11.maijs. Merzļikins: Žēl par pirmajiem vārtiem, kur viņiem vienkārši nolaimējās

11.maijs. Merzļikins: Žēl par pirmajiem vārtiem, kur viņiem vienkārši nolaimējās

12.05.2017

Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins pēc zaudējuma pret Zviedriju atzina, ka viņam nav prieka par labākā spēlētāja titulu šajā mačā, jo komanda zaudēja, puiši neguva nevienus vārtus, savukārt viņš pats divus ielaida. Īpaši žēl viņam ir par pirmo vārtu zaudējumu, kur pretiniekiem “vienkārši nolaimējās”.

Grūtāka spēle Merzļikinam pret Zviedriju bijusi pērn, jo tas bija viņa debijas mačs Pasaules čempionātā, kas uzlicis papildus atbildību, kas padarījis nervozu un atņēmis daudz enerģijas. Viņš arī uzsvēra, ka šodien visi puiši komandā ir cīnījušies, varbūt pirmajā trešdaļā un otrās sākumā dažus momentus spēlētāji nogulējuši, taču uz trešo periodu visi izgāja ar citu attieksmi, bija momenti, taču “nebija laime mūsu pusē”.

Elvis arī uzsvēra, ka viņa mērķis ir spēlēt NHL, tādēļ mači pret tādiem pretiniekiem kā Zviedriju vai ASV viņam ir liels izaicinājums. Tas ļauj novērtēt pašam progresu, kādos spēles elementos ir izdevies “pielikt, un kur vēl ir jāpieliek”. Viens no pirmajiem viņa secinājumiem ir, ka NHL hokejs noteikti ir daudz ātrāks nekā Šveices augstākajā līgā, kur Latvijas izlases galvenais “ripu ķērājs” spēlē ikdienā. 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes