Par aktuālo Rīgā (14.09.)

Par aktuālo Rīgā (14.09.)

15.09.2017
Uzdod savu jautājumu šeit

#1970 Lillija 2017-08-10 13:47:19

Kurš ir atbildīgs par Juglas ezeru posma no Brīvdabas muzeja uz Berģu pusi? Ezers aizaug un arī gar ezeru vietām džungļi. 

Atbilstoši Rīgas domes 18.01.2011. nolikumam Nr. 92 “Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta nolikums” Juglas ezera akvatorija ir Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta pārraudzībā, bet minētā krastmalas daļa ārpus tauvas joslas ir Rīgas domes Ziemeļu izpilddirekcijas apsaimniekošanā.

Ezera aizaugšana ir dabīgs hidroloģiskais process. Mājokļu un vides departaments šobrīd nav plānojis ezera gultnes vai krastmalas daļas tauvas joslas attīrīšanu no ūdensaugiem un krūmiem.

(Tas ir dārgs un sarežģīts process, tai skaitā, nepieciešama darbu projektēšana). To var veikt kāda liela (piemēram, Eiropas savienības fondu finansēta) projekta ietvaros, ja ir pietiekami nopietna nepieciešamība no hidroloģijas vai dabas aizsardzības viedokļa. Visbiežāk tomēr notiek ezera krastu kopšana, galvenokārt – peldvietās vai citās atpūtas vietās pie ūdenstilpes.)

Zāle krastmalā šajā vietā šogad ir vienreiz nopļauta.

 

#1969 Miks 2017-08-09 12:14:38

Sveiki! Vai ir jau izpētīts cik jaunajā Rīgas Domes sasaukumā ir Jāņi? Un tad jautājums vēl, kādus svētkus Rīgas Domes deputāti svin un, vai Jums ir tur kādas īpašas tradīcijas ? 

  • Atsevišķi Rīgas domes deputātiem nekādi speciāli svētki netiek organizēti. Ir svinīgā 18. novembra domes sēde. Sakarā ar Ziemassvētkiem/Jauno gadu, Lieldienām, Jāņiem un 18. novembri tiek rīkoti svinīgi pasākumi darbiniekiem, kur laipni lūgti piedalīties arī domes deputāti.

#1968 Gvido Lieknis 2017-08-08 15:44:21

Labdien! Kāpēc reizē ir jāveic remontdarbi uz 2 Rīgas centrālajām ielām, Brīvības un K.Valdemāra ielām ? 

Brīvības ielā un Brīvības gatvē seguma nomaiņu visas ielas garumā tika paredzēts veikt 2016.gadā. Uzsākot darbus, AS “Rīgas siltums” informēja, ka 2017.gadā plānojis veikt vērienīgus siltumtīkla rekonstrukcijas darbus. Tāpēc  remontdarbi Brīvības ielā tiek veikti pa posmiem – 2016.gadā līdz Gaisa tiltam, 2017.gadā starp Bruņinieku ielu un Lāčplēša ielu, paralēli AS “Rīgas siltums” remontdarbus veicot posmā no Gaisa tilta līdz Bruņinieku ielai. Nākamajā, 2018.gadā, darbi noslēgsies, tiks veikta seguma nomaiņa atlikušajā posmā starp Bruņinieku ielu un Gaisa tiltu.

Savukārt, Krišjāņa Valdemāra ielas remonts, tāpat kā pārējo centra ielu remonts, tiek veikts gatavojoties Latvijas valsts simtgadei.

 

#1967 Kārlis Rudzītis 2017-08-08 08:11:09

Kā var tik nejēdzīgi remontēt ielas? Darbadienās tiek remontēts katrs stūris, bet brīvdienās viss stāv. Vai tiešām vismaz stratēģiskus punktus (kā piemēram, Elizabetes un P.Brieža ielas krustojumu) nebūtu jāremontē brīvdienās, kad TL (transportlīdzekļi) uz ielām ir gaužām maz. Un nestāstiet par naudas trūkumu vai darbu apjomu. Šis nihilisms vienreiz ir jāpārtrauc. Apsveicu visus, kas ir balsojuši par savu Ušakova bandu. 

Rīgas domes Satiksmes departaments, slēdzot līgumus ar būvniekiem par seguma atjaunošanas darbiem objektā, slēdz tos ar konkrētu darbu paveikšanas termiņu. Šogad, ielās, kurās notiek seguma atjaunošana, vidēji termiņi bija 60 – 70 dienas. Termiņi ir izvēlēti objektīvi paveicamo darbu apjomam, gan rezervei, lai, piemēram, ja laika apstākļu rezultātā darbu paveikšana kavējas. Tas kā atbildīgais būvnieks organizē darbus objektā, nav ietekmējams no Satiksmes departamenta puses. Protams, Satiksmes departaments līgumā var noteikt īsākus termiņus, darbus naktīs un brīvdienās, bet tas sadārdzinās būvniecības izmaksas.

Jāmin, ka lielākā daļa būvnieku objektā strādā arī brīvdienās.

 

#1966 Agnese 2017-08-04 16:59:51

Vai ir plānots izbūvēt ietvi un apgaismojumu Pupuķu ielā posmā no Gulbju ielas līdz Bauskas ielai? Gulbju ielā un Pupuķu ielā ir vairākas daudzstāvu dzīvojamās dzīvokļu mājas, bet, lai tiktu līdz Bauskas ielai un autobusa pieturai “Štrausi”, ir jāiet pa Pupuķu ielu, kur posmā no Gulbju ielas līdz Bauskas ielai ir tikai brauktuve. Posms iet gar kokiem un ir pilnībā tumšs vakaros, pretī brauc mašīnas, kājāmgājējiem ļoti neomulīgi. Posms nav garš un izveidot ietvi un apgaismojumu nebūtu dārgi, bet daudziem Rīgas iedzīvotājiem manāmi uzlabotu došanos darba/skolas gaitās tumšos rītos un vakaros. Turklāt ir ļoti labi attīstīta infrastruktūra gan Gulbju ielā, gan Bauskas ielā ap šo posmu, tāpēc šāds viens melns posms ļoti neiederas tik dzīvīgā un gaišā apkārtējā rajonā.

Pašreiz, atbilstoši SIA “LEC” izstrādātajam projektam “Daudzdzīvokļu ēku kvartāls Gulbju ielā b/n, Rīgā”, Pupuķu ielā veic apgaismes tīklu būvniecību SIA “YIT Celtniecība”. Darbi ietver Pupuķu ielas posmu no Bauskas ielas līdz ēkai Nr.9.

Pārējam Pupuķu ielas posmam projekta dokumentācijas un būvniecības darbu veikšana ir paredzēta tikai atbilstoša finansējuma saņemšanas gadījumā, jo pašreiz Rīgas pašvaldības aģentūrai “Rīgas gaisma” budžetā jaunu apgaismes tīklu izbūvei finansējums nav paredzēts.

Lai veiktu Pupuķu ielā ietves izbūvi, jāveic projektēšana, paredzot izbūvēt apakšzemes komunikācijas, lietus ūdens novades sistēmas, kas ņemot vērā pilsētas šī brīža prioritātes – izbūvēt maģistrālos pilsētas centra apvedceļus, šobrīd nav iespējams.

 

#1965 Inta 2017-08-04 12:22:47

Labdien! Jautājums par mikroautobusu ierīkota galapunkta uzturēšanu un apsaimniekošanu. Imantā, Dubultu-Jūrmalas gatve-Anniņmuižas bulvāris ceļu rajonā atrodas 237. mikroautobusa galapunkts. Pēc RS datiem galapunkts ir Dubultu ielā, bet visi busiņi stāv un izsēdina pasažierus šaurā ieliņa pie zāliena, pretī mājai Anniņmuižas iela 88. Tur nav atbilstoši aprīkotas vietas, ne soliņu, ne atkritumu tvertņu un pieparkotie busiņi bieži vien traucē auto kustībai, kuri iebrauc no Jūrmalas gatves ielas pie veikaliem Maxima, Mego utt. Blakus esošie zālāji abās pusēs pastāvīgi ir piesārņoti! Vienkārši nav kur izmest! Kas atbild par galapunkta ierīkošanu un tā uzturēšanu? Paldies. 

Rīgas mikroautobusu satiksmes (RMS) 237. maršruta minibusu galapunkts atrodas Jūrmalas gatvē – Dubultu iela, kurā liela daļa pasažieri izkāpj. Iespējams, ka atsevišķi pasažieri palūdz vadītājam, vai var braukt kopā ar viņu un izkāpt pie veikala Maxima stāvlaukumā, kur nav aizliegts apstāties un stāvēt.

Minibusa vadītāji savā atpūtas laikā vienmēr apstājas vietās – stāvlaukumos, sānielās, kur nav aizliegts apstāties un stāvēt, netraucējot citu automašīnu iebraukšanu vai izbraukšanu. To apliecina arī īpaša iekšējā programma, kurā ir pieejams vizuālais materiāls. Tajā ir redzams, ka minibuss stāv nevis Maxima stāvlaukumā, bet gan sānā stūrī, blakus ēkai, nevienu netraucējot. Turpmāk pievērsīsim īpašu uzmanību, minibusu vadītāju stāvēšanas vietai pārtraukumos, lai nepieciešamības gadījumā, tiem liktu pārvietoties.

Rīgas domes Satiksmes departamentā šobrīd nav saņemti iedzīvotāju priekšlikumi par jaunas pieturvietas ierīkošanu vietā iepretim mājai Anniņmuižas ielā 88.

Nepieciešamības gadījumos (pašu iniciatīva vai saņemti iedzīvotāju priekšlikumi/sūdzības) departaments veic pieturvietu apsekošanu (to veic ar departamenta direktora 2010.gada 11.marta rīkojumu Nr.DS-10-54-rs “Par maršrutu apsekošanas komisiju” izveidotā maršrutu apsekošanas komisija, kuras sastāvā iekļauti departamenta, VAS “Latvijas valsts ceļi”, Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” un pieaicinātie citu organizāciju pārstāvji).

Šajā komisijā tiek pieņemti lēmumi – pārcelt pieturvietu/ likvidēt/ izveidot jaunu u.tml. Satiksmes departaments informē, ka ir ierosinājums organizēt nākamo maršrutu apsekošanas komisiju septembra beigām. Tad arī tiks izskatīšanai iekļauts šis jautājums.

 

#1964 Juris Cunskis 2017-08-03 19:13:00

Pirms pašvaldības vēlēšanām, kā viens no attīstības perspektīviem plāniem Rīgā, būšot līdzfinansējums veicot mājas remontus uzlabojumus, ja atbildīs noteiktiem nosacījumiem. Ziniet tie solījumi ir tikai tukša pļāpāšana, jo neviens no Rīgas domes neko nezina un negrib darīt. Sakiet, vai pēc tā var Jums ticēt? 

Rīgas domes 2017.gada 23.maija saistošie noteikumi Nr.257 “Par kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība sniedz palīdzību energoefektivitātes pasākumu veikšanai dzīvojamā mājā un dzīvojamās mājas renovācijai” pašreiz ir saskaņošanas procesā.

Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) līdzfinansē daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumus un dzīvojamās mājas renovāciju, kā arī līdzfinansējuma apmēru un piešķiršanas nosacījumus. Pašvaldības līdzfinansējumu piešķir šādām aktivitātēm – daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas energoaudita veikšanai, daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas tehniskās paraugdokumentācijas izstrādei, renovācijas darbu veikšanai energoefektivitātes pasākumu ietvaros un renovācijas darbu veikšanai, ja daudzdzīvokļu dzīvojamā māja, tās daļa, atsevišķu tehnisko sistēmu vai elementu stāvoklis normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā atzīts par bīstamu cilvēku dzīvībai vai veselībai. Līdzfinansējumu piešķir Pašvaldības kārtējā gada budžetā šim mērķim paredzēto finanšu līdzekļu ietvaros. Līdzfinansējuma saņēmēji daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas renovācijai tiks atlasīti, veicot projektu pieteikumu konkursu, kura nolikumu apstiprina Rīgas pašvaldības aģentūra “Rīgas enerģētikas aģentūra”. Pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas mērķis ir sniegt Pašvaldības iedzīvotājiem palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā, uzlabot daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas energoefektivitāti un sniegt atbalstu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas renovācijai, tādējādi palielinot ēku energoefektivitāti un atjaunojot to tehnisko stāvokli.

Minētie saistošie noteikumi maija beigās tika apstiprināti Rīgas domē un atbilstoši normatīvo aktu apstiprināšanas procedūrai tikai nosūtīti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) izskatīšanai un apstiprināšanai.

Jūnija vidū VARAM Rīgas domei nosūtīja atbildes vēstuli, kur norādīja, ko saistošajos noteikumos nepieciešams labot un precizēt.

Pašreiz ir sagatavotas atbildes VARAM iebildumiem, ko plānots saskaņot tuvāko nedēļu laikā.

Paralēli tiek izstrādāta iekšējā kartība un instrukcija iedzīvotājiem, kā arī veidota projektam paredzētā mājas lapa www.renove.lv

Darbs notiek, paziņojums mēdijos tiks sniegts tiklīdz VARAM apstiprinās saistošos noteikumus ar papildinājumiem atbilstoši iebildumiem.

 

#1963 Jānis Bērziņš 2017-08-03 15:48:58

Mārupes un Gardenes ielas krustojumā lietus laikā veidojas milzīga peļķe, kas ilgi nepazūd un traucē gan gājējiem, sevišķi ar maziem bērniem, jo jāmet liels līkums, gan arī autobraucējiem, jo aplej gājējus un rada bīstamas situācijas un arī aplej gājējus. Vai ir paredzēts risināt šo situāciju un kad? 

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka Mārupes un Gardenes ielu tuvākajā apkārtnē nav izbūvēts centralizēts lietus ūdens kolektors.  Līdz ar to, virszemes ūdeņi no lietus ūdens pieņēmējiem tiek novadīti infiltrācijas akā, caur kuru filtrējas gruntī. Ņemot vērā minēto, lietus ūdens no ielas seguma tiek novadīts ilgākā laika periodā, bet ziemas laikā, kad grunts ir sasalusi, ūdens novade var būt apgrūtināta.

Papildus Satiksmes departaments norāda, ka šīs vēsturiski izveidojušās situācijas risinājumam ir nepieciešams izstrādāt atsevišķu ielas pārbūves projektu, paredzot lietus ūdens novadīšanu, apakšzemes komunikāciju pārbūvi un tā realizācijai nepieciešams papildus finansējums.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes