14.maijs. Hārtlijs: Esmu lepns būt daļai no šīs izlases, un esmu lepns par spēlētājiem!

14.maijs. Hārtlijs: Esmu lepns būt daļai no šīs izlases, un esmu lepns par spēlētājiem!

14.05.2019

Pēc izcīnītās uzvaras (3:0) pār Itāliju Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtiljs atzina, ka bija rēķinājies, ka mačs nebūs viegls, un būtisku lomu tajā spēlēs pretinieku vārtsargs Andreas Bernards. Viņš atvairīja 63 no 65 metieniem un, kā izteicās Hārtlijs, ar šādu sniegumu pietiktu uzvarām divās spēlēs. Tajā pašā laikā viņš uzslavēja mūsu komandu: “Mēs esam aizvadījuši trīs lieliskas spēles. Esmu lepns par spēlētāju enerģiju, disciplīnu, spēli ar ripu. Arī šovakar puiši turpināja cīnīties par spīti pretinieku vārtsarga sniegumam,  centās nogādāt ripu vārtu priekšā un esmu lepns par viņu sniegumu.”

Brīdī, kad pēc Itālijas vārtu guvuma Hārtlijs pieprasīja video atkārtojumu, viņš bijis simtprocentīgi pārliecināts par to, ka gols nav jāskaita. To pārliecinoši pateicis izlases video treneris Pēteris Groms. “Tas bija būtisks moments spēlē, jo mēs dominējām pirmajā trešdaļā un tad viņiem gadījās veiksmīgs rikošets. Nekad nevar zināt, kā spēle būtu izvērtusies,” atzina treneris. Par spīti sliktajai metienu realizācijai, viņš Latvijas izlases spēli novērtēja atzinīgi, jo “bija labi metieni, izcila ripas kustība”, bet pretinieki daudz metienus bloķēja un teicams vārtos bija Bernards: “Mēs aizvadījām visus trīs periodus vienā tempā, neatkāpāmies izskaņā, turpinājām pildīt spēles plānu. Roberts Bukarts deva pirmos vārtus, Marenis – pirmos Pasaules čempionātā. Tas nevarēja notikt ar kādu labāku spēlētāju, viņš mums ir neticams. Mēs viņu paņēmām izlasē, jo, pirmkārt, viņš dod daudz enerģijas komandai ģērbtuvē, pirms katras spēles uzkurina to, turklāt viņš ir lielisks komandas spēlētājs. Esmu ļoti apmierināts ar viņa sniegumu.”

Hārtlijs arī atklāja, ka rīt spēlētājiem būs pelnīta brīvdiena: “Mums bija trīs spēles četrās dienās, esmu lepns būt daļai no šīs izlases un esmu lepns par spēlētājiem!”

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes