8.maijs. Hārtlijs: Komanda spēlēja disciplinēti, realizēja divus skaitliskos vairākumus un tā sodīja pretiniekus par viņu provokācijām

8.maijs. Hārtlijs: Komanda spēlēja disciplinēti, realizēja divus skaitliskos vairākumus un tā sodīja pretiniekus par viņu provokācijām

08.05.2018

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc uzvaras pār Dienvidkoreju (5:0) uzsvēra, ka komanda spēlēja disciplinēti, realizēja divus skaitliskos vairākumus un tādējādi sodīja pretiniekus par viņu provokācijām. “Labu spēli aizvadīja Elvis Merzļikins, arī visi uzbrucēji un aizsargi. Mēs zinājām, ka korejieši mēģinās presingot, taču tikām ar to galā un aizvadījām labu spēli,” piebilda treneris.

Pēc mača Hārtlijs pārmija asus vārdus ar Dienvidkorejas izlases treneri par nepamatoti netīro spēli. Viņš uzsvēra, ka hokejs ir sacensība, un Latvija aizvadīja korektu maču pret Somiju arī, būdama iedzinēju lomā, nevis mēģināja savainot pretiniekus. Izlasē Pasaules čempionātam var pieteikt tikai 25 spēlētājus, tādēļ rupjību dēļ gūti savainojumi var dārgi maksāt. Par Andra Džeriņa un Mārtiņa Karsuma savainojumu nopietnību treneris uzreiz pēc mača neko nezināja teikt.

Par situāciju, kad pirmos vārtus Latvija guva, spēlējot četratā, jo viens no spēlētājiem nomaiņas laikā neizgāja laukumā, Hārtlijs atzina, ka pie vainas bijis viens no uzbrucējiem, kurš sajaucis malas un domājis, ka viņa pozīcijas uzbrucējs jau ir devies laukumā, taču šādas lietas gadās.

Veicot izmaiņas uzbrucēju virknējumos, Hārtlijs centies sabalansēt maiņas, un tas deva rezultātu, jo izdevās gūt piecus vārtus un izveidot vēl virkni bīstamu momentu. Savukārt par to, ar kuriem maiņas partneriem varētu spēlēt Teodors Bļugers, kurš rīt pievienosies valstsvienībai, treneris vēl nav domājis: “To es darīšu tad, kad viņš būs klāt. Var notikt daudz kas – ja nu viņš pazaudē somu vai atceļ viņa reisu? Līdz ar to pašlaik par to runāt ir pāragri.”

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes