Ar dziesmu par dzīvi – Ivars Ījabs

Ar dziesmu par dzīvi – Ivars Ījabs

24.10.2018

26. oktobra raidījumā „Ar Dziesmu par dzīvi” pie Jāņa Šipkēvica viesosies brīvi praktizējošs latviešu politologs – Ivars Ījabs.

Ivara izglītība — autodidakts, asociētais profesors Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļā. Studējis loso ju Latvijā un Vācijā. No darba brīvajā laikā nododas vaļaspriekiem — peldēšanai, slēpošanai, politisko ideju vēsturei, politikas teorijai un nacionālisma studijām.

Kādā intervijā LA, Ivars Ījabs par savu nodarbi saka: „Esmu sapratis vienu lietu – ja pārkāp kādu noteiktu kritikas līniju, tad esi iesaistījies nevis zinātniskā argumentācijā, bet politiskā cīņā un rēķinies ar visām izrietošajām konsekvencēm – negatīvu komentāru birumu u. c. Politika ir pietiekami nežēlīga lieta. Ja tu tajā kautiņā lien, tevi arī sitīs. Priekšstatam, ka ir kaut kādi vispārcilvēcisko vērtību pārstāvji, kas drīkst izteikt politiskus spriedumus, vienlaikus pretendējot, ka viņi atrodas ārpus politikas, es neticu. Ja intelektuālis izsakās par politiku un dara to ar saviem līdzekļiem, viņš kautiņā ir iekšā.”

Raidījuma ieraksts:

1 Komentārs
Inline Feedbacks
View all comments
Janis
5 gadi

Video unavailable
This video contains content from [Merlin] PIAS, who has blocked it in your country on copyright grounds.


Aktualitātes