Par aktuālo Rīgā (15.02.)

Par aktuālo Rīgā (15.02.)

19.02.2018

Uzdod savu jautājumu šeit

#2119 Elita Benzīns 2018-01-22 18:07:29
Kādi ir plānoti topošā “Depo” veikala (bijusī RRR teritorija) satiksmes pieslēgumi esošajai satiksmes infrastruktūrai-Kurzemes prospekts? Nīcas iela? Vai neradīs nevajadzīgus sastrēgumus uz Kurzemes prospekta un Slokas ielas? Vai ir plānotas esošo ielu pārbūves pārbūves, iepriekšminētā sakarā?

• Rīgas domes Satiksmes departaments (Turpmāk – Departaments) minētajam objektam ir izsniedzis Tehniskos noteikums. Projekta risinājumi paredz arī apkārtējās infrastruktūras pārkārtošanu un piebrauktuvju pārbūvi. Ņemot vērā, ka minētā projekta attīstītājs ir privāts investors, Departamenta rīcībā nav informācija par šī projekta attīstības gaitu. Skaņojot projekta risinājumus, Departaments izvērtēs transporta infrastruktūras risinājumus, lai tie pēc iespējas mazāk ietekmētu publisko ielu tīklu.
• Rīgas pilsētas būvvalde 2016. gada nogalē objektam izsniegusi būvatļauju, atļaujot veikt projektēšanas darbus.
Pēc rīcībā esošās informācijas, attīstītāji vēl nav iesnieguši izstrādātu pilno būvprojektu.

 

#2118 Gregora 8 2018-01-22 11:32:21
Pēdējos gados ir atjaunoti sporta laukumi skolās. Līdz šim, brīvdienās, veicām tajos individuālas sportiskas aktivitātes ar bērniem. Jautājums par pieejamību !? Daudzām Rīgas skolām ir atjaunoti žogi ar slēdzamiem vārtiem. Vai ir kādi RD noteikumi, kas atļauj vai liedz piekļuvi sporta laukumiem (brīvdienās, laikos un tml.) ? Ja liedz, tad lūdzu uzskaitījumu par sporta laukumiem, kas būs pieejami šovasar mikrorajonos Pārdaugavā!

 

Pie izglītības iestādēm esošie sporta laukumi ir pieejami iedzīvotājiem sporta aktivitāšu veikšanai darba dienās, sākot no pēcpusdienas, kad laukumos beidzies skolēnu mācību un treniņu process līdz vakaram, ziemā līdz plkst. 20.00, vasarā līdz plkst. 22.00. Brīvdienās laukumi iedzīvotājiem pieejami jau no rīta (no plkst. 07.00, 07.30, 10.00). Laukumu darba laiks ir norādīts pie ieejas durvīm.
Sporta laukumu atrašanās vietas un to aprīkojuma apraksts pieejams Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta tīmekļa vietnē www.sports.riga.lv sadaļā Sporta bāzes.

 

Pārdaugavā pieejamie sporta laukumi pie izglītības iestādēm:

Friča Brīvzemnieka pamatskola Zeļļu iela 4, Zemgales priekšpilsēta, Rīga, LV-1002
Rīgas 61. vidusskola Pārslas iela 14, Zemgales priekšpilsēta, Rīga, LV-1002
Rīgas 94. vidusskola Ozolciema iela 26, Zemgales priekšpilsēta, Rīga, LV-1058
Rīgas 95. vidusskola Bruknas iela 5, Zemgales priekšpilsēta, Rīga, LV-1058
Rīgas Zolitūdes vidusskola Ruses iela 22, Zemgales priekšpilsēta, Rīga, LV-1029
Ziemeļvalstu ģimnāzija Paula Lejiņa iela 12/Anniņmuižas iela 11, Zemgales priekšpilsēta, Rīga, LV-1029
Rīgas 33. vidusskola Stūrmaņu iela 19/23, Kurzemes rajons, Rīga, LV-1016
Rīgas 34. vidusskola Kandavas iela 4, Kurzemes rajons, Rīga, LV-1083
Rīgas 41. vidusskola Slokas iela 49a, Kurzemes rajons, Rīga, LV-1007
Rīgas 69. vidusskola Imantas iela 11a, Kurzemes rajons, Rīga, LV-1067
Rīgas 71. vidusskola Iļģuciema iela 6, Kurzemes rajons, Rīga, LV-1055
Rīgas 96. vidusskola Auru iela 6a, Kurzemes rajons, Rīga, LV-1069
Rīgas Anniņmuižas vidusskola Kleistu iela 14, Kurzemes rajons, Rīga, LV-1067
Rīgas Daugavgrīvas vidusskola Parādes iela 5, Kurzemes rajons, Rīga, LV-1016
Rīgas Imantas vidusskola Kurzemes prospekts 158, Kurzemes rajons, Rīga, LV-1029
Iļģuciema vidusskola Dzirciema iela 109, Kurzemes rajons, Rīga, LV-1055
Rīgas Daugavgrīvas vidusskola Parādes iela 5, Kurzemes rajons, Rīga, LV-1016

 

#2117 Valters.. 2018-01-20 18:20:14
Labvakar, šoreiz man jautājumi pašam nav, bet es iedomājos, ka šī raidījuma vadītājs Ainārs Rutkēvičs vienmēr tik vada šo raidījumu un lasa klausītāju jautājumus, bet varbūt, ka pašam Aināram Rutkēvičam ir tieši šobrīd kāds jautājums – tad nu es tev dodu iespēju manā vietā uzdot tev interesējošu jautājumu…

Ainārs Rutkēvičs:
Tas nebūtu godīgi, jo mēs tomēr atbildam uz klausītāju iesūtītajiem jautājumiem. Ja man būs kas jautājams, stāšos rindas galā un uzdošu jautājumu mūsu mājas lapā.
Piebilde – parasti jau tāpat uzdodu papildu jautājumus pie klausītāju iesūtītajiem jautājumiem.

 

#2116 Krista 2018-01-20 18:16:49
Sveicināti! Sakiet, kas notiek ar GO planēta, kas, ja nemaldos, skaitās Purvciems.. izskatījās, ka nekas nenotiek tai ēkā; pirms jums šo rakstu atveru GO planet mājas lapu un tur šāds teksts : Pēc astoņu gadu veiksmīga darba ir pienācis laiks modernizēt ģimenes izklaides centra GO PLANET aprīkojumu, kura laikā izklaides centrs GO PLANET nebūs pieejams apmeklētājiem. Šī iemesla dēļ no 2014.gada 01.jūlija ģimenes izklaides centrs GO PLANET būs slēgts uz modernizēšanas darbu laiku, lai turpmāk varētu piedāvāt saviem apmeklētājiem jaunas, aizraujošas, saturīgas atpūtas un izklaides iespējas. Informācija par izklaides centra GO PLANET atvēršanu būs pieejama mājas lapā: www.goplanet.lv … Vai ir informācija, kas tur notiek ar to ēku?

Rīgas pilsētas būvvaldē nav iesniegta neviena būvniecības iecere, kas paredzētu objekta Gunāra Astras ielā 2B, Rīgā, rekonstrukciju vai pārbūvi. Nav arī informācijas, kāds ir patiesais iemesls ģimenes izklaides centra slēgšanai.

 

#2115 Dainis 2018-01-19 11:44:14
Sveiki. Kā tiek faktiski noteikts, pārbaudīts, kad var un kad nevar iet uz ledus? Kas to nosaka, un kur visātrāk var ieraudzīt informāciju?

Rīgas pašvaldības policijas (Turpmāk – policija) Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki regulāri apseko Rīgas ūdenstilpnes un pārbauda gan ledus stiprību, gan biezumu. Tāpat policistiem ir pieejamas dažādas kartes, kur ir iekļauta informācija par zemūdens straumēm. Līdz ar to viņi zina, kuri ir bīstamākie posmi ūdenstilpnēs. Ja, piemēram, Māras dīķim vienā pusē straumes dēļ ledus ir pārāk plāns, tad uz tā atrasties nedrīkstēs. Savukārt lielākām ūdenstilpnēm parasti nosaka ierobežojumu (upēm no punkta A līdz punktam B, bet ezeriem metru attālumu no krasta).
Tāpat policijas speciālisti ņem vērā meteoroloģiskās prognozes.
Dažiem var šķist, ka atļaut atrasties uz ledus varētu arī agrāk un vairāk vietās, bet jāņem vērā tas, ka policija savu atzinumu sniedz par vietām, kur ir garantēti droši atrasties, nevis par vietām, kur neielūzīs tikai vieglākais cilvēks draugu kompānijā.
Attiecīgi pēc atzinuma sastādīšanas policija to nosūta Rīgas pilsētas izpilddirektoram, kas pieņem lēmumu pēc policijas sniegtās informācijas.

Informāciju par ierobežojumiem var atrast gan portālā www.riga.lv, gan www.pasvaldiba.riga.lv, no kuriem otrajā informācija vienmēr būs nedaudz agrāk.

 

#2114 Laima 2018-01-19 09:50:09
Labdien. Jau vairākus gadus piebraucamais ceļš pie ēkām Kurzemes prospektā 144, 146, 148 ir bojāts. Autovadītāji, apbraucot bedres, izbrauc uz trotuāru. Atkrituma izvedēji/smagās automašīnas sabojāja trotuāru, laužot asfalta segumu. Paliek arvien trakāk. Pie kā vērsties ar šo problēmu? Blakus esošā Vīksnes iela ir salabota, bet mūsu mazā teritorija nav skarta.

Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija informē, ka Kurzemes prospektā 144, 146 un 148 2018.gadā remontdarbi netika paredzēti. Tomēr – izvērtējot piebraucamo ceļu tehnisko stāvokli, Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija šo objektu ir iekļāvusi to Kurzemes rajona iekškvartālu sarakstā, kuriem būtu jāorganizē seguma remonts.

 

#2113 Valoda 2018-01-18 08:34:43
Cik reizes gadā notiek domes organizētie latviešu valodas bezmaksas kursi? Kas pārsvarā izmanto šos kursus? Mana paziņa nokavēja pieteikšanos, jo pāris dienās viss ir aizņemts. Un, lai arī pieteicāmies jaunumiem, tie netika saņemti uz e-pastu…lai uzzinātu, ka var sākt pieteikties!!!

Latviešu valodas bezmaksas kursus Rīgas domes nodrošina katru gadu. Kursus var apmeklēt Rīgā deklarēti iedzīvotāji, izņemot bezdarbniekus (ja ir oficiāls statuss un ir uzskaitē NVA) un skolēni. Informācija par kursiem tiek publicēta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta tīmekļa vietnē www.iksd.riga.lv.
Lietotājiem, kas pieteikušies uz jaunumiem šajā tīmekļa vietnē katru vakaru pienāk informācija par tajā dienā publicēto, tajā skaitā arī par kursu sākšanos. Arī šobrīd šajā tīmekļa vietnē ir informācija par pieteikšanos kursiem – http://www.iksd.riga.lv/public/90615.html (arī RU un EN versijās). Pagaidām kursu īstenotāji ir nokomplektējuši grupas, kuras mācīties sāks pavasarī, bet vēl, ļoti iespējams, var pieteikties uz mācībām rudenī, taču tad ir jāsazinās ar kursu īstenotājiem (kas minēti šajā tīmekļa vietnē) jau tūlīt!!!

 

#2112 Valters 2018-01-17 11:14:08
Pēdējos gados Rīgā daudz ielas remontē un nav tā kā ar valsts ceļiem, kad dzird ziņās, ka kaut kur kaut kāds nogruvums un mašīnas nevar braukt utt. Es domāju, ja Rīga tā turpinās remontēt ceļus kā pēdējos gados, tad drīz visi būs pabeigti un Rīgas dome varēs iet palīgā valstij ar valsts ceļiem. Tas tik būtu interesanti, ka ziņās saka Rīgas Dome iedod finansiālo atbalstu valsts ceļu sakārtošanā.:D

Šis ir mazliet dīvains jautājums, šķiet, ka radio klausītājs ir pārpratis informāciju, jo Rīgas pilsētas pašvaldība, tāpat kā citas, saņem valsts piešķirtās mērķdotācijas pašvaldību autoceļiem un ielām. 2018.gadā šī mērķdotācija ir 10.7 miljoni eiro.

 

#2111 Viktorija 2018-01-17 09:00:38
Kādi Rīgas ielu remonti gaidāmi šogad? Vai atkal jārēķinās ar lieliem sastrēgumiem?

• Segums tiks atjaunots: Merķeļa ielā, Krasta ielā no Salu tilta līdz Ogres ielai, Brīvības ielā no Bruņinieku ielas līdz Gaisa tiltam, Oskara Kalpaka bulvārī no Brīvības bulvāra līdz Krišjāņa Valdemāra ielai.
• Pārbūve vai jaunu objektu būvniecība tiks uzsākat: Flotes ielas pārbūve, Veloceļa ” Imanta – Daugavgrīva” izbūve, Jūrmalas gatves 3 (trīs) joslu pieslēgums Kurzemes prospektam pie Zolitūdes ielas izbūve, Eiženijas ielas posmā no Dzirciema ielas līdz Ķiršu ielai pārbūve, Aleksandra Grīna bulvāra pārbūve no Bāriņu ielas līdz Daugavgrīvas ielai Veloceļa «Centrs – Ziepniekkalns” izbūve, Dandāles ielas pārbūve, Lietus kolektora remonts Kazdangas ielā, Veloceļa izbūve un seguma atjaunošana Turgeņeva ielā, Brasas pārvada pār dzelzceļu pārbūve, Augusta Deglava ielas satiksmes pārvada pārbūve, Garās ielas pārbūve (rajona ielas pagarinājums), Augusta Deglava Lubānas ielas un A.Deglava ielas ar Juglas ielu apļveida krustojuma rekonstrukcija.
• Tāpat tiks uzsākti šādu ES līdzfinansēto projektu izbūves darbi: Satiksmes pārvada pāri dzelzceļa sliežu ceļiem “Rīga-Skulte” ar pievedceļiem 1.kārtas projektēšana un izbūve I kārta – Vagona ielas, Ata ielas, Augšielas un A.Deglava ielas satiksmes pārvada pārbūve, Salu tilta komplekss. 2.kārtas atjaunošana, pārbūve un izbūve, Austrumu maģistrāles posma “Ieriķu iela – Vietalvas iela” projektēšana un izbūve.
• Tāpat tiks veikta vairāku autonovietņu izbūve mikrorajonos un vairāku krustojumu pārbūve.
• Jāmin, ka veikt remontdarbus uz brauktuvēm nav iespējams bez lielākiem vai mazākiem satiksmes ierobežojumiem. Remontdarbi tiks uzsākti iestājoties labvēlīgiem laika apstākļiem un turpināsies līdz ziemas iestāšanās, apjomīgākos remontdarbus koncentrējot tieši vasarā, kad skolēniem ir brīvlaiks un pilsētas ielās samazinās transportlīdzekļu skaits.

2 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
Aija
6 gadi

Labdien!
Paldies par iespēju tiešā veidā uzdot jautājumus pilsētas vadībai un saņemt atbildes, tas ir ļoti noderīgs instruments dialogam ar sabiedrību.
Mans jautājums skar VEF tiltu, mani interesē tilta tehniskais stāvoklis, vai tas ir atbilstošs noslodzei ikdienā , vai ir plānota un kad notiks tilta tehnisko un vizuālo parametru uzlabošana?

Paldies!

Vasja
6 gadi

1. Vai ir plānots tuvākajā laikā mainīt satiksmes organizāciju Starta ielas posmā no Lēdmanes ielas līdz Gustava Zemgala Gatvei. Starta iela ir pārvērtusies par apkārtējo biroju un rūpnīcu darbinieku stāvvietu, kur nav iespējams samainīties divām automašīnām. īpaši aktuāli tas ir no rītiem, kad pa Ropažu -> Lēdmanes ielu -> Starta ielu brauc daudzi autobraucēji un pa starta ielu pretējā virzienā nav iespējams pārvietoties. Apkārtējo māju iedzīvotāji, jau ir pieņēmuši radikālus līdzekļus zālāju izbraukātājiem novietojot savas mājas priekšā pamatīgus betona bluķus.
2. Kad beidzot kāds sāks reāli izvērtēt reklāmas stabu izvietošanu ielas malās, lai tie neaizsegtu redzamību izbraucot no pagalmiem uz maģistrālām ielām. Pagaidām no RDSD esam saņēmuši tikai formālu atrakstīšanos, ka problēma nav konstatēta un viss atbilst prasībām.


Aktualitātes