Dāvana Latvijai simtajā dzimšanas dienā – koncerts “LVtop100” Latvijas Televīzijā un Radio SWH ēterā!

Dāvana Latvijai simtajā dzimšanas dienā – koncerts “LVtop100” Latvijas Televīzijā un Radio SWH ēterā!

16.11.2018

Svētdien, 18. novembrī, Latvijas Televīzija un Radio SWH piedāvā pavisam īpašu dāvanu Latvijai simtajā dzimšanas dienā – grandiozu koncertu “LVTOP100”, kurā izskanēs 10 gadsimta būtiskākās un iedvesmojošākās dziesmas. Par 100 Radio SWH veidotajā “LVTOP100” aptaujā nokļuvušajām dziesmām balsoja cilvēki visā Latvijā un arī ārpus tās robežām, un Latvijas dzimšanas dienas vakarā LTV1 un Radio SWH ēterā izskanēs tās, kas ieguvušas visvairāk balsu tautas balsojumā.

Latvieši ir dziedātāju tauta un dziesma visos valstij un cilvēkam būtiskos notikumos bijusi līdzās – iedvesmojusi un devusi spēku. Kā radio, tā televīzija gadu desmitiem ir vairojuši nācijas spēka dziesmu jēgu un palīdzējuši tām tapt par simboliem, ļaujot dziesmām izskanēt visā valstī. 10 dziesmas, kas izskanēs 18. novembra koncertā ir nācijai svarīgas un tajās meklējams mūsu kopības kods.

Pērn Radio SWH izveidoja interneta aptauju, kurā ikviens varēja pieteikt savas svarīgākās latviešu dziesmas, kas tapušas laika posmā no 1918. līdz 2018. gadam. Kopumā tika pieteiktas 1305 dziesmas. No šī gada jūnija Radio SWH sāka atklāt topā iekļuvušās dziesmas, sākot no 100. vietas, un 15. novembrī Radio SWH ēterā tiks izziņotas pirmajās piecās vietās ierindotās dziesmas, bet 18. novembrī plkst. 21.25 pirmās desmit dziesmas izskanēs grandiozā koncertā LTV1 un Radio SWH ēterā. Tāpat koncertu varēs vērot arī sabiedrisko mediju satura atskaņotājā REPLAY.lv un Latvijas Televīzijas Facebook kontā.

Krāšņajā svētku koncertā piedalīsies Renārs Kaupers, Viktors Lapčenoks, Ieva Akurātere,  Laima Jansone, Intars Busulis, un citi. Uzstāsies arī Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris, LU jauktais koris “Juventus”, LU kamerkoris “DeCoro”, diriģents Romāns Vanags. Videostāstos atklāsies, kā šīs spēka dziesmas tapušas, ko par tām saka to autori, izpildītāji, cilvēki, kas smēluši spēku  to melodijās un vārdos. Par dziesmas nozīmi nācijas un pašu dzīvē runās Vaira Vīķe-Freiberga, Dita Lūriņa, Imants Kalniņš, Ojārs Rubenis un citi. Koncertu LVTOP100 vadīs Dagmāra Legante un Jānis Šipkēvics.

 

 

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes