Anita Zambare un Helvijs Kārkliņš, prezentē savu pirmo video filmiņu, dziesmai “It kā klusa šūpļa dziesma”

Anita Zambare un Helvijs Kārkliņš, prezentē savu pirmo video filmiņu, dziesmai “It kā klusa šūpļa dziesma”

06.06.2017

Jaunie mūziķi, Anita Zambare un Helvijs Kārkliņš, kopīgā sadarbībā ar dziesmas video filmiņas autori ZANDU PUČI, 2. jūnija vakarā, Krimuldas baznīcas mācītājmājā, pirmo reizi publikai parādīja dziesmas It kā klusa šūpļa dziesma video filmiņu. Tieši akcentējot un dēvējot to vairāk par dziesmas video filmiņu, nevis klipu, jo tās izteiksmes veids, šim apzīmējumam vairāk piederoties.

Šo projektu varētu dēvēt par mazbudžeta projektu, jo viss tapis pašu spēkiem un ar draugu atsaucību.

Dziesmas video tapis Krimuldas baznīcas apkaimē, Siguldas novadā un Līgatnes dabas takās.

Liels paldies par atsaucību Krimuldas baznīcas mācītājam Austrim Rāviņam un draudzei – tehniskajos risinājumos. Liels paldies Līgatnes dabas takām – Velgai Vītolai un Intai Langei.

Zanda Puče ir jauno mēdiju māksliniece, kura iesaistās un veido daudz un dažādus interesantus projektus. Ir interesanti sasaistīt kopā filozofiju, mākslu un vēsturi, lai radītu kaut ko jaunu. Sabiedrībai ir vajadzīgs laiks, lai sāktu saprast jauno mediju valodu. Ar mākslu var rosināt līdzdarboties, iesaistīties un pašiem uzsākt kaut ko radošu, uzskata Zanda Puče, kurai patīkot strādāt ar dažādiem medijiem – fotogrāfija, video, grafika, instalācija. Galvenais neierobežot sevi izpausmes ziņā, atzīst Zanda.*

Anita Zambare un Helvijs Kārkliņš, savulaik, iepazinušies Siguldas orķestrī. Kopš 2014. gada vasaras abi piedalījušies Vislatvijas Dziesminieku saietā, veidojuši paši savas programmas un lielākās, mazākās Latvijas vietās, Latvijas baznīcās, festivālā BILDES, koncertējuši Igaunijā un vēl dažādos vietējā mēroga nozīmīgos kultūras pasākumos.

Anita un Helvijs, par savu autoru uzskata Ati Priedīti – komponista dziesmas astoņdesmitajos gados izpildījuši mūsu estrādes grandi Aija Kukule, Margarita Vilcāne un Žoržs Siksna, bet tagad Atis raksta ne tikai mūziku, bet arī vārdus.

Anita Zambare un Helvijs Kārkliņš, sadarbojoties ar komponistu Ati Priedīti, strādā pie albuma ierakstīšanas Andra Alviķa Siguldas skaņu studijā. Dziesmu komponists par topošo albumu saka tā: ”Mēs šobrīd atrodamies labas skaņas meklēšanas stadijā. Un katrai dziesmai ir izveidoti vairāki skanējuma varianti. Ir iecere izdot CD ar nesakopmresētu skanējumu. Tas ir – ar maksimāli dzidru un caurspīdīgu skaņu”.

It kā klusa šūpļa dziesma – mūzika: Atis Priedītis, vārdi – Fricis Bārda. Dziesma ir ieguvusi Radio SWH raiījuma PRIEKŠNAMS  dziesmas favorīttitulu. Dziedātāji par dziesmu saka: Dziesma ir kaut kas ļoti sajūtās nenodefinējams un nenosaucams. Tajā ir kāds noslēpums, kuru no jauna jāsatiek.

* citāts no Tuesi.LV http://tuesi.lv/tag/zanda-puce/

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes