14.maijs. Bukarts: Pret Kanādu jābūt gataviem spēles sākumam, jāliek viņiem sajust, ka nekāda pastaiga nebūs

14.maijs. Bukarts: Pret Kanādu jābūt gataviem spēles sākumam, jāliek viņiem sajust, ka nekāda pastaiga nebūs

14.05.2018

Latvijas izlase pirms spēles ar Kanādu šorīt aizvadīja treniņu, kurā piedalījās visi spēlētāji, izņemot Uvi Balinski, kurš mačā pret Vāciju guva savainojumu. Pēc tā komandas kapteinis Roberts Bukarts sarunā ar žurnālistiem uzsvēra, ka kanādiešiem visi spēlētāji ir no NHL, tādēļ pašiem jābūt kā komandai, ģimenei, “tad mums ir iespējas, jo treneris teica, ka viņi negrib spēlēt kā komanda, bet katrs kā zvaigzne. Jācenšas palīdzēt Gudļevskim ieiet spēlē, cerams, viņš nostāvēt tāpat kā Sočos.”

Bukarts sacīja, ka vienlīdz labā līmenī jāaizvada visa spēle: “Tu jau vari iesākt labi, bet otro un trešo trešdaļu slikti spēlēt – tad arī nekas nebūs. Ir jāspēlē 60 minūtes! Skaidrs, ka ir jābūt gataviem spēles sākumam, jāliek viņiem sajust, ka nekāda pastaiga nebūs, ka mēs esam atnākuši cīnīties par punktiem, un tad jau redzēs, kā spēle iegrozīsies.” Viņš arī norādīja, ka par kanādiešu spēku nevar spriest pēc Rīgā aizvadītās pārbaudes spēles, jo tad pretinieki bija nesen “sabraukuši kopā, kāds bija tikko sācis trenēties”, taču tobrīd viņi bija daudz labāki. Tajā pašā laikā Bukarts uzsvēra, ka Latvijas izlase pasaules čempionāta laikā ir ievērojami progresējusi: “Ja mēs salīdzinām to Latvijas izlasi, kas spēlēja Rīgā pret Kanādu, un šobrīd, domāju, ka tās ir divas dažādas komandas.”

Viņš arī atzina, ka vakar lielākajai daļai spēlētāju iedotā brīvdiena bija pirmā kopš pārbaudes spēlēm ar Slovākiju, un hokejisti to izmantojuši, lai izgulētos, atpūstos un atjaunotu spēku, bet vakarā izlase devusies kopīgās vakariņās.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes