6.maijs. Masaļskis: Trenera darbs nav tik redzams kā laukumā, bet arī ir interesants, emocionāls un saspringts

6.maijs. Masaļskis: Trenera darbs nav tik redzams kā laukumā, bet arī ir interesants, emocionāls un saspringts

06.05.2018

Latvijas izlases treneris Edgars Masaļskis, kurš kā vārtsargs piedalījās piecpadsmit Pasaules hokeja čempionātos pēc šī rīta treniņa sarunā ar žurnālistiem atzina, ka piedalīties šajā turnīrā pašreizējā statusā nevis kā spēlētājam ir “savādāk, bet arī interesanti”. Vilkt formu un pašam doties laukumā viņam vairs negriboties – tādas sajūtas gan bijušas vēl pagājušā gada rudenī, kad viņš iekļāvās Rīgas “Dinamo” treneru sastāvā, taču nu jau tās ir pārgājušas.

Atšķirība starp spēlētāja un trenera ikdienu esot tādā, ka agrāk Masaļskim bija jādara tas, ko liek citi, bet tagad ir vairāk brīvā laika. Līdz ar to viņš var mazāk pagulēt, bet vairāk paskriet vai padarboties sporta zālē. Tāpat arī trenerim esot jāskatās vairāk hokeja spēļu.

Latvijas izlasē Masaļskis strādā ar vārtsargiem, un spēļu laikā nav vis uz soliņa, bet vēro maču no masu mediju vietām līdzās videotrenerim Pēterim Gromam. Spēles laikā viņš sazinās ar valstsvienības galvenā trenera Boba Hārtlija palīgu Arti Ābolu, savukārt Hārtijs komunicē ar Gromu un dod viņam rīkojumus, kuras mača epizodes “izgriezt” no videomateriāla, lai tās spēles pārtraukumā vai pēc tās parādītu spēlētājiem.

Saskaņā ar Masaļska teikto atsevišķu videotreniņu vārtsargiem ar nākamo pretinieku raksturīgākajām darbībām uzrukumā nav, jo komandas ir aizvadījušas tikai vienu vai divas spēles, taču čempionāta turpinājumā, kad tiks ievākta plašāka informācija, tādi notikšot.

Tā vēl pirms gada, diviem Masaļskis ar Elvi Merzļikinu un Kristeru Gudļevski bija spēlētāji, kā trenerim attiecības ar viņiem esot savādākas: “Es palīdzu ar padomiem, un viņi uztver, ko es saku. Es arī nekad nebūšu tāds kurš teiks – tikai tā un ne savādāk, līdz ar to, mēs kopā apspriežam treniņu uzdevumus un vingrinājumus, un tad tos kopā pildām. Viņi noteikti ir viegli audzēkņi!” Jautājumā par to, kurš konkrētajā spēlē dosies laukumā, galavārds ir Hārtlijam, taču viņš to iepriekš apspriež ar visiem treneriem. Latvijas izlases trešajam vārtsargam Matīsam Kivleniekam, pēc Masaļska teiktā, nav viegla situācija, jo viņš treniņos maz tiek laukumā, taču viņam ir jāuztur sevi labā kondīcijā, lai nepieciešamības gadījumā varētu spēlēt. Spēlētājs to saprot, esot pozitīvs un ar savu pozitīvismu palīdzot arī komandas biedriem justies labāk. Tas, vai Kivlenieks šajā čempionātā piedzīvos debiju valstsvienībā, būšot atkarīgs no turnīra ritējuma.

Taujāts par šī vakar pretinieces – Somijas izlases – stiprajām pusēm, Masaļskis norādīja, ka tā ir ļoti jauna komanda, kas ļoti ātri slido, un grūtākais būs apturēt viņu ātros uzbrukumus un pašiem noturēt pretinieku piedāvāto tempu: “Protams, mēs neejam laukumā zaudēt. Mēs katrā spēlē cenšamies gūt punktus, un šī nebūs izņēmums!”

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes