12.maijs. Hārtlijs: Mums bija iespējas vairākumā, bet mēs tās neizmantojām, taču tāds ir hokejs

12.maijs. Hārtlijs: Mums bija iespējas vairākumā, bet mēs tās neizmantojām, taču tāds ir hokejs

13.05.2019

Pēc zaudējuma Šveicei (1:3) Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pauda sarūgtinājumu par mača iznākumu, jo komanda bija pelnījusi daudz vairāk. “Tā bija neticama spēle. Mums bija iespējas vairākumā, bet mēs tās neizmantojām, taču tāds ir hokejs. Abas komandas spēlēja teicami, un priekšsacīkšu kārtai mačs bija neticams ar uzbrukumiem uz abiem vārtiem. Niko Hiršieram nedrīkst dot tādu brīvību vārtu priekšā, jo viņš liks par to samaksāt, un tas arī noteica mača iznākumu,” sacīja Hārtlijs.

Viņš uzteica Latvijas izlases spēli skaitliskajā mazākumā otrās trešdaļas izskaņā un trešās sākumā, kad nācās cīnīties trijatā pret pieciem šveiciešiem, uzsverot: “Tas bija ellīgi labs sniegums! Es nevaru prasīt no puišiem vairāk.” Viņš arī atzina, ka ar Rodrigo Ābola izkrišanu pēc otrajā trešdaļā metiena bloķēšanas laikā gūtā savainojuma, komanda pazaudēja vienu ļoti labu uzbrukuma virknējumu, un treneriem nācies veikt pārkārtot maiņas. Taču par spīti tam puiši turpināja smagi cīnīties, un Hārtlijs lepojas ar komandu. Viņš arī piebilda, ka lielāka skaidrība par Ābola savainojuma nopietnību būs rīt no rīta, taču šobrīd “tas neizskatās labi”. Zilumi un sasitumi esot arī citiem puišiem, taču tie netraucēšot spēlēt.

Treneris uzsvēra, ka Latvijas izlasei ir paveicies ar diviem ļoti labiem vārtsargiem – Elvi Merzļikinu un Kristeru Gudļevki, kuri var “noturēt komandu spēlē”, bet šovakar lieliski bija abu komandu vārtsargi. “Abas komandas smagi cīnījās, nevienu no aizsargiem vai uzbrucējiem šajā mačā nevar izcelt. Diemžēl hokejā kādam ir jāuzvar un kādam jāzaudē – šveicieši izmantoja vienu savu izdevību un tādēļ uzvarēja,” atzina Hārtiljs.

Atbildot uz jautājumu, kādēļ, atšķirībā no iepriekšējiem diviem Pasaules čempionātiem vairākumā tiek izmantots Ralfs Freibergs, Hārtlijs atzina, ka viņš pēdējos gados ir krietni progresējis, turklāt viņa iesaistīšana ļauj pamainīt vairākuma izspēles zīmējumu: “Ar Cibuļski, Balinski un Ralfiju mums ir labs pastiprinājums, Tas, protams, palielina viņu spēles laiku, taču mēs esam apmierināti ar vairākuma izspēli, un ar tiem līdz šim esam guvuši svarīgus vārtus.”

Pēc divām smagām spēlēm divas dienās rīt pēcpusdienā Latvijas izlasei  ir paredzēta oficiālā fotografēšanās, daži spēlētāji aizvadīs ledus treniņu, bet vakarā komanda došoties kopīgās vakariņās, un kopumā rīt valstsvienībai būs atpūtas diena.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes