13.maijs. Merzļikins: Pirmajā golā es bišķiņ nočakarējos, bet pēc divu mēnešu pauzes vajadzēja būt trakākam rezultātam

13.maijs. Merzļikins: Pirmajā golā es bišķiņ nočakarējos, bet pēc divu mēnešu pauzes vajadzēja būt trakākam rezultātam

13.05.2019

Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins šorīt aizvadīja ļoti īsu treniņu. Kā viņš atzina sarunā ar žurnālistiem, pēc vakardienas mača ar Šveici viņš esot nedaudz saguris, taču tas esot skaidrojams ar to, ka gandrīz divus mēnešus viņš bija bez spēļu prakses, un tas esot ilgs laiks. Par savu sniegumu vakar Elvis pauda gandarījumu: “Uzskatu, ka vairāk neko es nevarēju izdarīt. Varbūt pirmajā golā es bišķiņ nočakarējos, bet pēc diviem mēnešiem vajadzēja būt trakākam rezultātam. Tā kā esmu priecīgs par savu spēli un turpināšu koncentrēties uz manu darbu.” Merzļikins arī piebilda, ka mača sākumā viņam biji uztraukums, un kopumā bijušas daudz mazas nianses, kas apgrūtinājušas spēli.

Sajūtas atgriežoties izlasē pēc gada pārtraukuma Merzļikinam esot lieliskas – viņam vienmēr esot prieks satikt visu sezonu neredzētos čaļus, uzspēlēt ar viņiem izlasē un “pavadīt šo laiku kopā ar viņiem vienmēr r forši un jautri, bet, protams, darbs ir darbs – tu aizstāvi savu valstsvienību, un tas ir pats galvenais.”

“Kopā mēs redzam, kā varam spēlēt kā ģimene un sasniedzam labus rezultātus. Uzskatu, ka vakar mēs bijām pelnījuši vairāk nekā Šveice. Paši vainīgi, neizmantojām vairākumus, kurus vajadzēja, bet nekas, aizmirstam to spēli un move on,” sacīja Merzļikins.

Atbildot uz Krievijas žurnālistu jautājumu par sajūtām, piedaloties ceturtajā Pasaules čempionātā, viņš uzsvēra, ka nejūtas 25 gadu vecumā nejūtas kā veterāns, bet katrs šāds turnīrs dod jaunu pieredzi. Par spēka paņēmienu pret Šveices izlases uzbrucēju Kevinu Fialu Merzļikins atzina, ka viņam nebija citu variantu, kā tobrīd nospēlēt, jo viņš aiz vārtiem bija pazaudējis ripu, bet tāds ir hokejs, un viņš esot priecīgs, ka šāds gājiens izdevās. Ja vajadzēs sevi aizstāvēt, vārtsargs esot gatavs līdzīgi spēlēt arī mačā pret Krievijas izlasi.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes