12.maijs. Ķēniņš: Spēlējām solīdi visās trīs zonās, bloķējām metienus, Elvis, kā vienmēr, bija fantastisks vārtos.

12.maijs. Ķēniņš: Spēlējām solīdi visās trīs zonās, bloķējām metienus, Elvis, kā vienmēr, bija fantastisks vārtos.

12.05.2018

Latvijas izlases uzbrucējs un pirmo vārtu autors mačā pret Vāciju (3:1) sacīja, ka spēlētāji izgājuši uz maču gatavi tam: “Zinājām, ka viegli nebūs. Spēlējām tā kā ar amerikāņiem, solīdi visās trīs zonās, bloķējām metienus, Elvis, kā vienmēr, bija fantastisks vārtos. Tas arī mums deva uzvaru.”

Pirms sava vārtu guvuma Ķēniņš redzējis, ka pretinieku aizsargs dosies ar ripu gar apmali. “Es bišķiņ pašmaucos, zināju, ka viņš ir tāds jaunais, kuram trīc rokas, pabiedēju viņu, un viņš man atdeva ripu. Balcers aizgāja, paņēma ripu, atdeva Ābolam, un, protams, Ābols izdarīja visu,” epizodi atmiņā atsauca Ķēniņš. Par bīstamo momentu, kas brīdi pirms tam bija pie Latvijas izlases vārtiem, kad pretinieki divatā izslidoja pret Merzļikinu, un pēdējā brīdī patraucēt metienu paguva Ralfs Freibergs, uzbrucējs izteicās, ka hokejs mūsdienās ir tik ātrs, ka šādas epizodes gadās. “Ja uztaisa lielu seivu, tad pārsvarā vienmēr sanāk otrādāk, ka kāds iemetīs,” piebilda Ķēniņš.

Par nākamajiem pretiniekiem – Kanādas izlasi – viņš neko nekomentēja, vien uzsvēra, ka spēlētāji tagad izbaudīs šo uzvaru, un rīt domāsim par turpmākajām spēlēm.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes