pie šīm mājām ir paredzēts tuvākā laikā salabot bedres asfaltbetona segumā.

Ja ir vēlme veikt pilnīgu seguma nomaiņu vai veikt citus labiekārtojumus minētajā iekšpagalmā, abu minēto dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopībām ir jāpieņem lēmums par mājām piesaistītās teritorijas labiekārtošanu. Ja dzīvojamo māju Rīgā, Mežciema ielā 44 un Mežciema ielā 52 dzīvokļu īpašnieku kopības pieņems atbilstīgus lēmumus, kā arī pagalmu labiekārtošanas darbu veikšanai nodrošinās finanšu līdzekļus, SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” veiks nepieciešamos remontdarbus atbilstoši dzīvokļu īpašnieku kopību lēmumiem.

Piebilstam, ka dzīvojamās mājas Mežciema ielā 44, Rīgā, dzīvokļu īpašnieki šobrīd veic finanšu līdzekļu uzkrājumu prioritāri svarīgākiem remonta darbiem (kāpņu telpu logu nomaiņai uz PVC logiem, pastkastīšu nomaiņai, jumta seguma remontam, apmales renovācijai/remontam, mājas sienas siltināšanai, ārējo kāpņu remontam, šuvju hermetizācijai), savukārt dzīvojamās mājas Mežciema ielā 52, Rīgā, dzīvokļu īpašnieki šobrīd veic finanšu līdzekļu uzkrājumu šādiem remonta darbiem: stāvu sadalņu rekonstrukcijai, pastkastīšu nomaiņai, lifta ātrumierobežotāja remontam, jumta seguma remontam, apmales renovācijai/remontam, fasādes remontam, šuvju hermetizācijai.

 

#1632 Aija 2016-05-17 09:02:56

Labdien! Jau 3 gadus Vecriga, Rīgas domes autostavvieta, M.Jauniela 5, augusta beigas notiek Ezishfests, kur lidz pat rita gaisma ~ plkst. 5.00 tiek atskanota muzika ar loooti skanu pastiprinosham iekartam. 1.gadaa rakstijam vestuli Rigas domei par to, ka apkartnes iedzivotajiem, t.sk. hotelu viesiem un ipashi jau berniem (jaa, Vecriga dzivo ar mazi berni!) nav iespejams gulet lidz ritam, uz ko saneemaam atbildi no J.Radzevicha k-ga, ka turpmak njems vera iedzivotaju sudzibas. Bet diemzhel nekas nemainas un jau 3 gadus shis vajprats Vecriga notiek. Rakstijam atkartoti vestuli 2015.gada septembri, bet shoreiz jau sanemam atbildi no J. Radzevica k-ga, lai iedzivotaji vershas pie organizatoriem. Pec esoshas info – shini vasaraa jau notiks 2 shadi Ezishfesta pasakumi. Jautajums – kapec RD dod atlauju atskanot muziku ar loooti skanu pastiprinosham iekartam lidz agram ritam? Vai nevar izsniegt atlauju, ka skanu pastiprinoshas iekartas drikst izmantot lidz plkst. 24.00, bet pec shi laika shis iekartas nedrikst izmantot? Aara kafejnicaa Egle tas tiek ieverots un iedzivotaji jau zin, ka tur pec 23.00 muziku ar skanu pastiprinosham iekartam neatskanos. Iesaku Jums, Amerika k-gs, uzkaveties shi Ezisfesta laikaa darba ilgak, lai saprastu, ko nozime atlaut dazhiem pasakumu organizatoriem izmantot skanu iekartas. Paldies un loti ceru, ka turpmak RD tomer nems vera iedzivotaju sudzibas!!!

Pasākumi tiek saskaņoti atbilstoši “Publisku svētku un izklaides pasākumu drošības likuma” normām. Ja organizatori izpildījuši visas prasības, tad pašvaldībai nav tiesību nedot atļauju. Saistībā ar Ezīšfestu līdz šim, saskaņā ar Rīgas pašvaldības policijas sniegto statistiku, daudz sūdzību nav bijis. Cik novērots, pasākuma organizatori ņem vērā ieteikumu pēc plkst. 23.00 samazināt mūzikas skaļumu. Jāsaprot, ka vasarā pilsētā norit daudz un dažādi pasākumi un daļai iedzīvotāju bija, ir un būs jāsamierinās ar kaut kādām neērtībām. Pagaidām neviens oficiāls iesniegums par pasākumu rīkošanu domē nav saņemts, bet pašvaldība ir neoficiāli informēta, ka, tiešām, šogad ir vēlme rīkot divus pasākumus – jūlija sākumā un augusta beigās. Izpilddirektora nostāja ir – paskatīsimies kā noritēs pirmais pasākums, tad domāsim par otro. Izpilddirektors aicina jebkuru interesentu pieteikties pie izpilddirektora palīdzes (tālr. 67026131) un tas tiks uzaicināts uz pieteikuma izskatīšanas sanāksmi, kur varēs izteikt savu viedokli.

 

#1631 Sandris Elsbergs 2016-05-11 20:11:13

Sakiet lūdzu, kā izskaidrojams, kas notiek Vakarbuļļu stāvvietā? Tur nepārtraukti pazūd un atkal parādās bezmaksas stāvvietu atļaujošās ceļazīmes, bet pēdējā laikā no maksas stāvvietas ir pazudusi apsardzes mājiņa un paceļamā barjera, toties uzradies pārvietojams vagoniņš un pirms iebraukšanas novilkta virve. Puiši krievu valodā par iebraukšanu prasa trīs EUR, bet čeku nedod, jo neesot elektrības.

Kopš šī gada 23.maija Rīgas domes Satiksmes departaments pārņēmis šo stāvvietu, tā ir publiska un bez maksas. Rīgas pašvaldības policija aicina ziņot, zvanot uz tālruņa numuru 110 vai rakstot Rīgas pašvaldības policijas mobilajā lietotnē, ja par stāvvietas izmantošanu tiek pieprasīta samaksa.

 

#1630 Andris Āboltiņš 2016-05-10 18:34:07

Labdien! Kā ir ar tramvaju ceļu posmiem, kuri sastāv no smiltīm, tramvaji saceļ lielus putekļus un mitrinātāja tramvajs kā novērots diemžēl nav tik efektīvs cīnītājs, posmos, kur ir bruģis šī problēma arī ir pietiekami liela. Vai nevajadzētu domāt par zāliena iestrādi šajos posmos, kā tas ir citās Eiropas pilsētās.

Lai samazinātu putekļainību, sliedes tiek ne tikai laistītas, bet arī ar speciālo tehniku tiek veikta arī smilts savākšana no sliežu ceļu joslas savācot arī tās smiltis, kas tiek izbērtas tramvaja bremzēšanas procesā.

Plānojot sliežu ceļu pārbūvi atkarībā no sliežu ceļu novietojuma, atsevišķos posmos tiek paredzēta  sliežu ceļa konstrukcija ar zālienu. Taču paredzot šādu konstrukciju jārēķinās, ka kontakttīkla un citu sliežu ceļu infrastruktūras elementu apkopei šajā posmā būs nepieciešama arī speciāla tehnika, kas var pārvietoties pa sliedēm. Atsevišķas šādas tehnikas vienības ir iegādātas, realizējot  sliežu ceļu pārbūves projektu Brīvības  gatvē. Tuvākais projekts, kur šādu konstrukciju plānots būvēt ir sliežu posms Jūrmalas gatvē no Dzirciema ielas līdz Slokas ielai.

 

#1629 Roberts 2016-05-06 11:12:20

Labdien! Vai un kad ir paredzēts veikt Kviešu un Plostu ielu asfaltēšanu vai vismaz akmens šķembu uzbēršanu, lai mazinātu putekļu rašanos? Plostu ielas galā atrodas 12mit stāvu māja uz kuru ikdienu notiek diezgan intensīva transporta satiksme. Privātajās mājās kuras atrodas minētajās ielās sausā laikā putekļu dēļ nav iespējams vēdināt telpas un arī viss zāliens, augļu koki un ogu krūmi ir nevis zaļi bet pelēki no putekļiem. Atrasties ārpus telpām nav ne veselīgi, ne patīkami.

Tuvākajos piecos gados šajās ielās būtiski pārbūves darbi nav plānoti.

Grantētās ielas tiek planētas un nolīdzinātas ar šķembām pēc nepieciešamības, taču, diemžēl, ne regulāri. Savukārt putekļu novēršanai diemžēl nelīdz pat nātrija vai kalcija hlorīds, ar kuru ielas tiek periodiski laistītas.

 

#1628 Aivars 2016-05-03 20:58:56

Labdien! Ir forši, ka sāk uzlaboties infrastruktūra velosipēdistiem, kuru kļūst aizvien vairāk. Taču neviens šo kritisko masu nekontrolē! Daudzi bīstami brauc pa gājēju ceļiem, ignorē gājēju drošību un izmaiņas CSN, kas nosaka, ka braukt pa ietvi nedrīkst, vai arī to var darīt tikai īpašos gadījumos. Brauc reibumā, agresīvi… Vai tiešām RD uzskata, ka tās pienākums ir rūpēties par velo infrastruktūru, taču pilnīgi ignorēt , kontrolēt un uzraudzīt arī kārtību?
Jautājuma autors jau daļēji ir atbildējis uz savu jautājumu sadaļā par kompetenču sadalījumu. Pašvaldības autonomā funkcija saskaņā ar likumu “Par pašvaldībām” ir gādāt par savas administratīvās teritorijas ielu, ceļu un laukumu būvniecību, rekonstruēšanu un uzturēšanu. Savukārt valsts policija, saskaņā ar likumu “Par policiju” Ceļu satiksmes noteikumu (turpmāk-CSN) kontrole pamatā ir valsts policijas kompetence, kura kontrolē, pārbauda un soda par šo noteikumu pārkāpšanu gājējus un transportlīdzekļus, tostarp arī velobraucējus.

Nenoliedzami, agresīvie vadītāji, kuri klaji ignorē ceļu satiksmes noteikumus ir sastopami kā starp autobraucējiem, tā velobraucējiem. Velotiesībām ir jābūt obligātām, piedaloties kopējā satiksmes plūsmā. Kā liecina pēdējie novērojumi, tieši šie velobraucēji, kuriem nav tiesības, nepārzina CSN un tos rupji pārkāpj – aiz nezināšanas. Ceļu satiksmes drošības direkcijai ir izdalīts atsevišķs budžets sabiedrības audzināšanai velo jomā, tādēļ par plānotajiem pasākumiem šajā jomā aizinām interesēties CSDD.

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes