5.maijs. Hārtlijs: Spēlētāji ne brīdi nepadevās, un tā ir šīs komandas “firmas zīme”

5.maijs. Hārtlijs: Spēlētāji ne brīdi nepadevās, un tā ir šīs komandas “firmas zīme”

05.05.2018

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc uzvaras pār Norvēģijas valstsvienību (3:2, papildlaikā) uzsvēra, ka ne vien divu vārtu autors Rūdolfs Balcers, bet visa komanda ir aizvadījusi lielisku spēli. Pēc teicama sākuma pretinieki guva divus vārtus – pirmajos uzbrucējs izpildīja vienu labākajiem plaukstas metieniem, kādus viņš redzējis, otrā gadījumā vārtu priekšā pretinieki nosedza redzamību mūsu vārtsargam – un piepeši Latvijas izlase nonāca iedzinējos ar 0:2. Taču spēlētāji ne brīdi nepadevās, un tieši tā ir šīs komandas “firmas zīme” – turpināt cīnīties. “Mēs guvām vienus vārtus, tad pēc Karsuma piespēles Ābols izlīdzināja rezultātu, un savā pirmajā spēlē izlasē Balcers atnesa uzvaru.”

Hārtlijs norādīja, ka norvēģi spēlēja ļoti disciplinēti aizsardzībā, un ar to ir izskaidrojams tikai viens nopelnītais skaitliskais vairākums. Atslēgas moments mačā bija, kad Latvijas izlase trīs reizes 2.perioda izskaņā labi nospēlēja skaitliskajā mazākumā, vairākās epizodēs lieliski nospēlēja Elvis Merzļikins, un komanda varēja doties otrajā pārtraukumā ar tikai vienu vārtu deficītu.

Brīdī, kad spēles beigās tiesneši pētīja videoierakstu, lai pārbaudītu, vai norvēģi neguva trešos vārtus, Hārtlijs sazinājies ar Latvijas izlases videotreneri Pēteri Gromu, un viņš pārliecinājies, ka ripa trāpīja pa vārtu stabiņu un pārlikti, un, iespējams, ar to bija skaidrojama šādām epizodēm neraksturīgā skaņa. “Šis moments varēja mūs nogalināt, bet, par laimi, ripa neielidoja vārtos,” atzina Hārtlijs.

Otrajā trešdaļā Ronalda Ķēnina noraidījuma izskaņā Latvijas izlase vairāk nekā desmit sekundes spēlē ar pieciem laukuma spēlētājiem, un viņiem kā sestais pēc soda izciešanas pievienojās Ķēniņš, taču šo epizodi tiesneši nepamanīja. Hārtijs atzina, ka tobrīd pārāk ātri laukumā izlēcis Rūdolfs Balcers: “Viņš, iespējams, ļoti vēlējās gūt vārtus, bet es viņam pateicu, lai tos pietaupa papildlaikam.”

Tajā kā pirmie Latvijas izlases sastāvā laukumā devās Andris Džeriņš, Oskars Cibuļskis un Balcers. Hārtlijs pēc spēles norādīja, ka nav no tiem treneriem, kuri jau pirms mača izlemj, kas spēlēs papildlaikā, ja tāds pienāks. Viņš vadās no pretinieku sastāva: “Džeriņš ir ļoti gudrs spēlētājs, Balceram ir labs ātrums un veiklas rokas, Cibuļskis aizvadīja labu spēli. Es redzēju, ka norvēģiem papildlaiku nesāka Matiss Olimbs, tādēļ nospriedu, ka viņi vairāk koncentrēsies uz spēli aizsardzībā. Uzvaras vārtu guvumā Cibuļskis ļoti labi nospēlēja vārtu priekā un nobloķēja pretinieku, savukārt Balcera gols, iespējams, būs skaistākais visā turnīrā.”

Jau šovakar Latvijas izlases treneri sāks gatavoties rītdienas spēlei pret Somiju, un rīt no rīta spēlētājiem par nākamo pretinieku arī būs sagatavots videomateriāls. Rītdienas treniņš būs īss, tajā uz ledus visi spēlētāji nedosies, jo turnīrs ir garš un nav vajadzības izšķiest pārāk daudz spēkus.

Hārtlijs arī apstiprināja, ka rīt vārtos stāsies Kristers Gudļevskis, un piebilda, ka Latvijas izlasei ir paveicies, jo tai ir divi labi vārtsargi, un treneriem tā esot ļoti laba sajūta.

Viņš arī īpašu “paldies” pateica Latvijas izlases līdzjutējiem, viņam bija sajūta, it kā spēle notiktu Rīgā!

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes