SEZONAS GARŠAS – Grillēšana

SEZONAS GARŠAS – Grillēšana

2016. gada 10. jūnijs

Baudot maltīti svaigā gaisā, šķiet, ka ēdiens iegūst pavisam citu garšu, un ideāls pierādījums tam ir gaļas cepšana un grilēšana brīvā dabā. Jau no seniem laikiem gaļa ir bijis galvenais produkts, ko gatavo virs oglēm vai ugunskurā. Salīdzinot ar citiem gaļas pagatavošanas veidiem, grilēšana ir vislabākā metode, jo cepšanas procesā gaļa saglabā daudz vairāk vērtīgo vielu. Lai sarīkotu ballīti vai dārza svētkus ar grilēšanu, nevajag gaidīt kādu īpašu datumu vai notikumu, pietiek ar vienu iemeslu – siltu un saulainu laiku.Un atceries, grilēt var ne tikai gaļu, bet arī dārzeņus, maizīti un citus labumus.

Sastāvdaļas:

  • 500 g vistas gabaliņu
  • ½ citrona miza
  • 60 ml baltvīna
  • 3 vidējas ķiploka daivas, plānās šķēlītēs
  • 1 ēd.k. raudenes, smalki sakapāta
  • 1 tējk. salvijas, smalki sakapāta
  • svaigi malti melnie pipari

Raudene manās acīs ir lielisks vistas gaļas sabiedrotais. Un te tas arī pierādās. Kopā ar citronu un baltvīnu, pastāvot vismaz 12 stundas, vistiņa pārvēršas apetelīgā grilētā gaļā. Izmanto maza cāļa gaļu, vislabāk kādus 2–3 mēnešus jauna. Vai arī, ja nevēlies grilēt kopā ar kauliem, tad nopērc lielāku un atkaulo stilbiņus.
Pagatavošana:

  1. Traukā ar vāku vai maisiņā liec vistas gaļas gabalus un visas pārējās piedevas. Samaisi, lai visa gaļa pārklājas, un liec aukstumā marinēties vismaz 4 līdz pat 24 stundas.
  2. Sakarsē grilu un liec gatavoties gaļu, izmantojot netiešo grilēšanas metodi. Tas nozīmē, ka ogles sabīdi vienā grila daļā un pašus gabaliņus liec daļā, kurā nav ogļu, paliekot apakšā trauku, kurā notecēt taukiem. Ja vēlies, oglēm pievieno kādas no grilēšanas skaidām – ķirša, ābeles, pekankoka vai kādu citu. Grilē, līdz gaļa gatava. Tas atkarīgs no tā, cik lielu vistu izmantosi. Ja izmanto gabalus bez kauliem (atkaulotu vistu), tad cep tieši uz karstajām oglēm.
  3. Pasniedz ar grilētiem dārzeņiem.
1 Komentārs
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes