11.maijs. Balinskis: Pret Vāciju jāspēlē sava spēle, jānosaka spēles temps un jācīnās tikai par uzvaru

11.maijs. Balinskis: Pret Vāciju jāspēlē sava spēle, jānosaka spēles temps un jācīnās tikai par uzvaru

11.05.2018

Latvijas izlases aizsargs Uvis Balinskis pēc šī rīta treniņa atzina, ka hokejisti vakar aizvadīja ļoti labu spēli pret ASV (2:3, papildlaikā): “Mēs cīnījāmies ar viņiem, un bija visas iespējas dabūt uzvaru, bet kā sanāca, tā sanāca.” Viņš pats šajā mačā guva savus pirmos vārtus izlases sastāvā Pasaules čempionātos. Šajā epizodē Teodors Bļugers atdevis piespēli, un Balinskis no zilās līnijas metis pa vārtiem “ar domu par golu”, un ripa veiksmīgi iekrita vārtos. Balinskis izteica pieņēmumu, ka amerikāņi nebija gatavi tam, ka Latvijas izlase tik labi spēlēs un izrādīs tādu pretestību. Savukārt, vērtējot čempionātu kopumā, aizsargs pieminēja nepatīkamo zaudējumu Somijai, taču ir izcīnītas uzvaras, un izlase cīnās par vietu ceturtdaļfinālā, “tas ir galvenais, un pagaidām viss ir kārtībā”.

Balinskim šis ir otrais Pasaules čempionāts, un, atšķirībā no pērnās debijas, šogad treneri viņam vairāk uzticas, taču arī pats viņš jūtas labāk nekā pirms gada. “Es jau pagājušajā gadā biju iejuties izlasē, bet šogad jūtos vel labāk,” sacīja Uvis, piebilstot, ka arī šogad kā gados vienam no jaunākajiem izlases hokejistiem, pēc treniņa vēl gadoties savākt no laukuma ripas, taču “nav vairs tik traki”.

Par rītdienas pretiniekiem Vācijas valstsvienību Balinskim pagaidām informācijas vēl nebija, taču viņš uzsvēra, ka “ir jāgatavojas, jāspēlē sava spēle, jānosaka spēles temps un jācīnās tikai par uzvaru”!

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes