Par aktuālo Rīgā (21.10.)

Par aktuālo Rīgā (21.10.)

21.10.2016

 

Uzdod savu jautājumu šeit

#1717 Rihards B 2016-10-02 19:00:52

Labdien, Kādēļ no Dzirnavu ielas 58 virzienā uz Brīvības ielu invalīdu auto stāvvietu skaits ir palielināts no ~2 vietām uz ~5 vietām? Vai tam ir kāds pamatots iemesls, vai arī par zīmju izvietošanu atbildīgā instance nav uzstādījusi atpakaļ visas iepriekš noņemtās ceļa zīmes, kuras bija noņemtas vai aizklātas laikā, kad tika veikti fasādes remontdarbi pretējā ielas pusē esošajai ēkai (Dzirnavu 63)? Rīgas iedzīvotāji, kuri mēdza šajā zonā novietot automašīnas, pēc zīmes “stāvēt aizliegts” noņemšanas nepamanot, ka nav uzstādīta atpakaļ zīme “stāvvieta”, saņem Pašvaldības Policijas protokolus 55 EUR apmērā par automašīnas novietošanu cilvēkiem ar kustību traucējumiem paredzētā zonā, jo pašlaik šajā zonā turpinās zīmes Nr. 837 darbība. Gaidīšu Jūsu skaidrojumu.

Informējam, ka invalīdu stāvvietu skaits tika palielināts jau 2015.gada martā, pagarinot auto novietošanas joslu virzienā uz Brīvības ielu. Pašvaldība regulāri saņem aicinājumus atbalstīt cilvēkus ar īpašām vajadzībām un atvieglot piekļuvi iespējami daudz objektiem Rīgas pilsētā, kas šajā situācijā arī tika izdarīts.

Maksas stāvvietu skaits saruka mainot auto novietošanas veidu no “skujiņas” uz paralēli brauktuvei, kas saistīts nevis ar invalīdu stāvvietu izvietošanu, bet gan ar satiksmes organizācijas un  drošības jautājumiem.

Veicot fasādes remontu ēkai Dzirnavu ielā 63 netika veiktas satiksmes organizācijas izmaiņas autostāvvietās Jūsu norādītajā vietā.

Papildus informējam, ka šobrīd Dzirnavu ielā tiek plānots pagarināt velo joslu līdz Skolas ielai. Veicot šos darbus, atkārtoti tiks izvērtēta minēto invalīdu stāvvietu noslodze un, ja pieprasījuma pēc šīm stāvvietām nebūs, tiks izvērtēta iespēja palielināt maksas stāvvietu skaitu.

 

#1716 Ilze Blūma 2016-09-30 12:54:21

Labdien, Vai ir kas domāts par satiksmi Daugavgrīvas ielā posmā no Mazās Ūdens ielas līdz Baltai ielai. Tur Daugavgrīvas iela paliek ar vienu joslu katrā virzienā un “pīķa” stundās ievērojami sastrēgst. Izbraucot šo posmu satiksme atkal izlīdzinās. Varbūt būtu iespējama kāda maiņvirziena josla pa vidu? Uz abas pusēs esošo, vienmēr tukšo trotuāru rēķina? Paldies

No satiksmes organizācijas un drošības viedokļa maiņvirziena kustības josla netiek uzskatīta par veiksmīgāko risinājumu un arī šādas joslas ieviešanai ir nepieciešama noteikta platība, tādēļ ir skaidrs, ka minētajā ielā tikai ar satiksmes organizācijas līdzekļiem bez būtiskas ielas pārbūves, uz kuru norāda arī pats jautājuma autors ierosinot likvidēt trotuārus, situāciju atrisināt nevar.             Sakarā ar to, ka Daugavgrīvas ielas posma no Mazās Ūdens ielas līdz Baltai ielai izbūvei ir nepieciešams atpirkt lielu apjomu privāto īpašumu un nojaukt vairākās ēkas, kas atrodas ielu sarkano līniju robežās,  esošā plānošanas periodā – līdz 2020.gadam nav paredzēts uzsākt minētā Daugavgrīvas ielas posma pārbūvi. Jautājums par ielas pārbūvi varētu tikt izskatīts nākamajā plānošanas periodā.

 

#1715 Ārija 2016-09-27 09:48:53

Labdien! Ir pabeigts ietves remonts Brīvības gatvē pie VEF (virzienā no centra labā puse), bet līdz šim nav nodalīta ietve gājējiem un riteņbraucējiem. Diemžēl šorīt viens riteņbraucējs aizķēra gājēju, kas radīja nepatīkamus brīžus abām pusēm. Jautājums – kad iezīmēs riteņbraucēju joslu šajā posmā?

Ņemot vērā, ka ietvi Brīvības ielā pie VEF jādala vairākām iedzīvotāju grupām – gājēji, uzņēmumu/iestāžu apmeklētāji, sabiedriskā transporta pasažieri un velobraucēji, kā arī to, ka pēc seguma atjaunošanas ir mainījušies apstākļi (uzstādīta sabiedriskā transporta pieturvietas nojume), lai izveidotu optimālāko risinājumu, notiek pārrunas ar VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija”, VAS “Latvijas valsts ceļi”, RP SIA “Rīgas satiksme” , AS “VEF” un Latvijas riteņbraucēju apvienību par optimālāko veloceļa risinājumu. Satiksmes organizācijas līdzekļu uzstādīšana tiks veikta pēc attiecīgā risinājuma saskaņošanas.

 

#1714 vilks 2016-09-24 05:34:05

Labvakar. Vai 2017 gada beidzot tiks atjaunots asfalta segums Gaiļezera ielā ??? Tā taču jau ir pilnīga katastrofa !!!
Gaiļezera iela nav iekļauta 2017.gada periodiskās seguma atjaunošanas plānoto objektu sarakstā.

Izveidojoties bedrēm vai iesēdumiem, uzturēšanas darbu ietvaros tās tiks salabotas. Par komunikāciju lūkām atbild attiecīgo komunikāciju īpašnieki. Vietās, kur komunikāciju lūkas ir iesēdušās vai kā citādi bojātas, tiek informēti komunikāciju aku īpašnieki ar lūgumu veikt savu komunikāciju aku remontu vai nomaiņu.

 

#1712 Zane 2016-09-22 19:00:50

Labdien, šis jautājums, tika uzdots, bet nekāda rīcība diemžēl nesekoja. Gregora ielā it kā ir apgaismojums, bet tas ir koku lapotnēs un labākajā gadījumā izgaismo brauktuvi, bet gājējiem ir jāiet pilnīgā tumsā. Vai to beidzot var labot, lai būtu droši nokļūt mājās tumšajā diennakts laikā?!

Koku zaru izzāģēšana un vainagu retināšana Gregora ielā 2015.gadā tika veikta daļēji: posmā no Baldones ielas līdz Kuldīgas ielai.

Šajā posmā tika veikta gaisa piekarkabeļa atbrīvošana no koku zariem aizsardzības zonas gabarītu nodrošināšanai, kas tiešā veidā skar apgaismojuma komunikāciju elektroapgādes drošību.

Gaismekļu atbrīvošana no koku zariem atlikušajā Gregora ielas posmā no Kuldīgas ielas līdz Tapešu ielai tiks nodrošināta šī gada oktobrī.

Vēršam uzmanību, ka koku izzarošanu tiek veikta minimālā nepieciešamajā apjomā, lai zari stipra vēja laikā nebojātu gaismekļus un nepārrautu piekarkabeļus.

 

#1711 ivars 2016-09-22 12:43:07

Kad tiek plānots Āgenskalna tirgus atjaunošana. Viņš izskatās briesmīgi. Rīgā pie Salaspils ielas dzelzceļa lokomotīves veic kaut kādas darbības ap 2.00 naktī ka zeme trīc. Vai kādreiz kas tiks darīts. Kāda skaņas siena, vai šīs darbības veikt ne pretim dzīvojamam rajonam. PAALDIES.

Āgenskalna tirgus vairāk nekā 20 gadus ir atradies apakšnomā un tikai šogad, laužot līgumu, AS “Rīgas Centrāltirgus” to pārņēmusi tiešā administrēšanā.

AS “Rīgas Centrāltirgus” līgums ar Rīgas domes Īpašuma departamentu par Āgenskalna tirgus nomu ir spēkā līdz 2021. gadam.

Jau šobrīd AS “Rīgas Centrāltirgus” ir veikusi Āgenskalna tirgus tehniskā stāvokļa apzināšanu, piesaistot ekspertus un saņemot atzinumu, kā arī nodrošinājusi neatliekamos sakārtošanas darbus.

Šogad ir realizēta vēsturiskā paviljona centrālās ieejas foajē rekonstrukcija, ieejas mezgla no Bāriņu ielas remonts, sakārtotas pagrabtelpas, kā arī āra tirdzniecības teritorijā uzstādīti jauni tirdzniecības galdi un saulessargi. Savukārt, paviljona iekšienē tiek izveidota jauna dārzeņu un sakņu tirdzniecības sala.

Tā kā Āgenskalna tirgus vēsturiskais tirdzniecības paviljons ir valsts nozīmes kultūras piemineklis, visi plānotie darbi ir saskaņojami ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju un veicami atjaunošanas ietvaros, uzliekot noteiktas saistības rekonstrukcijas procesam. Saskaņā ar piesaistīto ekspertu aplēsēm, Āgenskalna tirgus vēsturiskā paviljona rekonstrukcijai nepieciešami 3,5 miljoni eiro.

Pašlaik AS “Rīgas Centrāltirgus” sadarbībā ar Rīgas domes Īpašuma departamentu apzina Āgenskalna tirgus iespējamos attīstības modeļus, no kura izvēles ir tieši atkarīgs potenciālais finansējuma piesaistes avots un tirgus rekonstrukcijas termiņi.

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes