Par aktuālo Rīgā (28.02.2019.)

Par aktuālo Rīgā (28.02.2019.)

01.03.2019

Klausies Aināra Rutkēviča sarunu ar Oļegu Burovu par aktualitātēm Rīgas pilsētā.

Raidījums “Par aktuālo Rīgā” Radio SWH ēterā katru ceturtdienu pulksten 18:30.

Uzdod savu jautājumu šeit

 

Raidījuma ieraksts:

 

#2404 Lotars 2019-02-06 15:27:47
Sveiki jautājums būs par sabiedrisko transportu, bet vispirms, tātad posms no IKEA veikala virzienā uz Dreiliņu pusi.. pa to pļavu, ja tā var nosaukt, tālumā jau kaut ko ceļ, tad man ir informācija, ka būs vēl tai pļavā kaut kur paredzētas dzīvokļu mājas un vēl kaut kur, cik sapratu tuvāk IKEA būs vēl kāds lielveikals. Ņemot to visu vērā gribu zināt, vai ir paredzēts pa to ielu palaist kādu jaunu autobusu maršrutu ? Jeb arī to pašu 6 autobusu pagarinās līdz IKEA ??

  • Pats IKEA atrodas Stopiņu novadā. Pļavas, kas ir IKEA pusē, arī Stopiņu novadā. Piebraucamie ceļi Rīgas administratīvajā teritorijā.
  • Rīgas pilsētas būvvalde sniedz informāciju, ka pretī IKEA Rīgas pusē pagaidām apbūve nav plānota.
  • Iespējams, iedzīvotājs runā par jauno dzīvojamo māju kompleksu “Bonava”, kas atrodas Stopiņu pagastā. (Par šo nesen rakstīja medijos, kur Stopiņu novada dome informēja, ka projekts tiek celts tieši pie viņiem. Tur nav vizuālu norāžu, – kur beidzas Rīga un sākas cita pašvaldība. Cilvēki droši vien uzskata, ka tas vēl ir Rīgā.)
  • Visa teritorija, kas ir aiz Juglas ielas ir teritorija, kas atrodas ārpus Rīgas uun pašreiz ne Stopiņu novads, ne investori nav vērsušies pie mums ar lūgumu pplānot Rīgas pilsētas sabiedrisko transportu. Iespējams viņi ir vērsušies citās iiinstitūcijās, jo ārpus Rīgas teritorijas, pilsētas sabiedriskais transports brauc pēc vvienošanās ar Autotransporta Direkciju (ATD). Šobrīd nav plānots veikt iiizmaiņas 6.autobusu maršrutā.

 

#2403 Gvido 2019-02-06 11:11:44
Nesen Jūsu bijušais priekštecis Andra Amerika kungs kādā no radiostacijām uz jautājumu, kas ir vainīgs pie briesmīgā ielu stāvokļa ziemā nievājoši atbildēja, ka laikapstākļi. Piedodiet un atvainojiet, bet es regulāri apmeklēju lielākās Baltijas un Skandināvijas pilsētas un NEKUR nav tik katastrofāla situācija ar ielu segumu.

Ziemas sezonā un laikā, kad strauji paaugstinās vai arī būtiski svārstās brauktuves temperatūra naktī mīnuss grādi, bet dienā no nulles un nedaudz augstāka temperatūra, bedres asfaltbetona segumā var veidoties ļoti strauji – pat dažu stundu laikā. Jāatzīst, ka viskritiskākais stāvoklis ir tajās ielās, kur ir novecojis asfaltbetona segums un augsta satiksmes intensitāte. Bedrīšu remonts ir pagaidu risinājums līdz brīdim, kad ielai iespējams veikt pilnīgu seguma atjaunošanu vai rekonstrukciju. Tāpat svarīgi minēt ielu remontdarbu kvalitāti – tas ir jautājums, kas jārisina tuvākajā nākotnē.

Ielu un tiltu bedru remonts notiek visu gadu, taču ziemā tiek labotas tikai tā dēvētās avārijas bedres jeb bedres, kas apdraud satiksmes drošību. Intensīvāki bedru remontdarbi sāksies pavasarī – marta beigās, aprīļa sākumā.

Šobrīd avārijas bedru novēršanai tiek pielietota aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģija. Tas nozīmē, ka bedre maksimāli tiek iztīrīta, nosusināta un ieklāts aukstā asfalta maisījums. Tas ir avārijas remonts un tā galvenais uzdevums ir novērst avārijas situācijas un uzlabot satiksmes drošību līdz brīdim, kad ielas un tiltus būs iespējams salabot atbilstošos laika apstākļos ar ierastiem paņēmieniem.

Lai operatīvi novērstu avārijas bedres, Rīgas domes Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus turpināt informēt par bedrēm, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 80 003 600 un norādot bedres atrašanās vietu un adresi.

 

#2402 Andris 2019-01-30 13:24:08
Sveiki! Kā paliek ar brīvpusdienām bērnudārzos?

Jaunā budžeta projektā tiek plānots finansējums, lai nodrošinātu brīvpusdienas Rīgas bērnudārzos.
Ja 27. marta Rīgas domes sēdes balsojums būs pozitīvs, tad no 2019. gada 1. septembra pirmsskolas izglītības iestādēs būs brīvpusdienas.

 

#2401 Raitis 2019-01-26 10:20:33
Labvakar. Ulbrokas ielā posmā no Biķernieku ielas, līdz Dzelzavas ielai ir vairāki, vismaz 12 asfalta iesēdumi. Kāpēc netiek laboti? Kāpēc nav brīdinājuma zīmes?

Asfalta iesēdumi liecina, ka ir problēmas ar pazemes komunikācijām. Tiklīdz iestāsies labvēlīgāki laika apstākļi, būs iespējams veikt kvalitatīvu pārbaudi un uzsākt remontdarbus. Tiesiskais regulējums nosaka, ka atbildīgajām iestādēm, kas ziemas laikā veikušas avārijas darbus, līdz katra gada 15.maijam jāveic atkārtota ielu seguma atjaunošana tajās vietās, kur novērsti avārijas darbi pie nelabvēlīgiem laika apstākļiem. Rīgas domes Satiksmes departamenta speciālisti katru gadu veic ielu apsekošanu un kontroli vietās, kur veikti remontdarbi, un nepieciešamības gadījumā soda remontdarbu veicējus.

Ulbrokas ielā seguma nomaiņa tika veikta vairāk nekā piecus gadus atpakaļ. Pēc būvniecības standartiem, ielu segums būtu jānomaina ik pēc pieciem gadiem, bet diemžēl šogad seguma maiņa Ulbrokas ielā nav paredzēta

Brīdinājuma zīmju izvietošana vēl tiks izvērtēta.

 

#2400 Iedzīvotajs 2019-01-23 20:49:20
Labvakar. Dzirdēju, ka šogad tiks veikti pagalma remontdarbi Mežciema ielā 23. Kas tieši tiks darīts ? Un kurā mēnesī varētu sākties remontdarbi?

Rīgas pilsētas izpilddirekcija katru gadu ieplāno ceļa seguma remontdarbus konkrētās Rīgas pilsētas pašvaldības teritorijās. Savukārt, ievērojot to, ka SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (turpmāk – RNP) pārvaldībā esošai dzīvojamai mājai Mežciema ielā 23 (turpmāk – Dzīvojamā māja) piesaistītā teritorija ir Dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašumā, Rīgas pilsētas izpilddirekcija nenodrošina remontdarbus privātīpašniekiem piederošās teritorijās.

Dzīvojamai mājai piesaistītās teritorijas, tajā skaitā pagalma remontdarbi iespējami, ja Dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieki pieņems attiecīgu kopības lēmumu par darbu izpildi, kā arī nodrošinās darbu izpildei nepieciešamo finansējumu. Līdz šim brīdim RNP nav saņēmis attiecīgu kopības lēmumu no Dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašniekiem par darbu izpildi.

Kopības lēmums pieņemams un noformējams, ievērojot Dzīvokļa īpašuma likuma 16., 17., 18., 19., 20. un 21.panta nosacījumus, un iesniedzams jebkurā no RNP Klientu apkalpošanas centrā (adreses un darba laiki pieejami interneta vietnē – http://www.rnparvaldnieks.lv/lv/klientiem/klientu_apkalposanas_centri). Veidlapu paraugi dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu pieņemšanai, kā arī plašāka informācija par lēmumu pieņemšanas kārtību pieejama interneta vietnē www.rnparvaldnieks.lv, sadaļā – Klientiem – Kopības lēmumu pieņemšana.

Jautājumu gadījumā par kopības lēmumu pieņemšanas kārtību iedzīvotāji var vērsties jebkurā no RNP klientu apkalpošanas centriem (adreses un darba laiki pieejami vietnē
http://www.rnparvaldnieks.lv/lv/klientu_serviss/klientu_apkalposanas_centri), līdzi ņemot īpašumtiesības un personas identitāti apliecinošus dokumentus (pilnvarotā persona – arī pilnvaras oriģinālu), vai vērsties pie jurista, pirms tam veicot pierakstu interneta vietnē https://apmekle.rnparvaldnieks.lv/ vai turpat klientu apkalpošanas centrā.

Nobeigumā RNP vērš uzmanību, ka jebkuru jautājumu gadījumā saistībā ar Dzīvojamās mājas pārvaldīšanu dzīvokļu īpašnieki var sazināties ar namu pārvaldnieci R.Meiri, zvanot darba laikā pa tālruni: 20225738.

 

#2399 Gaiļezers 2019-01-23 20:45:24
Sveiki. Vai šogad BEIDZOT tiks salabots garais asfalta iesēdums Gaiļezera ielā ? Virzienā no mājas nr4 uz Hipokrāta ielu.

Iesēdums izveidojies pēc AS “Rīgas Siltums” veiktajiem remontdarbiem pirms vairāk nekā pieciem gadiem. Tā kā garantijas termiņš šiem remontdarbiem ir beidzies, uzņēmums pamatoti atsakās pārbūvēt/uzlabot seguma stāvokli.

Rīgas domes Satiksmes departaments ir iekļāvis minēto Gaiļezera ielas posmu seguma atjaunošanas programmā, tomēr 2019.gadā seguma atjaunošana pilnībā nav plānota. Uzlabojumi minētajam posmam tiks veikti ikdienas darbu uzturēšanas ietvaros.

 

#2398 Lotārs 2019-01-23 20:40:39
Objekts – zemesgabals starp bērnu slimnīcu Gaiļezers un Rimi, kur jau bija izskanējis, ka varētu tur būt Mc Donalds .. sakiet, kā tur viss virzās, vai ir atļauja, vai nav tai būvniecībai? Un tālāk būtiskākais, var jau būt, ka pagaidām tas zemes gabals nepieder nevienam, bet, vai tas nozīme, ka neviens viņu var nekopt? Kad nebija sniegs varēja visus iedomājamos atkritumus tur redzēt, kā arī zāle pat nebija pļauta bija gandrīz cilvēka augstumā izaugusi.. … Tas tā kā būtu normāli?

  • Zemesgabala Juglas ielā b/n, Rīgā, attīstītājam 26.03.2018. tika izsniegta būvatļauja ātrās ēdināšanas restorāna jaunbūvei. No būvatļaujas izsniegšanas brīža attīstītājam 2 gadu laikā jāveic projektēšana. Pašlaik Rīgas pilsētas būvvaldē nav iesniegts attīstītāja iesniegums ar lūgumu veikt būvatļaujā atzīmi par projektēšanas nosacījumu izpildi.
  • (Pēc Rīgas domes Administratīvās inspekcijas (Turpmāk – Inspekcija) rīcībā esošās informācijas, zemesgabala Juglas ielā (starp Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu “Gaiļezers” Juglas ielā 20, un Tirdzniecības centru “Rimi” Biķernieku ielā 160, Rīgā) īpašnieks ir juridiska persona, kas līdz 14.06.2018. bija reģistrēta Kiprā bez juridiskās adreses.)

Saistībā ar teritorijas uzturēšanu (sakopšanu – atkritumu savākšanu, zāles pļaušanu.) 2018.gada vasaras un rudens sezonā šī īpašuma teritorijas apsekošanas laikā, Inspekcija pārkāpumus nekonstatēja. Inspekcija arī turpmāk kontrolēs šīs teritorijas uzturēšanu, atbilstoši Rīgas domes saistošo noteikumu prasībām.

 

#2397 Valters 2019-01-23 20:34:59
Sveiki, prieks, ka raidījums atgriežas… komentējiet … dzirdēju tādu faktu, ka aiz IKEA veikala tai pusē virziens tātad uz Dreiliņu pusi, lai tā labāk saprastu..vairāki zemes gabali ir pārdoti vienā pusē jau kaut ko sākuši būvēt, tad man teica, ka būšot vēl kaut kādas daudzstāvu mājas un vēl vienā vietā paredzēts vēl kāds lielveikals… tas viss ap to teritoriju tātad… jautājums, vai man pareiza informācija? Tad otrs jautājums, ja informācija ir pareiza, tad jau nākotnē arī pa šo ielu vajadzētu palaist kādu sabiedrisko ?

  1. IKEA veikals tāpat kā Dreiliņi atrodas Stopiņu novadā, līdz ar to šis jautājums būtu jāadresē Stopiņu novada būvvaldei. Tas pats attiecināms uz jautājuma sadaļu par sabiedrisko transportu – visa teritorija, kas ir aiz Juglas ielas ir teritorija, kas atrodas ārpus Rīgas un pašreiz ne Stopiņu novads, ne investori nav vērsušies pie Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” ar lūgumu plānot Rīgas pilsētas sabiedrisko transportu.
  2. Iespējams, iedzīvotāji ir vērsušies citās institūcijās. Ārpus Rīgas teritorijas, pilsētas sabiedriskais transports brauc pēc vienošanās ar Autotransporta Direkciju (ATD).

 

#2396 Šarlote 2018-12-07 11:14:25
Labdien! Kad tiks mainīta satiksmes organizācija Šarlotes ielā, uzstādot posmā no Palīdzības līdz Kr.Valdemāra ielai ceļa zīmi “Apstāties aizliegts” vai ieviešot vienvirziena kustību šajā posmā? Pašlaik vienā braukšanas joslā ir atļauta automašīnu stāvēšana un vakaros, kad ir intensīva satiksme, nav iespējams apbraukt stāvēšanai novietotās automašīnas. Savukārt, uzsākot apbraukšanu laikā, kad pretī nebrauc neviena automašīna, vienmēr kāda nogriežas no Kr.Valdemāra ielas un neļauj pabeigt uzsākto manevru. Tad automašīnu vadītāji dusmojas viens uz otru, nespēj izlemt, kuram jābrauc uz trotuāra, lai samainītos, veidojas sastrēgums.

Paldies par ierosinājumu. Rīgas domes Satiksmes departaments iesniegumu ir saņēmis izvērtēšanai. Tā kā pēdējo trīs gadu laikā nav saņemta neviena sūdzība par šo ielu posmu, nepieciešama detalizētāka satiksmes plūsmas analīze. Satiksmes un transporta lietu koordinācijas padomes sēdē, kurā piedalās Pašvaldības un Valsts policijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD), VAS “Latvijas Valsts ceļi”, Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvji, tiks veikta detalizēta analīze un pieņemts lēmums par satiksmes drošības uzlabošanu.

 

#2395 Anna Bērziņa 2018-12-06 13:39:17
Labdien! Sakiet, vai tiltu remontdarbu laikā nebūtu lietderīgi atļaut iedzīvotājiem vienu pieturu nobraukt BEZ MAKSAS nevis tērēt gājēju drošas iešanas organizēšanai desmitiem tūkstošus eiro? Piemērs, pašlaik lai es tiktu no darba TV ēkā līdz Gogoļa / Lāčplēša ielas krustojumam dēļ slēgtās ietves uz tilta aiziet papildus 25 minūtes. Internetā var atrast, ka Zviedrijā, Somijā un Vācijā šādu praksi piekopj.

Paldies par priekšlikumu. Pēdējo gadu laikā Rīgā notiek aktīvi dažādu ielu un tiltu remonta darbi, tāpēc lai nodrošinātu drošu gājēju pārvietošanos tiek nodrošināti speciāli gājējiem paredzēti risinājumi – tuneļi, norobežojumi u.c. Šādi norobežojumi tiek organizēti, lai gājēji, jebkurā brīdī, negaidot, kad pienāks sabiedriskais transports, var šķērsot remonta vietu. Kas attiecas uz sabiedriskā transporta izmantošanu, tad kopš 2016.gada 1.jūlija ir ieviesta laika biļete, kas ļauj 60 minūšu laikā pārsēsties starp maršrutiem neierobežotā daudzumā, tādejādi neradot papildus izmaksas pasažieriem.

Satiksmes ierobežojumi visbiežāk ir īslaicīgi, līdz ar to, šādi atvieglojumi nav paredzēti.

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes