Par aktuālo Rīgā (21.03.2019.)

Par aktuālo Rīgā (21.03.2019.)

25.03.2019

Klausies Aināra Rutkēviča sarunu ar Oļegu Burovu par aktualitātēm Rīgas pilsētā.

Raidījums “Par aktuālo Rīgā” Radio SWH ēterā katru ceturtdienu pulksten 18:30.

Uzdod savu jautājumu šeit

 

Raidījuma ieraksts:

 

#2429 Ilgvars 2019-03-04 11:18:16
Sveiki. Ko dome dara ar pamestajām mašīnām ēku pagalmos, uz ielām? Vai ir kāda statistika, cik gadā tādas tiek konstatētas un, ko darīt iedzīvotājam, ja pagalmā tāda ir, ilgu laiku neaiztikta, uzskatāma par pamestu, aizņem vietu.

Ja automašīna ir pamesta, tad par to jāziņo Rīgas pašvaldības policijai (turpmāk-RPP) (Ziņot RPP var, zvanot pa tālruni 110 vai ziņojot caur mobilo aplikāciju.). RPP ieradīsies notikuma vietā, izvērtēs situāciju un, ja informācija apstiprināsies, tad automašīnai tiks uzlikts brīdinājums, ka tā ir jāpārvieto. Tas tiks izdarīts arī tad, ja auto atradīsies legālā stāvēšanas vietā. Šāds brīdinājums automašīnas īpašniekam tiks nosūtīts arī pa pastu, lai RPP būtu pilnībā pārliecināta, ka viņš ir informēts.

Pēc tam tiek rēķināts termiņš, kādā automašīna ir jāpārvieto, proti, ja automašīnai ir derīga tehniskā apskate, tad termiņš ir 45 dienas (jāpieskaita aptuveni nedēļa pasta brīdinājuma saņemšanai), savukārt ja automašīnai nav izieta tehniskā apskate, tad termiņš ir 15 dienas (tāpat jāpieskaita nedēļa pastam). Kad termiņš ir pagājis, RPP teritoriju apseko atkārtoti. Ja automašīna joprojām tur stāv, tad tā tiek evakuēta.

Taču šie noteikumi attiecas uz publiski pieejamiem pagalmiem un tikai uz ceļiem. Ja automašīna ilgstoši atstāta, piemēram zālienā, tad RPP var tikai sastādīt protokolu par pārkāpumu, savukārt evakuēt varēs tikai Valsts policija. Tāpat arī privātos slēgtos pagalmos RPP nav tiesību evakuēt transportlīdzekļus – tādā gadījumā situācija jārisina civiltiesiskā kārtā sadarbībā ar zemes īpašnieku.

2018. gadā RPP saņēma informāciju par 2476 pamestiem transportlīdzekļiem, no tiem 311 netika pārvietoti noteiktajā termiņā un tika evakuēti.

 

#2428 Juris 2019-02-28 19:38:25
Labdien Rīgas Centrāltirgus.. un turpinās tas pats senais … “Vodka, sigareti” …. Vai ta nav iespējams pa Rigas Centrāltirgus patruļpolicistus civilajā apģērbā? Respektīvi staigā parastā ikdienas apģērbā bez formas un katru dienu un tāda veida arī šādas darbības būs izskaustas…

Iespēju robežās arī Rīgas pašvaldības policija (turpmāk-RPP) strādā, lai apkarotu šo “sērgu”, tomēr Valsts policijai šajā jomā ir daudz lielākas pilnvaras nekā RPP. Piemēram, RPP darbinieki nav tiesīgi sastādīt protokolu par nelegālo cigarešu glabāšanu (kas ir visvieglāk pierādāmais pārkāpums), – RPP darbinieki ir tiesīgi sodīt par tirgošanu. Tomēr, lai sodītu par tirgošanu, nepietiek ar to, ka cilvēks tirgus laukumā skandē “vodka, sigareti”. RPP ir jāpierāda, ka patiešām notiek tirdzniecība. Shēma tirgū ir tāda, ka pie tā, kurš skandina, ne cigarešu, ne alkohola nekad nav – visa prece atrodas, vai nu pie citas personas, vai vienkārši ir kaut kur paslēpta. Savukārt tirgots parasti tiek jau noteiktam klientu lokam, kuri tirgotājiem ir labi zināmi. Cilvēkam “no malas” bieži vien pat nekas netiks pārdots.

Papildus informācija par tirgu:

  1. Tirgus apkaimē regulāri patrulē kājnieku patruļas. Viņu uzdevums vairāk gan ir preventīvi novērst pārkāpumus ar savu klātbūtni, ņemot vērā, ka viņi ir ģērbti formastērpos, kuri ir labi pamanāmi.
  2. Papildu patruļām tirgus apkaimē strādā arī RPP Operatīvās vadības un drošības uzraudzības Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, kuri parasti tur atrodas civilā apģērbā. Viņi tur nav katru dienu, jo ir jāstrādā arī citos virzienos – jāuzrauga taksometru industrija, jāveic kontrolpirkumi veikalos, kur tiek pārdots alkohols un cigaretes nepilngadīgajiem utt.
  3. Jāņem vērā, ka nelegālo preču tirgoņi strādā ļoti piesardzīgi – uz katru tirgotāju ir vismaz pāris apkārtnes vērotāji, kuri ziņo, vai “gaiss ir tīrs”.
    RPP tirgus apkaimē patrulē arī civilā apģērbā, taču arī te rodas problēma – lielākā daļa tirgotāju ir jau vairākas reizes sodīti un viņi policistus atpazīst jau pēc sejas, nevis pēc apģērba.

AS „Rīgas Centrāltirgus” sniegtā informācija:
„Tirdzniecība ar nelegālo alkoholu AS “Rīgas Centrāltirgus” (turpmāk-RCT) teritorijā principiāli ir apkarota un jau labu laiku nav bijusi, un arī šobrīd nav, saskarsme ar šāda veida produktu piedāvājumu. Protams, ir iespējami atsevišķi gadījumi, bet tas neliecina par kopējo situācijas nopietnību.

Kas attiecas uz tirdzniecību ar nelegālām cigaretēm, tad šeit notiek bez kompromisa cīņa ar tendenci uz tirdzniecības samazināšanos.

RCT Iekšējās drošības dienests, savu, juridiski diezgan ierobežoto iespēju robežās, regulāri sadarbojoties ar tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem veic ikdienas darbu apkarojot bez akcīzes preču tirdzniecības izplatīšanos.

Un, kā liecina RCT Iekšējas drošības dienesta statistika:

  • 2018.gadā tika novērsta bez akcīzes preču tirdzniecība (t.sk. kā bezsaimnieka manta izņemta un nodota Valsts policijai) – 6399 paciņas.
  • Kopš 2019.gada 1. janvāra – 311 paciņas. Arī tas var liecināt par šāda veida tirdzniecības samazināšanos.

Svarīgi vērst uzmanību arī tam faktam, ka kontrabandas preces netiek izgatavotas, vai kā citādi fasētas RCT teritorijā, diemžēl tās nonāk Latvijā, un konkrēti Rīgas centrāltirgū, caur Valsts robežām, un notiekošais pie mums ir tikai “ķēdes” pēdējais posms jeb citādi sakot – sekas.”

 

#2427 Lotars 2019-02-27 16:27:27
Sveiki, kas notiekas ar ēku, kas cik saprotu agrāk ir bijusi Rīgas 53 vidusskola.. nu tur cik saprotu sākas remonts, bet kas tur būs ?

Lotāram lūgums precizēt ēkas adresi, jo nav tāda bijusī Rīgas 53.vidusskola. Rīgas 53.vidusskola atrodas Melnsila ielā 6 un šobrīd šajā ēkā nekādi remontdarbi netiek veikti.

 

#2426 Ojārs 2019-02-26 14:28:37
Laba diena! Kādas ir pašvaldības atlaides Černobiļas seku likvidētājiem?

Pašvaldības ieņēmumu pārvaldes sniegtā informācija:
Rīgas domes Saistošie noteikumi Nr.198 par NĪN (nekustamā īpašuma nodoklis) atvieglojumu piešķiršanas kārtību Rīgā neparedz NĪN atvieglojumus tādai nodokļu maksātāju kategorijai kā – Černobiļas seku likvidētājiem.

Bet, ņemot vērā, ka Černobiļas seku likvidētāji pamatā ir 1 un 2 .grupas invalīdi, tad Rīgas domes Saistošie noteikumi paredz šādiem nekustamo īpašumu īpašniekiem NĪN atvieglojumus:

  1. vientuļi 1. vai 2.grupas invalīdiem – 90%
  2. 1. vai 2.grupas invalīdi, kuriem nav pilngadīgu bērnu – 70%;
  3. 1. vai 2.grupas invalīdi – 50%.
  4. pensionārs, kurš ir deklarēts kopā ar 1. vai 2.grupas invalīdu – 50%

Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” sniegtā informācija:
Rīgā deklarētiem Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībniekam (ČAES invalīds) ir 100% atlaide braukšanai Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā.

Apmeklētāju pieņemšanas centra Iedzīvotāju dzīvesvietas deklarēšanas nodaļas sniegtā informācija:
Valsts nodeva Černobiļas seku likvidētājiem nav jāmaksā par šādiem Iedzīvotāju dzīvesvietas deklarēšanas nodaļas sniegtajiem pakalpojumiem:

  1. Dzīvesvietas deklarēšana Saskaņā ar LR Ministru kabineta 30.06.2009. noteikumu Nr. 720 “Noteikumi par valsts nodevas apmēru, samaksas kārtību un atvieglojumiem par ziņu par deklarēto dzīvesvietu reģistrāciju” 4.4. apakšpunktu:
    valsts nodevu (4.27 eiro) nemaksā – Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieki.
  2. Izziņas izsniegšana par personas dzīvesvietu Saskaņā ar Ministru Kabineta 29.08.2017.noteikumiem Nr. 505 “Noteikumi par valsts nodevu par informācijas saņemšanu no Iedzīvotāju reģistra” 4.2. apakšpunktu: no valsts nodevas (2.50 eiro) samaksas ir atbrīvots – Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieks.

Pārējos sociālos pabalstus un sociālos pakalpojumus Rīga pašvaldības iedzīvotājs var saņemt vispārējā kārtībā, atsevišķi šai mērķa grupai nav sociālās palīdzības.

Lielu atbalstu šai mērķa grupai sniedz valsts, bet par to visu var uzzināt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA). Informatīvais tālrunis: 64507020.

 

#2425 Aina 2019-02-26 11:03:50
Labdien sakiet kad Rīgā beidzot tiks ierobežotas tās spēļu automātu spēļu zāles??? kaut vai Purvciems, Pļavnieki, Jugla, tāpat Pārdaugavā viņas ir uz katra stūra, vai tiešām domājiet ka tas ir nepieciešams tik daudz vietās.. ??

Pēdējo 12 gadu laikā Rīgas pilsētas pašvaldība nav atbalstījusi azartspēļu vietu izplatīšanos Rīgas pilsētā, tieši otrādi – tās arvien vairāk tiek ierobežotas. Sevišķs uzsvars tiek likts uz azartspēļu organizēšanas vietu ierobežošanu Rīgas vēsturiskajā centrā un tā aizsardzības zonas teritorijā, lai sakārtotu to atbilstoši šīs zonas izmantošanas un apbūves noteikumu prasībām.

Rīgas dome 07.02.2006. pieņēma saistošos noteikumus Nr.38 „Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi”, kuros ietverts arī aizliegums organizēt azartspēlēs Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas vairākās teritorijās, izņemot četru un piecu zvaigžņu viesnīcās, attiecībā uz kurām Likums neparedz pašvaldības licenci azartspēļu organizēšanai tajās.

Kopš šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās 2006.gadā, Rīgas dome ir izsniegusi tikai vienu atļauju azartspēļu organizēšanas vietai Rīgā un šo gadu gaitā, veicot darbu pie Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas sakārtošanas, ir pieņēmusi vairākus lēmumus par azartspēļu organizēšanas vietas licences atcelšanu azartspēļu organizētājiem.

Rīgas domei šobrīd notiek vairākas aktīvas tiesvedības ar azartspēļu organizatoriem par atceltajām licencēm, kurās pārsvarā tiesa lēmusi par labu pašvaldībai un atstājusi spēkā Rīgas domes lēmumus, bet Rīgas pašvaldības polcijai ir zināms arī gadījums, kad licence, pamatojoties uz tiesas lēmumu, tomēr bija jāatjauno.

Rīgas pilsētas pašvaldība, realizējot Rīgas domes 07.02.2006. saistošo noteikumu Nr.38 „Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi” 459.punktā noteikto aizliegumu organizēt azartspēlēs Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas vairākās teritorijās, 2017.gadā vien lēma par vismaz 40 spēļu zāļu slēgšanu Rīgas vēsturiskajā centrā un tā aizsardzības zonā.

Šobrīd Rīgas pilsētas pašvaldība turpina aktīvu darbu, lai sakārotu arī pārējo Rīgas pilsētas teritoriju, lai pamatoti saskaņā ar Likumā noteikto, izvērtētu arī citu azartspēļu organizēšanas vietu atļauju atcelšanu, ja azartspēļu organizēšana konkrētajā vietā rada būtisku valsts un Rīgas pilsētas iedzīvotāju interešu aizskārumu.

21.martā Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti vienbalsīgi atbalstīja lēmumprojektu „Par Rīgas pilsētas pašvaldības rīcību attiecībā uz atļaujām atvērt spēļu zāles un organizēt attiecīgās azartspēles Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā”, kas paredzēs esošo atļauju anulēšanu. Tās varētu būt aptuveni 200 spēļu zāles visā pilsētā.
Lēmumus par spēļu zāļu slēgšanu pieņems Rīgas dome – Rīgas domes sēdē.

 

#2424 Ivars 2019-02-26 09:02:47
Sveicināti! Sakiet lūdzu kāds ir garantijas laiks ceļa segumiem, kuri ir ieklāti Rīgas mikrorajonu iekšpagalmos?

Rīgas izpilddirekciju sniegtā informācija: izpildot iekškvartālu piebraucamo un koplietošanas ceļu segumu atjaunošanas darbus, būvuzņēmējs garantē ieklātā seguma (asfalts, bruģis) kvalitāti 36 mēnešus no izpildīto darbu nodošanas – pieņemšanas akta, ar pasūtītāju (izpilddirekcija), parakstīšanas dienas. Bedrīšu remontam 24 mēneši.
(Katru gadu norit konkurss un iepirkums par būvnieka/uzņēmēja izvēli.)

 

#2423 Līva 2019-02-26 08:29:42
Labdien. Lūdzu sniegt skaidrojumu par daudzbērnu reģistru. Ir problēmas ar bērna, kurš sasniedzis pilngadību, pievienošanu reģistram. Kādi dokumenti, darbības erigā jāveic?

Bērnam kļūstot pilngadīgam, Rīgas pilsētas pašvaldībai vairs nav tiesības apstrādāt viņa datus, līdz ar to ģimene var zaudēt statusu Rīga pilsētas pašvaldības daudzbērnu ģimeņu reģistrs (turpmāk – Reģistrs). Lai ģimene saglabātu aktīvu daudzbērnu ģimenes statusu, mēneša laikā pēc pilngadības sasniegšanas pilngadīgajam bērnam personīgi jāreģistrējas Reģistrā, apliecinot piekrišanu savu datu apstrādei. Lai pilngadīgais bērns varētu tikt iekļauts Reģistrā, viņam jāmācās vispārējās, profesionālās vai augstākās izglītības iestādē.

Reģistrā var reģistrēties, izmantojot e-pakalpojumu Rīgas pašvaldības pakalpojumu portālā www.eriga.lv, kategorijā “E-pakalpojumi privātpersonām”, izvēloties sadaļu “Daudzbērnu ģimeņu reģistrs”.

Ja neizdodas reģistrēties elektroniski, tad varat vērsties Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā (Kungu ielā 7/9; Brīvības ielā 49/53; Daugavpils ielā 31; Ed.Smiļģa ielā 46, informācija par pieņemšanas laikiem pa tālruni 80000800) vai Rīgas Sociālajā dienestā (Baznīcas ielā 19/23, 1. stāvā, pieņemšanas laiki: P. 10.00 – 18.00; O. 9.30 – 15.00; C. 9.00 – 16.00).

Kāpēc katrai pilngadīgai personai jāreģistrējas pašai?

Jebkurai personas datu apstrādei ir jābūt tiesiskam pamatam. Vispārīgajā datu aizsardzības regulā noteikti seši vispārīgi tiesiskie pamati: piekrišana, līguma izpilde, juridisks pienākums, sabiedrības intereses, vitālo interešu aizsardzība, leģitīmo interešu ievērošana.

Tātad, lai personas datu apstrāde būtu likumīga, tai jāatbilst vismaz vienam no tiesiskiem pamatiem – persona pati (datu subjekts) ir devusi piekrišanu savu personas datu apstrādei vienam vai vairākiem konkrētiem nolūkiem. Pilngadīgam bērnam pašam ir jādod piekrišana datu apstrādei Reģistrā.

Ģimenes pilngadīgais bērns savu piekrišanu dod pēc vecāku reģistrēšanās Reģistrā! Uzmanību! Reģistrā jāreģistrējas un piekrišana datu apstrādei jāapliecina katrai ģimenes pilngadīgai personai! Bērniem, kuri ir reģistrēti Reģistrā, sasniedzot pilngadību, mēneša laikā elektroniski vai klātienē jāsniedz piekrišana savu personas datu apstrādei Reģistrā!

Kā “ieiet” datu bāzē?
Elektroniski, izmantojot e-pakalpojumu Rīgas pašvaldības pakalpojumu portālā www.eriga.lv → E-pakalpojumi privātpersonām → izvēloties sadaļu “Daudzbērnu ģimeņu reģistrs”→ autorizējoties izmantojot piedāvātās iespējas.

Solis pa solim:
Elektroniski, izmantojot e-pakalpojumu Rīgas pašvaldības pakalpojumu portālā (www.eriga.lv), kategorijā e-pakalpojumi privātpersonām, izvēloties sadaļu “Daudzbērnu ģimeņu reģistrs”:

  • autorizējieties, izmantojot kādu no piedāvātajām iespējām;
  • aplieciniet, ka esat pilngadīga persona un ka piekrītat savu un savu nepilngadīgo bērnu personas datu apstrādei e-pakalpojuma vajadzībām;
  • ja esat vecumā no 18 līdz 23 gadiem (ieskaitot), un iegūstat vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību, lūdzu, norādiet pazīmi ar kuru vēlaties reģistrēties Reģistrā – vecāks vai pilngadīgs bērns;
  • norādiet sazināšanās veidu un kontaktinformāciju (telefona nr., e-pasta adresi), lai saņemtu paziņojumus par daudzbērnu ģimenes statusa izmaiņām.

Papildus dokumenti (izziņa) par mācību iestādi nav jāpievieno, jo sistēma automātiski veido sasaisti, ja deklarēts Rīgā, vai mācās vidusskolā vai augstskolā Latvijā. Jāpievieno tikai tad, ja mācās augstskolā ārzemēs, jo to augstskolu dati nav redzami!

Ja tomēr nesanāk reģistrēties, tad jāvēršas klātienē Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā vai Rīgas Sociālajā dienestā (augstākminētajos laikos), vai var zvanīt pa bezmaksas informatīvo tālruni 80005055.

Informācija par reģistru: Rīga pilsētas pašvaldības daudzbērnu ģimeņu reģistrs ir datubāze, kurā tiek apkopoti dati par Rīgas pilsētas pašvaldības teritorijā dzīvesvietu deklarējušām un Reģistrā reģistrētajām daudzbērnu ģimenēm.

Reģistrā var tikt reģistrēta ģimene, kuras aprūpē ir vismaz trīs bērni, to skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni (bērnu skaitā neieskaita bērnus, kuru aizgādības tiesības vecākam ir pārtrauktas vai atņemtas), ja ģimene ir deklarēta vienā adresē Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā (šis nosacījums neattiecas uz gadījumu, ja bērns iegūst izglītību ārvalsts izglītības iestādē un viņa dzīvesvieta ir ārvalstī).

Par daudzbērnu ģimenes bērnu uzskatāma arī pilngadīga persona, kas nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ja tā iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību.

Kādas atlaides var saņemt, reģistrējoties Rīga pilsētas pašvaldības daudzbērnu ģimeņu reģistrā?

  • Atbrīvojums no līdzfinansējuma maksas par profesionālas ievirzes izglītības programmu apguvi pašvaldības izglītības iestādēs.
    Sīkāka informācija http://iksd.riga.lv/lv/rd-iksd/normativie-akti. Klientu apkalpošanas tālrunis: 67026816.
  • Atbrīvojums no līdzfinansējuma maksas interešu izglītības programmās Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs. Sīkāka informācija http://iksd.riga.lv/lv/rd-iksd/normativie-akti. Klientu apkalpošanas tālrunis: 67026816.
  • Apmaksāta ēdināšana audzēkņiem, kuri Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā esošajās Pašvaldības vai privātajās izglītības iestādēs.
  • Apgūst normatīvajos aktos noteiktā kārtībā licencētu pirmsskolas izglītības programmu. Sīkāka informācija http://iksd.riga.lv/lv/rd-iksd/normativie-akti. Klientu apkalpošanas tālrunis: 67026816.
  • Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi. Sīkāka informācija https://pip.riga.lv. Bezmaksas informatīvais tālrunis: 80000850.
  • Braukšanas maksas atvieglojumi Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā 100% apmērā no mēneša abonementa biļetes cenas abiem daudzbērnu ģimenes vecākiem, kuriem ir seši vai vairāk bērni; 60% apmērā no mēneša abonementa biļetes cenas abiem daudzbērnu ģimenes vecākiem, kuru ģimenē ir trīs līdz pieci bērni. Lai saņemtu braukšanas maksas atvieglojumus jāvēršas RP SIA “Rīgas satiksme” Klientu apkalpošanas centros. Sīkāka informācija: www.rigassatiksme.lv. Bezmaksas informatīvais tālrunis: 80001919.

 

#2422 Maija 2019-02-25 15:54:10
Sveiki. Mores iela 5. Pie ēkas kādreiz bija ierīkoti celiņi. Šobrīd, laika gaitā, tie ir “izzuduši”/nolietojušies/grūti saskatāms to novietojums, robežas. Iedzīvotājs lūdz tos atjaunot sākotnējā stāvoklī.

Dzīvojamai mājai Mores ielā 5, Rīgā (turpmāk – Dzīvojamā māja) piesaistītajā teritorijā ir viens aptuveni 4,00 līdz 5,00 metrus garš asfaltēts celiņš, kurš nav iezīmēts sanitārās kopšanas plānā. Norādītais celiņš aptuveni 2,00 m2 platībā ir apaudzis ar velēnām. Attiecīgi 2019.gada pavasarī norādītais celiņš tiks attīrīts no velēnām. Papildus tiks koriģēts Dzīvojamās mājas sanitārās kopšanas plāns.

Dzīvojamai mājai piesaistītajā teritorijā esošo ietvju seguma remontdarbi veicami, izmantojot dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku finanšu līdzekļus.

Dzīvokļa īpašuma likums nosaka, ka vienīgi dzīvokļu īpašnieku kopībai (dzīvokļu īpašumu īpašnieku vairākumam) ir tiesības izlemt ikvienu jautājumu, kas saistīts ar konkrētās dzīvojamās mājas pārvaldīšanas un uzturēšanas izdevumu noteikšanas un maksāšanas kārtību, tajā skaitā, nepieciešamajiem remontdarbiem, to izpildi un finansēšanu.

Pamatojoties uz minēto, SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (turpmāk – RNP) var organizēt Dzīvojamās mājas ietvju seguma remontdarbus vai ietvju izbūvi, ja Dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieki pieņems attiecīgu kopības lēmumu par minēto darbu iekļaušanu Dzīvojamās mājas uzturēšanas darbu plānā, darbu izpildi, kā arī to finansēšanu.
Informācija par dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu pieņemšanas kārtību un dzīvokļu īpašnieku kopsapulču protokolu noformēšanu pieejama RNP vortāla www.rnparvaldnieks.lv sadaļā Klientiem – Kopības lēmumu pieņemšana.

Jautājumu gadījumā par kopības lēmumu pieņemšanas kārtību aicinām vērsties jebkurā no RNP klientu apkalpošanas centriem
(adreses un darba laiki pieejami interneta vietnē http://www.rnparvaldnieks.lv/lv/klientu_serviss/klientu_apkalposanas_centri), līdzi ņemot īpašumtiesības un personas identitāti apliecinošus dokumentus (pilnvarotā persona – arī pilnvaras oriģinālu), vai vērsties pie jurista, pirms tam veicot pierakstu interneta vietnē https://apmekle.rnparvaldnieks.lv/ vai turpat klientu apkalpošanas centrā.

Tāpat jautājumu gadījumā par interesējošo jautājumu dzīvokļu īpašnieki var vērsties pie Dzīvojamās mājas namu pārvaldnieces A.Brazdeiķes RNP iecirknī “Ziemeļi”, Tilta ielā 11 k-1, Rīgā, 13.kabinetā, apmeklētāju pieņemšanas laikā: pirmdienās no plkst.14.00 līdz plkst.19.00 un otrdienās no plkst.8.30 līdz plkst.11.00, pirms tam veicot pierakstu interneta vietnē https://apmekle.rnparvaldnieks.lv/.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes