6.maijs. Hārtlijs: Daudziem Latvijas izlases hokejistiem ir jāuzlabo savs sniegums

6.maijs. Hārtlijs: Daudziem Latvijas izlases hokejistiem ir jāuzlabo savs sniegums

07.05.2018

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc sakāves mačā ar Somiju atzina, ka vienīgais pozitīvais secinājums pēc šādas spēles ir tas, ka neviens jo spēlētājiem neguva savainojumu. “Mums tika pasniegta hokeja meistarklase. Pretinieki bija acīmredzami meistarīgāki par mums. Turpretī Latvijas izlases spēlētāji pieņēma sliktus lēmumus un pieļāva kļūdas, ko nevar atļauties pret tādiem hokejistiem. Viņi bija daudz ātrāki, turpretī mēs nevajadzīgi sarežģījām spēli. Taču tā ir tikai viena spēle, kas jāaizmirst, un rīt mums būs labs treniņš,” sacīja Hārtlijs, piebilstot, ka viņam ir žēl Kristera Gudļevska, kurš tika pamests vienatnē. Treneris arī uzsvēra, ka daudziem Latvijas izlases spēlētājiem ir ievērojami jāuzlabo savs sniegums.

Par vārtsargu maiņu mača laikā Hārtlijs neesot domājis, jo šāds spēles iznākums nav Gudija vaina. “Viņš ir cīnītājs, un man šķita, ka ir pareizi viņu paturēt laukumā, lai gan tajā pašā laikā tas nebija godīgi pret viņu, jo viņš to nebija pelnījis,” sacīja treneris.

Trešajā trešdaļā Latvijas izlasē laukuma nedevās Mārtiņš Karsums un mazāks spēles laiks tika dots arī citiem potenciālajiem komandas līderiem. Hārtlijs atklāja, ka šādi rīkojies, lai viņus pasaudzētu un neriskētu ar savainojumiem, jo spēles liktenis jau bija izšķirts, un dotu iespēju Frenkam Razgalam, Ņikitam Jevpalovam un Rihardam Bukartam salīdzināt savus spēkus ar NHL zvaigznēm: “Tā bija mācību stunda visai komandai.”

Hārtlijs arī pagaidām vēl nevarēja atbildēt, vai tiks veiktas izmaiņas spēlētāju virknējumos, taču uzsvēra: “Mēs gaidām lielāku pienesumu no komandas līderiem. Izmaiņas parasti tiek veiktas, lai piešķiltu komandai dzirksteli. Mums ir nepieciešams atrotīt piedurknes un turpināt spēlēt kā komandai.”

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes