5.maijs. Merzļikins: Komandas spēle man ļoti apmierina, bet paša sniegumā neapmierina pirmais periods

5.maijs. Merzļikins: Komandas spēle man ļoti apmierina, bet paša sniegumā neapmierina pirmais periods

06.05.2018

Latvijas izlases vārtsargs Elvis Mezļikins pēc uzvaras pār Norvēģiju (3:2, papildlaikā) atzina, ka paša sniegums pirmajā trešdaļā viņu nepamierina, jo viņš nebija gatavs spēlei no pirmā iemetiena. Pirms mača viņam bija neliels satraukums, taču tas ir mazs attaisnojums. “Komanda ticēja tam, ka var uzvarēt no pirmās līdz pēdējai minūtei, čali padarīja nenormāli lielu darbu, bloķēja daudz metienu, tā ka spēle man ļoti apmierina, bet paša sniegumā neapmierina pirmais periods,” paškritisks bija Merzļikins. Viņš piekrita, ka pirmajā vārtu guvumā Norvēģijas uzbrucējs Anderss Bastiansens ļoti precīzi trāpīja ripu vārtu augšēja stūrī, taču tuvo stūri vārtsargam ir jānosedz. Turklāt Šveices hokeja čempionāta finālsērijā Merzļikins šādus vārtus nebija ielaidis, lai gan pretinieki vairākkārt centās viņu šādi pārspēt. Savukārt attiecībā par otro vārtu zaudējumu Merzļikins izteicās, ka neredzēja metiena brīdi, taču arī šajā gadījumā paša darbība viņu neapmierināja, jo “varēju redzēt, varēju labāku pozīciju pameklēt, vienmēr var kaut ko labāk izdarīt”.

Brīdī, kad spēles izskaņā tiesneši skatījās videoatkārtojumu, lai pārliecinātos, vai Norvēģija neguva vārtus, Merzļikins bija drošs, ka vārtu guvuma nebija, jo viņš bija ar acīm izsekojis ripas lidojumam un redzējis, ka tā atsitas pret vārtu konstrukciju un izlido atpakaļ laukumā. Viņš pat piedāvājis vienam no pretinieku spēlētājiem derības, taču tas atteicies.

Par patriotisko ekipējumu Merzļikins pastāstīja, ka tas izstrādāts “Bauer” rūpnīcā. Viņš pats zinājis, ka vēlas, lai uz ekipējuma būtu attēlota gan Milda, gan Saules stari, gan lauva, viņam piedāvāti pieci dizaina varianti, kurus viņš mazliet pielabojis līdz tapa pašreizējais.

Taujāts par attiecībām starp izlases vārtsargiem, Merzļikins uzsvēra, ka tās ir ļoti labas. Visi trīs viens otram palīdz, un arī mačā pret Norvēģiju pēc pirmās trešdaļas Kristers Gudļevskis Elvi uzmundrinājis “Mēs esam komanda, mēs esam ģimene, un atbalsts ir svarīgs, lai mēs gūtu punktus!” piebilda Merzļikins.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes