TEDxRiga konferences tiešraide

TEDxRiga konferences tiešraide

17.06.2016

Ja vēlies tiešraidi vērot latviešu valodā spied ŠEIT!

PROGRAMMA

Sākums plkst. 9.00.
Staņislavs Judins un Asnate Rancāne ir mūziķi, kurus vieno improvizācija. Staņislavu iedvesmo etnomūzika, un viņš bieži iesaistās eksperimentālās mūzikas projektos. Savukārt Asnate ir etnomūzikas pētniece un multi-instrumentāliste, kuras mīlestība pret folkmūziku aizsākās jau bērnībā.
Austeja Landsbergiene ir privātskolu ķēdes dibinātāja. Viņas sapnis ir 21. gadsimta augstas kvalitātes izglītība Lietuvā un visā Baltijā: modernas vietējās skolas, kas piedāvā globālu izglītību.
Jonathan Howard ir reklāmas konsultants, iesācējuzņēmumu mentors un improvizācijas teātra pasniedzējs. Viņš strādā kopā ar dažādām cilvēku grupām, no politiķiem līdz jauniešiem likumpārkāpējiem, lai palīdzētu atraisīt radošumu un atrisināt problēmas oriģinālos, negaidītos veidos.
Jānis Jātnieks ir viens no jaunas mākslīgā intelekta 3D modelēšanas programmatūras radītājiem. Viņš ir pārliecināts, ka mākslīgajam intelektam un attīstītajām tehnoloģijām ir milzīgs potenciāls palīdzēt cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.
Mauro Martino ir itāļu dizaineris, izgudrotājs un pedagogs, kurš izzina mākslīgā intelekta ietekmi uz dizainu. Viņš darbojas IBM mākslīgā intelekta pētījumos un kaislīgi tic, ka mākslīgā intelekta tehnoloģijas mums nesīs nevis draudus, bet risinājumus ilgi nerisinātām problēmām.
Gunita Kuļikovska ir iesācējuzņēmuma arhitekte, kura meklē veidus, kādos paplašināt robežas komunikācijā starp klientu un arhitektu. Ar šādu misiju viņa dibinājusi jaunuzņēmumu, kurā pati eksperimentē ar jaunākajām tehnoloģijām.

2. sesija plkst. 11.10
Alise Joste 20 gadu vecumā sāka rakstīt dziesmas, un jau drīz pēc to publicēšanas internetā tās piesaistīja radio dīdžeju uzmanību. Kopš tā laika Alise izdevusi divus atzinīgi novērtētus albumus un koncertējusi daudzviet Eiropā, taču viņas pieeja mūzikas radīšanai joprojām ir tikpat nepiespiesta un godīga kā sākumā.
Mikus Āboliņš-Ābols pēta putnus, lai saprastu, kā dzīvnieki pielāgojas sociāliem un vides izaicinājumiem. Viņš tic, ka viņa darbs var sniegt nozīmīgu ieskatu tajā, kā mūsu uzvedību ietekmē stress.
Alisa Kazarina ir TEDxRiga konkursa “Stāstu medības” uzvarētāja. Viņa ir arheoloģijas mikrobioloģe Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrā, kur pēta seno, ar cilvēku saistīto mikroorganismu atliekas, kas atrastas arheoloģiskajā materiālā. Tas ļauj izprast, kā mikrobi ietekmē cilvēku veselību.
Danny Doucette ir fizikas un matemātikas skolotājs, kurš mēģina izprast, kāpēc zinātne arvien ir skolēnu izaicinājums un kā to labāk mācīt. Viņš tic, ka zinātniskā domāšana sniedz iespēju labāk izprast pasauli.
Egils Grasmanis ir uzņēmējs un sociālais aktīvists, kurš līdzās galda spēļu biznesam iesaistījies un finansējis dažādas sociālas iniciatīvas. Pēdējā no tām saistīta ar palīdzību bēgļiem Latvijā.

3.sesija plkst. 13.30
MNTHA ir projekts, kas aizsākās pirms diviem gadiem, kad Marija Mickeviča sāka nejauši eksperimentēt ar elektronisko mūziku un producēšanu. Šogad projekts iekļuva Eirovīzijas Latvijas nacionālās atlases finālā, un šobrīd Spānijā norit darbs pie MNTHA debijas albuma ieraksta.
Marija Golubeva ir politikas analītiķe un vēsturniece. Viņa studējusi vēsturi Kembridžas universitātē un padziļināti pētījusi Eiropas vēlo viduslaiku politiskās idejas. Marija ir pārliecināta, ka viduslaiku politiķu pieredze var mums daudz ko iemācīt par politiku šodien.
Ivars Drulle ir tēlnieks, kurš savu darbu redz kā stāstu stāstīšanu. Viņa darbu tēmas bieži ietver kontroversiālus tematus, par kuriem mēs publiski izvairāmies runāt, taču vētraini diskutējam savās virtuvēs. Ivara darba būtība liecina, ka mēs nezinām, kas esam un par ko varam kļūt.
Ronja Rūta Pakalne un Modris Opelts ir dejotāji, kuri tic, ka deja palīdz cilvēkiem savienoties un uzdrīkstēties. Izaicinot un arī atbalstot vienam otru, deja ļauj uzņemties risku dzīvot un ļaut brīnumiem notikt.
Ivars Austers ir sociālās psiholoģijas profesors, kuru īpaši interesē cilvēku spējas prognozēt savu rīcību, tostarp rīcību kāda cita cilvēka situācijā. Viņš domā, ka informatīvā smoga un propagandas apstākļos nepieciešams identificēt tipiskās spriešanas kļūdas, lai pieņemtu mazāk kļūdainus spriedumus.
Ernests Jenavs ir izglītības tehnoloģiju iesācējuzņēmuma Edurio līdzdibinātājs, kura mērķis ir izzināt atgriezeniskās saites sniegtās iespējas uzlabot izglītības kvalitāti skolās – stiprināt mācību metodes un saturu un palielināt atdevi no mācībām.

4. sesija plkst. 15.50
Grupa Āres ir divu kādreizējo klasesbiedru Andreja Irbēna un Jāņa Zvīņa kopīgs projekts, kura saknes meklējamas Salacgrīvā. Par būtiskākajiem iedvesmas avotiem viņi uzskata savas dzimtās vietas vidi un dabu. Šai vasarā duets plāno izdot savu pirmo pilnmetrāžas albumu.
Linda Curika ir publiciste un viena no pirmajām un redzamākajām Latvijas feministēm. Teju desmit gadus viņa aktīvi vērojusi, kā medijos izmanto gan dzimumu, gan mazākuma grupu stereotipus un rakstījusi par to. Pēdējā laikā Linda par šiem tematiem sākusi runāt jaunā, asprātīgākā formātā.
Mārtiņš Otikovs ir strukturālais biologs, kuru īpaši interesē kodolu magnētiskās rezonanses izmantošana biomolekulu pētniecībai dažādos dabas procesos.
Jeļena Hercberga palīdz cilvēkiem saskatīt jēgpilno savā darbā. Viņa strādā ar lielām, kompleksām organizācijām un meklē veidus, kā organizēt darbu ierastajā korporatīvajā vidē, kurā ienāk tehnoloģijas, aktīva pilsoniskā sabiedrība un tās aicinājums pēc ilgtspējīgiem risinājumiem.
Sergejs Musatovs un Sergejs Timoņins ir kino entuziasti, plašāk pazīstami kā Kinoblogeri. Viņi radījuši nacionālu izklaides kustību ar mērķi citādāk paskatīties uz kino kā izteiksmes formu un padarīt kino pieredzi jēgpilnāku laikā, kad saturs un izklaide cīnās par katra lietotāja uzmanību.
Konferences oficiālās valodas ir angļu un latviešu valoda. Ar pilnu pasākuma norises programmu var iepazīties mājaslapā www.tedxriga.com.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes