11.maijs. Bļugers: Trešajā periodā aizgāja goli, un viss bija kārtībā

11.maijs. Bļugers: Trešajā periodā aizgāja goli, un viss bija kārtībā

11.05.2019

Latvijas izlases uzbrucējs Teodors Bļugers pēc spēles ar Austriju (5:2), kurā viņš izcēlās ar sešiem metieniem pa vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, sarunā ar Radio SWH izteicās, ka pirmajā periodā, kas noslēdzās ar 1:1, mūsējie ir spēlējuši labi, bija vairāki momenti un vairāk metienu nekā austriešiem, vienkārši nesanāca gūt vārtus. Trešajā periodā Latvijas hokejistiem “aizgāja goli, un bija viss labi”. Pēc pirmās trešdaļas ģērbtuvē pārrunāta spēle mazākumā, kādas izmaiņas jāveic, spēlējot vairākumā, taču kopumā, Bļugera ieskatā, izlase aizvadījusi vienmērīgu spēli, ar katru periodu uzlabojot sniegumu.

Uzbrucējs arī atzina, ka Ondreja Nepelas vardā nosauktajā Bratislavas ledus hallē ir ļoti karsts un ledus kvalitāte šodien bija ļoti slikta, līdz ar to spēlētājiem nav bijis viegli savaldīt ripu: “Pirmās piecas minūtes vēl nekas, bet pēc tam ripa lēkā kā tenisa bumbiņa. Bet visām komandām ir vienās ledus, tur neko nevar izdarīt.”

Bļugers uzsvēra, ka rīt Latvijas izlasei gaidāma ļoti svarīga spēle pret Šveici tādēļ šovakar būs ļoti būtiski atjaunot spēkus.

Vēl dienu pirms spēles bija bažas, vai uzbrucējs pārbaudes spēlē tieši pret Šveici gūtā savainojuma dēļ varēs palīdzēt izlasei pirmajā mačā, taču viņš norādīja, ka jūtās labi, un ar veselību viss ir kārtībā.

Pirms spēles Bļugeram neesot bijusi “mandrāža”, un kopumā visa komanda bijusi mierīga. “Gandrīz visi čaļi ir nospēlējuši vairākus čempionātus un zina, ko gaidīt. Protams, zinājām, ka ir svarīga spēle, bet lielas nervozitātes nebija,” piebilda hokejists.

Rezultatīvākais šajā spēlē Latvijas izlasē bija Rūdolfs Balcers (vārti un trīs rezultatīvas piespēles), un Bļugers uzteica komandas biedru: “Viņš ir ļoti labs spēlētājs – visu laiku veido momentus, apspēlē viens pret vienu, ļoti labi redz laukumu. Es domāju šodien viņš bija mūsu labākais spēlētājs.” Tiesa, pēc mača labākā spēlētāja balvu Latvijas zilasē saņēma vārtsargs Kristers Gudļevskis.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes