14.maijs. Klutjē: Latvijas izlase vienmēr spēlē ar pilnu jaudu, nenoskaņošanās spēlēm var novest pie nepatikšanām

14.maijs. Klutjē: Latvijas izlase vienmēr spēlē ar pilnu jaudu, nenoskaņošanās spēlēm var novest pie nepatikšanām

14.05.2018

Latvijas izlases treneris Žaks Klutjē pēc šī rīta treniņa izteicās, ka pēdējos mačos komanda ir labi nospēlējusi aizsardzībā, īpaši pret Vāciju. Kopā ar labu vārtsarga spēli, tas ļāva izcīnīt uzvaru. Viņš uzsvēra, ka šovakar pret Kanādu būs jāspēlē ļoti labi gan ar ripu, gan bez tās. “Latvijas izlase vienmēr spēlē ar pilnu jaudu, nenoskaņošanās spēlēm var novest pie nepatikšanām. Protams, mēs atceramies, cik nopietna spēle būs rīt, tādēļ šovakar mums mačs jāpabeidz uz labas nots, lai būtu gatavi rītdienai,” sacīja treneris. Būtiski būšot izdarīt daudz metienus pa vārtiem, un to priekšā radīt burzmu, lai vārtsargam apgrūtinātu redzamību.

Viņš arī atzina, ka mačam pret Kanādu jau varētu tikt pieteikts Edgars Siksna (par ko gan tikšot lemts pēcpusdienā), lai varētu spēlēt ar pilniem četriem uzbrucēju virknējumiem un sešiem aizsargiem un turētos līdzi pretinieku ātrumam. Treneris arī izteicās, ka Uvim Balinskism, kurš mačā pret Vāciju guva savainojumu, iespējams šis čempionāts vēl nav beidzies: “To mēs redzēsim rīt, bet cerams, ka viņš pret Dāniju varēs spēlēt.”

Klutjē sacīja, ka spēlētājiem vakar iedotā brīvdiena bija ļoti būtiska, lai “uzpildītu degvielu”, īpaši tiem, kuriem ir liels spēles laiks kā Sotniekam, turklāt šādas atpūtas dienas izlases hokejistiem nebija ilgu laiku.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes