12.maijs. Masaļskis: Šis ir īss turnīrs, un priecāties par uzvarām nav laika.

12.maijs. Masaļskis: Šis ir īss turnīrs, un priecāties par uzvarām nav laika.

12.05.2019

Latvijas izlase pirms vakarā gaidāmā mača ar Šveici pēc pulksten 10 rītā aizvadīja 45 minūšu treniņu, kurā piedalījās divi vārtsargi  – Elvis Merzļikins un Gustavs Dāvis Grigals – un deviņi laukuma spēlētāji. No tiem, kuriem vakar bija liels spēles laiks, slidoja tikai Rodrigo Ābols un Uvis Balinskis, bet pārējie bija 4.maiņas hokejisti, kā arī Pasaules čempionātam vēl nepieteiktie Māris Bičevskis, Jānis Jaks un Edgars Siksna.

Pēc tā Latvijas izlases treneris Edgars Masaļskis atklāja, ka šovakar vārtus sargās Elvis Merzļikins, tāds bijis treneru plāns vēl pirms turnīra sākšanās. Par Šveici viņš uzsvēra, ka tā ir ļoti ātra un tehniska komanda ar daudz labiem un kustīgiem izpildītājiem, tādēļ mūsējiem būs jācenšas spēlēt cieši, lai pēc iespējas samazinātu pretiniekiem laiku lēmumu pieņemšanai. “Mums jau ļoti grūti gāja abās pārbaudes spēlēs, bet ir daudz ko labu no tām paņemt, izanalizēt un pielāgot savu spēli, lai šodien mums būtu daudz vieglāk,” sacīja Masaļskis un piebilda, ka nevajadzētu cerēt, ka pēc tajās izcīnītajām divām uzvarām šveicieši būs pašpārliecināti, jo “noteikti ir spēlētāji, kuri pārbaudes spēlēs neizliekas līdz galam. Te ir Pasaules čempionāts, te viss ir pa īstam, te būs pilnīgi cita lieta.” Arī Latvijas izlase pārbaudes mačos pret Šveici ir strādājusi pie savām sistēmām un centās noslīpēt savu spēles zīmējumu, taču abas komandas viena otru zina pietiekami labi, un viss būs atkarīgs no tā, kurš mazāk kļūdīsies un labāk izpildīs spēles uzdevumu.

Savukārt pēc vakardienas mača pret Austriju spēlētājiem šodien jāatceras, ka ir jāmet pa vārtiem – iepriekšējā cīņā spēlētāji sāka izpildīt labus metienus tikai trešajā trešdaļā. Otra lieta, ko no tās paņemt, Masaļska ieskatā, ir emocijas ar skatītāju pilnām tribīnēm, uzvaru un himnu pēc tās, kas varētu hokejistiem iedot pacēlumu labi sākt šī vakara maču.

Treneris arī uzsvēra, ka pēc uzvaras pār Austriju spēlētājus treneriem nav nācies īpaši “nolaist atpakaļ pie zemes”: “Visi ļoti labi saprot, ka tas ir īss turnīrs un priecāties te galīgi nav laika. Vakar džekiem pateicām paldies, un ar to arī diena beidzās. Šodien jau no rīt ir video, un tiek analizēta Šveices spēle nevis vakardienas spēle.”

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes