Par aktuālo Rīgā (24.11.)

Par aktuālo Rīgā (24.11.)

25.11.2016
Uzdod savu jautājumu šeit

#1746 Andris 2016-10-31 12:04:02

Labdien, Pašvaldība visu laiku saka, ka atbalsta ģimenes ar bērniem, bet vai nepastāv doma, ka ģimenēm, kurās ir dvīņi bērnudārzs ir “bez rindas” (cik zināms, tad dažās pašvaldībās šāda prakse jau ir), tāpat kā ar trīnīšiem?

Šobrīd spēkā esošie noteikumi paredz, ka priekšrocība tikt uzņemtam iestādē ir brālim vai māsai, tātad, ja minētajā iestādē mācās brālis/māsa, tad arī šie dvīnīši tiks uzņemti prioritārā secībā.

Rīgas pašvaldībā īpaši tiek izskatīti gadījumi, kad bērnudārzu pieprasa trīnīši, tad ar komisijas lēmumu tie iestādē var tikt uzņemti prioritārā secībā.

 

#1745 Norūpējusies mamma 2016-10-30 16:28:34

Mans jautājums ir par 154 bèrnudàrzu, kad tam tiek plànoti rekonstrukcijas/atjaunošanas darbi?! Šobrīd purvciemà visi bèrnudàrzi ir nokràsoti no àrpuses un uzlaboti no iekšpuses! 154. bèrnudàrzs ir diezgan “nolaistà” stàvoklï, rotaļu laukumi ir maz un nepietiek visām grupiņām un trîsgadniekiem nākas skraidīt pa noplukušu padomju laika tipa rotaļu laukumu! Un lūdzu atgādiniet, ko bērnudārzà nodrošina pašvaldība?! Vai tiešām dzeramo ūdeni jānodrošina vecākiem? un kā ar kancelejas precēm un spēļu mantām?

Informējam, ka  2012.gadā tika veikti rotaļu laukumu atjaunošanas darbi. Rotaļu iekārtu izvietojums un daudzums tika saskaņots ar iestādes administrāciju. Kad tiks pabeigta visu iestāžu aprīkošana ar rotaļu laukumiem, tiks atkārtoti izvērtēta rotaļu laukumu papildināšanas nepieciešamība pirmsskolās turpmākajos gados.

2017.gadā ERAF līdzfinansētā projekta apstiprināšanas gadījumā, tiks veikti fasādes un jumta siltināšanas darbi. Nākamā gada budžetā ir paredzēti arī virtuves bloka atjaunošanas darbi.

Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs (bērnudārzos) vecākiem ir jāmaksā tikai par bērnu ēdināšanu un iespēju robežās, kā to nosaka arī Izglītības likums, jāiegādājas individuālie mācību līdzekļi (piem. treniņtērps).

 

#1744 B.B. 2016-10-28 23:32:11

Kas traucē Rīgā uzbūvēt metro: a) intelektuālā kapacitāte b) finanses c) tehnoloģijas d) nav pautu ?

Lai metro izbūve atmaksātos, pilsētā, kurā tiek būvēts metro, ir jābūt vismaz 1 miljonam iedzīvotāju. Tas jebkurā gadījumā ir ļoti dārgs un  sarežģīts projekts, ņemot vērā apakšzemes komunikācijas, kas atrodas zem Rīgas ielām.

 

#1743 Daina 2016-10-28 12:07:23

Labdien! Daudziem bērnudārzu pedagogiem dēļ Izglītības ministrijas palielinātām slodzēm tagad jāstrādā bez brīvdienām un vairākos bērnudārzos, lai nopelnītu tos slavenos 680 eiro. Vai Rīgas dome plāno kaut kā atbalstīt pirmsskolas audzinātājus?

Šobrīd Rīgas pašvaldības bērnudārza audzinātāji var izmantot Rīgas sabiedrisko transportu ar atlaidi, tāpat tiek apmaksātas obligātās veselības pārbaudes, audzinātājas arī saņem ikgadēju naudas balvu par godu Skolotāju dienai. Tiek plānots, ka no 2017. gada tiks palielināta pirmsskolas pedagogu alga.

 

#1742 Ints Zeltiņš 2016-10-28 11:40:07

Labdien! Jautājums ir par ielu sakopšanu rudens laikā- 28.oktobrī plkst.11:00 A.Rutkēvičs pirms ziņām nolasīja aicinājumu ziņot par vietām, kur vajag atsūkt ūdeni, lai uz braucamajām daļām neveidojas lielas peļķes. Kāpēc tad rīgas ielās lapu savākšanu neveic savlaicīgi pirms lietus (ziemā, kad snieg sniegs tad, to cenšas izdarīt pēc iespējas ātrāk). Konkrēti varu minēt KRĒSLAS un SLOKAS ielas krustojumu. KRĒSLAS ielā kur koku ir ļoti daudz un līdz ar to arī lapu to dara ļoti, ļoti reti KRĒSLAS ielā, bet ūdens tecējums uz noteku (atrodas krustojumā) tiek traucēts krājas ūdens ir arī novērots, ka mašīna, vai traktors kas tīra lielāko lapu savilkumu veido tieši uz notekas (neviens no darbiniekiem taču nekāpj ārā un neattīra, galvanais ir nobraukt. Pavasarī un vasarā gandrīz vai katru rītu brauca, laikam vajag parādīt ka strādā. Tāpat ar Krēslas ielas “uzturēšanu” notiek pēc spēcīgām vēja brāzmām (daudz foto ir pie domes deputāta Gavara), kad nolauztie zari var stāvēt nedēļām! Vasaras beigās vismaz zemākos zarus apzāģēja, lai gājēji var drošāk pārvietoties- paldies. Un kāpēc šajā rajonā rudenī nevar novietot priekš lapām konteineri- jo koku un lapu ir daudz.

Krēslas un Slokas ielas brauktuves tiek tīrītas divas reizes nedēļā.

Uzklausot iedzīvotāju priekšlikumus un sabiedriskās organizācijas, kas pārstāv pilsētas apkaimju privātmāju īpašnieku intereses, Rīgas pašvaldība jau piekto gadu pēc kārtas noteikusi vairākas vietas pilsētā, kur, sākot ar oktobra beigām, vairākas nedēļas nogales privātpersonas varēja nodot savāktās kritušās lapas.

Savāktās lapas par pašvaldības līdzekļiem tika nogādātas uz biomasas pārstrādes vietu Getliņu izgāztuvē. Lapu iekraušana atkritumu izvedēja transportā iedzīvotājiem jāveic saviem spēkiem un tikai noteiktajās vietās un noteiktajos laikos. Lapas nedrīkst iepriekš atvest un atstāt! Lapām nedrīkst būt citu sadzīves atkritumu piemaisījumi. Sīkāka informācija par lapu savākšanas vietām un laikiem pieejama šeit:

https://pasvaldiba.riga.lv/LV/PostingData/News/2016/10/ari-sogad-pasvaldiba-palidzes-rigas-privatmaju-ipasniekiem-izvest-kritusas-lapas.htm?Date=28.10.2016&Category=16

Diemžēl jaatzīst, ka ne visi iedzīvotāji rīkojās godprātīgi un ievēroja noteiktos lapu izvešanas laikus un bioloģiskie atkritumi minētajās vietās tika pievesti arī ārpus norādītā laika, kā rezultātā notika nevēlma bioloģisko atkritumu uzkrāšanās šajās vietās.

 

#1741 Sergejs 2016-10-27 15:56:38

Sveiki! Savulaik, vismaz Rīgā, 2. klasē bērniem bija obligāta un bezmaksas peldēšanas apmācība. Baseinu ir gana daudz, vai nevarētu šo tradīciju atjaunot?

Rīgas pašvaldības 2. klašu skolēniem jau daudzus gadus un joprojām tiek nodrošināta bezmaksas peldēt apmācība, nekas nav mainījies. 2. klašu skolēnu vecāki par to ir informēti un bērni šo pakalpojumu saņem visu mācību gadu.

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes