5.maijs. Ābols: Mača sākumā gāja grūti, taču komanda nevienā momentā spārnus nenolaida

5.maijs. Ābols: Mača sākumā gāja grūti, taču komanda nevienā momentā spārnus nenolaida

05.05.2018

Otro vārtu autors Pasaules hokeja čempionāta ievadspēlē pret Norvēģiju (3:2, papildlaikā) sarunā ar žurnālistiem izteicās, ka mača sākumā mūsējiem gāja grūti, taču nevienā momentā komanda spārnus nav nolaidusi, jo Latvijas hokejisti spēlēja mazliet labāk, vairāk kontrolēja ripu, un viņu uzbrukumi bija bīstamāki. Līdz ar to izcīnīt svarīga uzvara, un puiši ir priecīgi, ka izdevās vinnēt.

Pirmajā pārtraukumā valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs ieviesa nelielas korekcijas, taču arī uzsvēra, ka komanda spēlēja labi presingoja pretinieku un neļāva tam lielu vaļu, un teica tā turpināt, ko puiši arī darīja. Ābola ieskatā, varbūt trešās trešdaļas sākums neizdevās tik labs, ka vajadzēja, taču spēlētāji ir spējuši savākties.

Par saviem pirmajiem gūtajiem vārtiem Pasaules čempionātos Ābolam bija liels prieks, kas arī bija redzams no malas. Kombinācija, pēc kuras tie tika gūti, bijusi “atstrādāta” treniņos: “Miķelis Rēdlihs superīgi nospēlēja pie borta (…), tad Karsums atdeva fenomenālu piespēli, un man veiksmīgi iekrita, kā Lauris teiktu – mēsliņš.”

Par Rūdolfa Balcera sniegumu Ābols atzina, ka komentāri ir lieki. Arī viņš pats viņa manevrus uzvaras vārtu guvumā skatījies no rezervistu soliņa “ar žokli vaļā”. Savukārt mača pamatlaika izskaņā, kad tiesneši pētīja videoierakstu, lai pārbaudītu, vai norvēģi neguva vārtus, Ābolam, kurš šo epizodi neredzēja, cauri prātam izskrējušas atmiņas no 2015.gada Pasaules čempionāta, kad mača izskaņā uzvaras vārtus guva Vācija. Turklāt arī skaņa, ar kādu ripa atsitās pret vārtu stabiņu, nebija raksturīga šādām situācijām. “Biju ļoti priecīgs, kad tiesnesis iznāca laukumā un pateica, ka vārtu guvuma nebija.”

Pirms spēles Ābolam uztraukuma nav bijis, tā vietā bijis prieks atgriezties Pasaules čempionātā. Turklāt, izejot laukumā, izdzirdot, un ieraugot līdzjutējus, bijis liels saviļņojums. Lai arī viņu Herningā nav tik daudz kā iepriekšējos Pasaules čempionātos, viņi bija “tāpat skaļi un bija liels prieks spēlēt.”

Tā kā Latvijas izlasei izdevās atspēlēties no rezultāta 0:2, divus izcīnītos punktus Ābols novērtēja kā labu panākumu.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes