Par aktuālo Rīgā (25.10.)

Par aktuālo Rīgā (25.10.)

29.10.2018

Uzdod savu jautājumu šeit

 

#2321 Jānis Teivišs 2018-10-05 08:50:29
Kad tiks nolīdzināts grants segums Rīgā, Pastendes ielā, sen te tas nav darīts. Vai ir paredzēts asfaltbetona segums tuvākā nākotnē?

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka Pastendes ielas planēšana tiks veikta 2018. gada rudenī, pirms sala iestāšanās.

 

#2320 Mārtiņš 2018-10-04 19:27:28
Sveiki. Jautājums par pagriezienu uz Smārdi no Ventspils šosejas braucot no Rīgas. Vai ir paredzēta un ja nav, tad kāpēc, kāda bremzēšanas josla pa kreisi, lai nogrieztos uz Smārdi. Šobrīd tur ir nepatīkami ass un grubuļains (deformējies asfalts) 90° pagrieziens no šosejas. Manā skatījumā ļoti bīstams, jo no mugurpuses vienmēr brauc rinda ar mašīnām, kurām pēkšņi no 90+km/h jāsabremzējas līdz 30-50km/h, jo kāds mēģina nogriezties. Arī no Tukuma puses braucot ja griežas pa kreisi uz Smārdi nav iespējams apbraukt auto. Vai ir paredzētas kādreiz kādas izmaiņas/paplašinājums šai krustojumā? Paldies.

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka jautājumā aprakstītā vieta atrodas apmēram 40km no Rīgas administratīvās robežas.

 

#2319 Ivars 2018-10-04 14:55:13
Labdien, Amerika kungs! Uz Rīgas satiksmes transporta līdzekļiem augustā, septembrī un oktobra sākumā bija redzama kāda Saskaņas deputāta kandidāta smaidīgā seja un Rīgas domes priekšsēdētāja ne tik smaidīgais ģimentnis. Cik šādi “reklāmas bukleti” uz transportlīdzekļiem pārvietojās pa Rīgu pārvadājot pasažierus? Droši vien uz jautājumu cik izmaksā viena šāda transporta līdzekļa aplīmēšana jūsu atbildē tiks ietverts vārds komercnoslēpums un atbildi mēs neuzzināsim. Tāpēc to arī neuzdošu. Paldies!

Reklāmas izvietošana uz sabiedriskā transporta ir nodota SIA “Pilsētas līnijas” pārziņā un tā ir pieejama ikvienam interesentam. SIA “Pilsētas līnijas” kontakti ir pieejami www.rigassatiksme.lv. Savukārt, izdevumi par šādas reklāmas izvietošanu ir jāiekļauj katras partijas priekšvēlēšanu izdevumu atskaitēs.

 

#2318 MonikaM. 2018-10-02 14:16:25
Labdien. Nesen ar ģimeni uzsākām dzīvi Rīgā. Sākam iepazīties ar piedāvātajām atlaidēm un bezmaksas iespējām. Mūsu ģimenē ir divi bērni 5 un 13 gadus veci. Sakiet lūdzu, kur mēs pieaugušie un kur bērni var brīvajā laikā bezmaksas sportot? Bērniem interesētu arī pēcskolas izglītojošie pulciņi, kas nav skolas telpās un ir bez maksas. Ko Rīgas dome piedāvā? Paldies.

Iedzīvotāji tiek aicināti ielūkoties Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta tīmekļa vietnē: www.izglitiba.riga.lv sadaļā “Svarīgi”, tur atrodams interešu un profesionālās ievirzes izglītības programmu un amatiermākslas katalogs (pulciņu katalogs)- http://izglitiba.riga.lv/media/recentevents/5NfUJfx0G2iSB05rwk0WFdbhvw9RAC8T.pdf

Tur var atrast gan iestādi, kas pulciņu/nodarbības piedāvā, iestādes atrašanās vietu, vecumu, no kura var darboties pulciņā. Ir pieejamas arī tādas nodarbības, kur veicams līdzmaksājums, bet tas ir visai simbolisks. Tā ir grāmatiņa – piedāvājums uz 93 lpp. (Baltijā lielākais piedāvājums). Brīvā laika pavadīšanas iespējas Rīgā piedāvā 13 bērnu un jauniešu centri, kur ir daudzveidīgu pulciņu nodarbības – deja, mūzika, lietišķā un tēlotājmāksla, teātra māksla, radošā un tehniskā jaunrade, vides zinību un sporta nodarbības. Tāpat gan interešu izglītību, bet galvenokārt, profesionālās ievirzes izglītību (pabeidzot šo skolu var dabūt apliecību) piedāvā 9 mūzikas un mākslas skolas un 11 sporta skolas. Brīvā laika pavadīšanas pulciņus piedāvā arī Rīgas Kultūras centri – deja, mūzika, foto, lietišķā māksla utt. Kultūras centri piedāvā arī pieaugušajiem visplašāko brīvā laika pavadīšanas klāstu, dodot iespēju iesaistīties visdažādākajās studijās. VISS iepriekšminētais piedāvājums atrodams šajā katalogā, kas pieejams arī drukātā veidā Rīgas Centrālajā bibliotēkā, bet elektroniski Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta mājas lapā. Tur klāt ir arī nodarbību vadītāju kontakti, lai varētu aprunāties, pirms pieņemt lēmumu.

 

#2317 Pēteris. 2018-10-01 17:43:22
Labvakar! Rakstu Jums šādā jautājumā. Kādreiz mūsu māju apkalpoja uzņēmums “Rīgas siltums”, kas pildīja pienākumus kopumā labi. Bija iespēja aiziet pie viņiem un darbinieki tūlīt pat atnāca un novērsa problēmu. Kas tagad? Tagad jāzvana pa tālruni 80000610 un jāklausās pasakas. Atbilde sagaidāma reizēm tikai pēc 10 minūtēm; pēc tam atbild, ka zvanu ierakstīs un klientam atzvanīs. Piemērs…Konstatēju, ka mājā sistēma nav uzpildīta ar ūdeni un piezvanīju uzņēmumam, kas šobrīd apkalpo māju. Zvanīju piecas reizes, lai uzpilda sistēmu, bet līdz šim nekas nav izdarīts. Ja notiks avārija, ko tad? Ar “Rīgas siltums” bija labi – kādēļ vajadzēja mainīt apkalpojošo uzņēmumu. Par to, ka mainīs netika ziņots un iedzīvotājiem no maiņas tikai sliktāk. Varbūt jaunais uzņēmums piedāvā lētākus pakalpojumus? Lētāk ne vienmēr nozīmē labāk. Lūdzu atbildēt, kas ir šis jaunais noslēpumainais uzņēmums?

16.11.2016. SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (turpmāk – RNP) atbilstoši Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem izsludināja atklātu konkursu, iepirkumu “Siltumapgādes sistēmu tehniskā apkope”. Informācija tika publiskota Iepirkumu uzraudzības biroja interneta vietnē (https://www.iub.gov.lv/).

Piedāvājumus iepirkumā iesniedza 3 pretendenti:

  1. AS “Rīgas Siltums”;
  2. Piegādātāju apvienība, kura sastāv no SIA “Adapteris”, SIA “Alpex”, SIA “LEP Energy” un SIA “SB”;
  3. Piegādātāju apvienība, kura sastāv no SIA “City Service”, UAB “Pastatu priežiūros tarnyba” un UAB “Mano Būstas LT”.

Iepirkumā par uzvarētāju tika atzīts pretendents – piegādātāju apvienība, kura sastāv no SIA “Adapteris”, SIA “Alpex”, SIA “LEP Energy” un SIA “SB”. Savukārt AS “Rīgas Siltums” piedāvājums tika atzīts par neatbilstošu iepirkuma dokumentācijā ietvertajām prasībām, proti, AS “Rīgas siltums” bija nepareizi aizpildījis finanšu piedāvājumu. Ņemot vērā minēto, 27.09.2017. RNP noslēdza līgumu ar PS “Siltumserviss Rīga”.

RNP vērš uzmanību, ka nozīmīgākā atšķirība siltumapgādes sistēmu tehniskajā apkopē ir mainīti akcenti sistēmu uzturēšanā, proti, iepirkuma tehniskā specifikācija paredz konkrēti veicamus tehniskās apkopes darbus, kā arī reaģēšanu uz avārijas situācijām nevis tehniskās apkopes veikšanu tikai avārijas režīmā. Salīdzinot ar esošajiem līgumiem, ir konkrēti atrunātas tehniskās apkopes darbības un to periodiskums. Papildu tam ir paredzēts ieviest monitoringa sistēmu, kas ļaus laicīgi identificēt defektus dzīvojamo māju siltumapgādes sistēmās un reaģēt uz potenciālām avārijas situācijām laicīgāk, minimizējot siltumenerģijas padeves pārrāvumu riskus un savlaicīgu problēmu novēršanu, pirms avārijas situācijas.

Iedzīvotāju veicamie maksājumi par siltumapgādes sistēmas apkalpošanu 8000000 m2 uzņēmuma klientu dzīvojamās platības apkalpošanai atbilstoši 27.09.2017. noslēgtajam iepirkuma līgumam par siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi vidēji samazināsies par 17%.

PS “Siltumserviss Rīga” diennakts režīmā nodrošina pieteikumu par bojājumiem vai traucējumiem sistēmas darbībā, kā arī avārijas situācijām pieņemšanu pa tālruņiem: 80000610, 28657610 un 67291619.

Saskaņā ar RNP rīcībā esošo informāciju PS “Siltumserviss Rīga” pakāpeniski veic pakalpojumu sniegšanas uzlabojumus, tajā skaitā telefonisko pieteikumu saņemšanas un apstrādes uzlabojumus.
Papildus RNP dara zināmu, ka iepriekš noslēgtais līgums ar AS “Rīgas Siltums” par siltumsistēmu apkalpošanu neparedzēja maksas pakalpojumu sniegšanu. Tādējādi PS “Siltumserviss Rīga”, uzsākot RNP pārvaldībā esošo dzīvojamo māju siltumsistēmu apkalpošanu, saskārās ar avārijas situācijām, kuru laikā konstatēts, ka patvaļīgi tika pieslēgti sildķermeņi, nepareizi izvēlēti materiāli koplietošanas tīkliem, kā arī nekvalitatīvi izpildīti remonta darbi. Ņemot vērā minēto, noslēgtais līgums ar PS “Siltumserviss Rīga” paredz arī maksas pakalpojumu izpildi, līdz ar to samazinot avārijas situāciju skaitu, kā arī avārijas pieteikumu un saliešanas gadījumu skaitu.

 

#2316 Vineta 2018-10-01 11:23:33
Labdien, Ezermalas ielas sākuma daļā ir ceļi, kas Ezermalas ielu savienotu ar Lizuma vai Pakalniešu ielām, bet tie ir ļoti sliktā stāvoklī. Šis ceļa posms būtu laba alternatīva nestāvēšanai sastrēgumos uz Krustabaznīcas ielas vai Viskaļu ielas. Ceļa tehniku tur pēdējo reizi manīju pirms pašvaldības vēlēšanām. Vai ir plānots šos ceļa posmus uzlabot, tādējādi atslogojot Brīvības ielu?

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka tuvākajā laikā nav plānots labot šos ceļa posmus.

 

#2315 Ainārs 2018-10-01 10:38:34
Labdien. Sakiet, kad tiks saremontēts piebraucamais ceļš bērnu rotaļu laukumam Mežciemā? Laukums atrodas starp Mežciema ielas 23 un 23a ēkām. Piebraucamais ceļš ir ļoti bedrains. Pat pārvietoties kājām pa šo ceļu ir problemātiski, īpaši ar mazu bērnu.

Iedzīvotāja jautājumā minētais ceļš starp dzīvojamām mājām Mežciema ielā 23 un Mežciema ielā 23 k-1 nav pašvaldības valdījumā, bet atrodas šo māju funkcionēšanai nepieciešamajos zemes gabalos, kam ir dažādi īpašnieki un tam nav servitūta statusa, kas reģistrēts zemesgrāmatā. Abām daudzdzīvokļu mājām ir dažādi apsaimniekotāji (Mežciema ielai 23 – SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (Turpmāk – RNP), Mežciema ielai 23 k-1 DzĪKS “Mežciems” ).

Par pašvaldības līdzekļiem prioritāri tiek laboti koplietošanas piebraucamie ceļi, kas ir caurbraucami un, kam ir zemesgrāmatā reģistrēts servitūta statuss. Līdz ar to tuvākā laikā par pašvaldības līdzekļiem to remontēt nav paredzēts.

RNP vērš uzmanību, ka remontdarbi pie ēkas Mežciema ielā 23 var tikt veikti dzīvokļu īpašnieku nodrošinātā finansējuma ietvaros, kā arī lemt par dzīvojamajā mājā uzkrāto finanšu līdzekļu izlietojumu var tikai konkrētās mājas dzīvokļu īpašnieki. RNP darbu organizēšanu var veikt, pamatojoties uz saņemtu dzīvokļu īpašnieku lēmumu. Kopības lēmums pieņemams un noformējams, ievērojot Dzīvokļa īpašuma likuma 16., 17., 18., 19., 20. un 21.panta nosacījumus, un iesniedzams jebkurā SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” Klientu apkalpošanas centrā (adreses un darba laiki pieejami interneta vietnē – http://www.rnparvaldnieks.lv/lv/klientiem/klientu_apkalposanas_centri). Veidlapu paraugi dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu pieņemšanai, kā arī plašāka informācija par lēmumu pieņemšanas kārtību pieejama interneta vietnē www.rnparvaldnieks.lv, sadaļā – Klientiem – Kopības lēmumu pieņemšana.

Jautājumu gadījumā par kopības lēmumu pieņemšanas kārtību iedzīvotāji ir aicini vērsties jebkurā no SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” klientu apkalpošanas centriem (adreses un darba laiki pieejami vietnē http://www.rnparvaldnieks.lv/lv/klientu_serviss/klientu_apkalposanas_centri), līdzi ņemot īpašumtiesības un personas identitāti apliecinošus dokumentus (pilnvarotā persona – arī pilnvaras oriģinālu), vai vērsties pie jurista, pirms tam veicot pierakstu turpat klientu apkalpošanas centrā.

Attiecīgi par iespējamo remontdarbu veikšanu mājas Mežciema ielā 23 k-1 apsaimniekotajā teritorijā jāvēršas pie DzĪKS “Mežciems”.

 

#2314 Jānis 2018-09-28 14:18:21
Sveiki. Bijušās Sporta pils vietā Barona ielā jau ilgāku laiku ir būvbedre, ja tā var teikt. Sēta apjozta, bet nekas nenotiek. Jaunā koku audze jau izaugusi garāka par sētu.:) Vai ir zināms, kas tur un kad būs?

Rīgas pilsētas būvvalde informē, ka beidzot process šajā adresē sāk norisināties – ir izstrādāts un apstiprināts detālplānojums. Pašlaik norisinās darbs pie projektēšanas. Ar pašvaldību noslēgtajā administratīvajā līgumā minēts, ka detālplānojuma īstenošanas uzsākšana jāveic ne vēlāk kā līdz 2025. gada 31.decembrim. Informācija par projektu: “Rotermann skvērs”, Krišjāņa Barona iela 75; gruntsgabals nr. 32; attīstītājs “U.S. Invest”.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes